Dnes po delší cestě napříč republikou opět klasika. Každou chvíli se někdo lepil na nárazník. Jedete rychlostmi na limitu predpisu a stejně je nikdo nerespektuje. Nesnáším ty co se lepí na zadek a poserte se ze mě asi.. Stačí jakákoli náhlá brzda a mám ho v kabině. Už některým vadí že jedu v obci 50 a snaží se na vás najizdet.
Můj táta tohle kdysi dávno, když se mu to ještě stávalo (jemu už teď ne, mě občas) řešil tyto situace tím, že začal postupně zpomalovat. Co čert nechtěl, zrovna tam, kde nešlo předjet. Následně zrychlil a když to nepomohlo, opakovalo se to 2x...3x...Žádná agrese, žádné vybržďování, nic takového. Obvykle to pomohlo. Drtivá většina těch lidí ale dnes o 15let později naopak nikdy neuvidí chybu u sebe a navíc jako bonus okamžitě startují na drc. Mě se běžně stává, ež jedu po kruháči, vjede mi tam borec, zatroubím a on si klepe na hlavu a ukáže na mě že jsem jednička. Já oči málem venku z hlavy a vzadu děcko v sedačce.
Mě se děje zase skoro denně to, že ikdyž jedu na 4 proudovce (lhostejno, jestli v obci, kde je místní úprava na 70, nebo mimo obec 90), tak silnice naprosto bez provozu, já jedu v pravém pruhu třeba těch dovolených 70...75, doletí mě dodávka, nebo nějaké auto prakticky na nárazník a následně strhne řízení doleva, změní jízdní pruh a totéž po předjetí zpět do pravého. Asi hrál doma Need for Speed a zapomněl, že přesedl...To je třeba věc, kterou naprosto nepochopím. Jedu jak mám, nikomu nemůžu zavazet, protože nikdo přede mnou, nikdo za mnou, místa 4 prdele a on si stejně vybere tento manévr, než by prostě normálně zavčas změnil pruh.
Mě spíš začínají noblesně s**t ty elektrokoloběžky a elektrokola. Fičí to klidně až 40 po silnici, ale taky občas i po chodníku, helma nikde, světla nikde, tmavé hadry a cyklopruhy, které tam jsou snad záměrně ignorují. To se přiznám, že kdybych byl čaroděj, tak takovému za jízdy odčaruju přední kolo.
A nejradši mám pumpičkáře co jede po chodníku a řve na mě uhni