Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Naprostý souhlas co se týče jízdních vlastností. Nemám ani s jednou variantou naježděno mnoho, ale Mazda 6 sedan mi vyloženě kouzlil úsměv na tváři ... wagon je pořád skvělý, ale oproti sedanu slabota ... těch 8 cm na rozvoru dělá strašně moc, slutečně bych to přirovnal rozdílu třídy ... tedy ano, poslední 3. varianta je ukecat doma sedan ... ale to asi neprojdeMáme 2017 IPM Revolution sedan, textilní sedačky, a protože máme jednu z největších/nejdelších autosedaček na trhu (a rozhodně nechci ani pro další dítě něco malého), a mám objednanou novou šestku, opět s textilními sedackami (Revolution), mám empiricky vyzkousene, že místa vzadu je úplně stejně na výšku, délku i sirku.
Do wagonu už se naše autosedačka prakticky nevejde, aniž by spolujezdec neseděl přiražený k pristrojovce. Ty (dle katalogu) 3cm jsou v praxi velký rozdíl. Se sedanem jsme jeli nejednu cestu s dospělými vzadu a stížnosti jsem nezaznamenal, ale nemáme kolem sebe nikoho vysokého 200 cm, a já mám 174, takže ač jezdím na nejnižší poloze a s dost nataženýma nohama, je za mnou dost místa.
Rovněž mi hodně vyhovuje delší kufr, u wagonu je kratsi a vyuzitelnost směrem nahoru dost diskutabilni, jak se rychle svazuje střecha a víko je masivni (třeba naše dětské "boby" se nad plato nebo bez plata nahoru nevejdou). Otvor u kombi u Mazdy taky nic moc.
Jízdne mi vždy přišel sedan znatelně a subjektivně tišší a pohodlnejsi, zadek je lehčí než u kombi, hmotnost o maličko menší, osm centimetrů rozdílu rozvoru je skoro rozdíl třídy aut.
Podle mě hluk dělají hagusy a horsi izolace zadních podběhů přes textilni plato + mozna i jiná ozvěna zvuku ve větším prostoru. Co se týká pohodlí, kdyz to prezenu, wagon mi prijde trochu jako koza skákavá, drobounké nerovnosti jsou prostě cítit jako ve všech krátkých autech vc třeba Cx5... dokonce bych si i tipnul, že budou jinak naladěné/tvrdé zadní pružiny a tlumiče. Ale tohle samotné není takový rozdíl, kvůli kterému bych ho nekoupil a šel do Škody.
Po poslednim faceliftu 2018 se mi wagon víc líbí, než sedan, takže jsem nad ním hodně uvažoval, ale prostě se do něj nevejdeme a kufr a jeho použitelnost je zklamání. Dokonce jsem na něj měl nejdřív i objednávku, než jsme to na poslední chvíli po dni po dalším pečlivém přeměření a vyzkoušení změnili zas na sedan.
Jako bonus lze vzít to, že dle WLTP má sedan i lehce nižší spotřebu.
Ono se ale pak do té ceny promítají ještě i slevy, kde Mazda není moc ochotná. Nevím, ale jak v ČR nicméně v Belgii, kde jsme kupovali my byl třeba v nabídnuté ceně Passat 1.5 TSi DSG na tom lépe než 6ka G163, Insignia 1,5 ještě levnější. Vše konfigurováno adaptivní led, parkovací kamera, panoramatické okno nebo střecha, elektricky nastavitelné sedadla a automat.
Proto určitě i pro P09 doporučuji si nechat pak vypracovat u všech konkrétní nabídky. Třeba zrovna Opel nabízí hodně dobré slevy i v ČR a i koncern není nijak pozadu a Superb nebo Passat se dá pořídit hodně zajímavě.
Naprostý souhlas co se týče jízdních vlastností. Nemám ani s jednou variantou naježděno mnoho, ale Mazda 6 sedan mi vyloženě kouzlil úsměv na tváři ... wagon je pořád skvělý, ale oproti sedanu slabota ... těch 8 cm na rozvoru dělá strašně moc, slutečně bych to přirovnal rozdílu třídy ... tedy ano, poslední 3. varianta je ukecat doma sedan ... ale to asi neprojde
.
Kombík je kratší kvůli tomu, aby dosáhl stejné tuhosti karoserie, jakou má sedan. V několika recenzích také uváděli, že v obratnosti je na tom právě kombík líp než sedan. Považovali to tak trochu za paradox a vysvětlovali si to kratší délkou karoserie. Jinými slovy, co řidič, to jiný názor. Osobně si však myslím, že zásadně měřitelný nebo slyšitelný rozdíl mezi auty není. Sama Mazda uvádí, že ladila obě verze tak, aby byly stejné.
Sedan jsem zvažoval, líbí se mi víc, vyzkoušel jsem si ho těsně před kombíkem - nepozoroval jsem rozdíl v ničem. Jel jsem úplně stejnou trasu. Subjektivní názory typu uskákanější podvozek, hlučnost apod. vůbec nedoporučuji brát v potaz bez osobního vyzkoušení. Jedinými kritérii před volbou wagon nebo sedan jsou pouze kufr, design a místo na zadních sedačkách. Všechno ostatní bude spíše osobním dojmem, ale nic zásadně odlišného se najít nedá.Ne natolik, abych dal jedné z verzí přednost před druhou.
netreba z toho delat valku wagon vs sedan. .
I předváděcí Mazda byla v podstatě nezajetá a takovýhle pocit jsem z ní tedy neměl ... ale ten pocit bude hlavně převodovkou, pže to čekání a čekání nic moc nepřidá ... pak to zabere, ale určitě ne tak, jak bych čekal ... jel jsem až 170 a že by to při vyšších stupních a rychlostech bylo lepší ... no nevim ... tohle mě opravdu celkem zklamalo, čekal jsem trochu více větru ve vlasech ...Vím, že v testech se docela objevovalo, že ten automat motoru docela bere výkon, nicméně tady bych to i více spojoval s tím nájezdem. Úplně nezajeté auto. I Mazda mi přijde, že po pár tisících oživla. Pokud je možnost půjčit na víkend tak bych určitě neváhal, třeba se Ti podaří domluvit i přímé srovnání Insignie a 6ky a hlavně více vyzkoušíš ty sedadla.![]()