Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Větší provoz, jezdí se rychleji, silnice se nečistí ani nezametají, takže je jen holt větší pravděpodobnost. Čelní skla jsou odolná stále stejně, ani to nijak nejde.a myslis ze je to jinde lepsi? prijde mi ze ty novy auta jsou v tomhle vsechny podobny, holt honba za emisema a kazdy usetreny gram vahy se pocita
Větší provoz, jezdí se rychleji, silnice se nečistí ani nezametají, takže je jen holt větší pravděpodobnost. Čelní skla jsou odolná stále stejně, ani to nijak nejde.
Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk
V Brno http://autodily.mjauto.cz/mazda/6-sport-gh/2-0-mzr_108/zrcatka.htmlVezl jsem partnerku do práce okolo zaparkovaných aut a najednou obrovská rána. Měl jsem za sebou nalepený auto takže jsem mohl zastavit až za chvíli po cca 50m (kde jsem partnerku měl vysazovat). Když jsem došel na místo pro krytku zrcátka,auta měla zrcátka OK, ale bylo tam volný místo. Řekl bych že mě někdo otevřel dveře do cesty a než jsem se rozkoukal, sedl zpět do auta a odjel. Zrcátko jde bez problémů sklopit i otevřít i výhřev pořád fungoval takže potřebuju jen sklo a tmavě modrou krytku na pravý zrcátko. Samozřejmě v Brně není žadnej vrak oficiálně v inzercích a auto potřebuju používat furt takže čekat na týdenní doručení a jezdit týden bez zrcátka není úplně ideal .... to je tak náročný pro některý majitele řidičáku se podívat do zrcátka než otevřu dveře ?
Bramborák (BMW) už v roce cca 2004/2005 dokázalo ukládat informace typu: majitel opustil auto a nezamknul ho; majitel zamknul auto ale nechal stažený okénko;...... Tyto informace ukládal do klíčku, který si pak v servise přečetli."Automobily o nás dnes vědí kolikrát víc než manželka – vědí, kam jsme jeli, jak rychle, jak dlouho, kde jsme se cestou stavovali, a dokonce třeba i to, jestli jsme zapnuli cestou sportovní režim. Německý autoklub ADAC nedávno zveřejnil obsáhlou analýzu. Zkoumal například Mercedes Benz třídy B a přišel na to, že auto odesílá centrále firmy polohu na základě GPS každé dvě minuty. A třeba BMW 320d vyrobené už v roce 2015 dokáže analyzovat počet úprav pozice sedadel, tudíž umí zanalyzovat mimo jiné to, kolik lidí jím jezdí. Škodovka nedávno představila obří datové centrum, umístěné v nenápadné budově uvnitř areálu. Nikdo tam nepracuje, nejsou tam žádné kanceláře. Jen stroje a kabely. „Zvládneme zpracovat až 15 miliard výpočetních operací za sekundu,“ říkal při představování úložiště vedoucí pro IT a logistiku Petr Rešl. "
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/auto-data-evropska-unie.A200204_203952_domaci_cern?zdroj=top
--
Tak pokud nase 2019 Mazdy jeste nic takoveho nemaji, desim se momentu, kdy je budeme menit za neco dalsiho...
ukládat informace typu: majitel opustil auto a nezamknul ho; majitel zamknul auto ale nechal stažený okénko;
[/QUOTE]Tyhle informace by ale byly podle mě spíše lepší u majitele, nikoliv uložené v klíčku něco jako, že když Ti dopere pračka, tak se Ti pošle SMS a tak
U majitele možná,ale pro servis/automobilku když má potom řešit nějaký "stížnosti,reklamace,soudní spory,..." jsou k nezaplacení.
Představ si třeba situaci:
Majitel zapomene zatáhnout okýnko u auta. Přes noc bude brutální bouřka (třeba) a vytopí to půl auta respektive elektroniky. Majitel to všechno vysuší,vyleští a hurá to jít někam reklamovat co je to auto za krám aby mu byla oprava zaplacena.
Ale to s tím staženym oknem je jen příklad.... Ty bramboráky (už v 2004) dokázaly těch informací sbírat daleko víc.
To samý jako třeba teď řeší Tesla kde se na ní sešlo cca 120 stížností podepsaných v nějaký petici že ty její pračky s volantem začaly samovolně zrychlovat. Tesla si hnedka zjistila,že je vše v naprostém pořádku a byla chyba na straně řidiče