• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

    Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Co vás naštvalo?

Tak tohle by měla řešit především Mazda a ostatní pač na Kie je denní včetně svícení vzadu. Model Ceed 2011 to měl. Fakt mě nenapadne při každém mraku přepínat ručně světla.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
 
To je ako keby niekto, kto ma asistenta jazdnych pruhov povedal, ze ho nenapadne sledovat kazdu zakrutu a tocit volantom. A ked sa vysype, tak to nie je jeho chyba, ale chyba auta. Bullshit. Si vodic. Si. Mas zodpovednost za to ako krutis volantom a ako svietis. Nastavenie auta je druhorade. Vyhovarat sa na auto a nastavenie je jednoduche. Horsie, ked ta nevidno v hmle alebo silnom dazdi, lebo ti to nepadlo. A ostatni sa mozte po... Lebo moja automobilka mi to zle nastavila a ja neviem otocit koleckom.
 
A co je za problém udělat denní svícení včetně zadních led když už to má Kia 10 let zpět? Hmm? Pak by většina řidičů nebudila pohoršení. Držet se v pruhu je povinnost bezpečí ale že je šero kvůli dešti tak tě hned nenapadne že ti nesvítí prdel. Nechápu proč je denní svícení pouze předek. V USA mají i koncová tykadla na všech typech aut. Prostě nechápu logiku denního svícení. I zadní část je snad důležitá pro řidiče za...

A pokud je to klasické šero kdy je stále dobře vidět tak to hold nenapadne každého. Jestliže už mám nutnost si rozsvítit tak to je jiná a samo čidlo to udělá. U Mazdy celkem jemně vnímá šero. Za komárů jezdila většina aut při dešti za dne bez světel. Zapnout není problém.. Prostě jen nechápu logiku... Uděláme denní svícení ale ať svítí jen vpředu. Podle mají svítit oba konce auta a obzvlášť v době led.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
 
Poslední úprava moderátorem:
Ja tu logiku tiez nechapem. Ale ked som si toho nedostatku vedomy, tak to kompenzujem tym, ze ked je znizena viditelnost a automatika si to nevsimne, tak to manualne prepnem na stretavacky a viem, ze som videny dostatocne z oboch stran.
 
Tak třeba za deště nebo za šera, mě to rozsvícení zadních světel nijak nevadí. Ale sere mě to za husté mlhy. Bydlím kousek od Krušných hor, mlha je skoro každé ráno, ale polovina aut jede jen na denní svícení. To jedeš a najednou pár metrů před tebou neosvícené auto. To hned začnu troubit, blikat a většinu je to napadne.
 
U mlhy me vždy napadnou hned mlhovky nějak automaticky pač vím že auto nima přirozeně nesvítí. A bez nich je to o hubu.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
 
v Asii treba (primarne Filipiny) jezdej vsichni jenom s dalkovyma... jak tam neni technicka atd, tak ma mraky lidi tmava vsechna skla tak v noci pochopitelne nevidej a valej dalky... ale diskuse na tohle tema by mozna mohla mit vlastni vlakno :D tam je toho hodne jinak... naucito pak cloveka si to tak nebrat ..
 
mi sviti zadni odrazky nonstop a vrele tuto upravu doporucuju vsem :cool:
 
Chtěl jsem je přidat do denního svícení ale údajně to snad nejde.. BN....

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
 
Chtěl jsem je přidat do denního svícení ale údajně to snad nejde.. BN....
oficialne pri dennim vzadu nic svitit nesmi pokud to neni primo z vyroby (mi bylo receno), nicmene se da najit elektrikar co to zapoji...nevim teda kde tam nasel stalych 12V ale sviti od nastartovani
a uz to proslo 2x technickou bez jedine poznamky...
 
Si si isty, ze nesmie, a nie len ze nemusi?
tak mi to bylo receno technikem co mi montoval denni sviceni...
co jsem ted nasel na netu tak evropsky predpisy uz povoluji i zadni a bocni, takze asi uz plati "nemusi"
 
Denni sviceni i vzadu ma standartne treba i Fiat Tipo.Nechapu to stejne jako viz prispevky nademnou proc to EU neda jako povinnost.kdejakou kravinu zbytecnou narizujou a tenhle celkem dulezity bezpecnostni prvek ne.to same kdy dnes v dobe LEDove Mazda a jini vyrobci davaji halogenky??
 
Tak majitel se ozval a škoda nebyla nakonec tak velká jak vypadala (opravná tužka to zvládne). Takže stačilo přímé vyrovnání.
 
8efa0b61bc5d8450bca5c4c6068337a2.jpg
Když žena volá a zeptá se “jakou mám náladu”…. Tož počítám, bude nový odstín na nárazníku.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Dneska mi za jízdy v dešti uletěl stěrač u řidiče ??, tak to se mi ještě na žádném autě nestalo, stěrače Valeo - mám je na autě od začátku roku
 
Chudinka mezi koprivami ve Vimperku. 963658acf10a3eedf519a76070652187.jpg

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
 
Back
Top