Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
V obou zvažovaných případech se jedná o 2.0 SKY-G165, 1. registrace v NěmeckuZdravím, jaký to má být ročník, motorizace, nájezd apod.? Standardně dáváme roční záruku nebo 50tis km na všechna auta (tzn. klidně i rok 2013) a nebude asi problém se domluvit i na nějaké rozšířené záruce v případě zájmu.
Je to tak, rychle jsem četl a špatně to pochopil. Omlouvám se za spam ?Myslím, že @Eldborg se spíš ptá na to, jestli mu autorizák v ČR uzná tovární záruku, když byla první registrace v Německu? Je to spíš dotaz na dovozce, ale podle mého by měla záruka platit v celé EU.
V obou zvažovaných případech se jedná o 2.0 SKY-G165, 1. registrace v Německu
> jedna s volitelnou prodlouženou zárukou dle výpisu z el. servisní knihy, najeto cca 9.000km
> druhá registrována v době, kdy už 6/150tis bylo v Německu zavedeno), najeto 12.000km
Napsal jsi "Standardně dáváme roční záruku nebo 50tis km na všechna auta". My = kdo?![]()
V obou zvažovaných případech se jedná o 2.0 SKY-G165, 1. registrace v Německu
> jedna s volitelnou prodlouženou zárukou dle výpisu z el. servisní knihy, najeto cca 9.000km
> druhá registrována v době, kdy už 6/150tis bylo v Německu zavedeno), najeto 12.000km
Napsal jsi "Standardně dáváme roční záruku nebo 50tis km na všechna auta". My = kdo?![]()
Volitelna uz nekolik let (cca 4 roky?) obsahuje to same, co treti rok originalni zaruky; da se rict ze vsechno krom spotrebaku. O vyjimce v Nemecku teda nevim, ale tady v CR zadna vyjimka/rozdil plneni podle najezdu neni, aspon co jsem si cetl podminky, kdyz jsem to pred rokem uzaviral (a ze jsem si je cetl docela pozorne). Limit 3. roku tovarni byl 100 tis km, limit 5lete prodlouzene 150 tis km.Na tu volitelnou záruku "pozor", jsou z toho vyjmuty věci, které ve std. záruce jsou, navíc v Německu je to limitované km a tuším, buď po 100tkm nebo po 120tkm (nějak si to nepamatuji) se pak platí 40% materiálu, který je samozřejmě pak většinou za "ceníkovou MOC", což bývá ranec.
Volitelna uz nekolik let (cca 4 roky?) obsahuje to same, co treti rok originalni zaruky; da se rict ze vsechno krom spotrebaku. O vyjimce v Nemecku teda nevim, ale tady v CR zadna vyjimka/rozdil plneni podle najezdu neni, aspon co jsem si cetl podminky, kdyz jsem to pred rokem uzaviral (a ze jsem si je cetl docela pozorne). Limit 3. roku tovarni byl 100 tis km, limit 5lete prodlouzene 150 tis km.
Puvodne, driv, tzn. dnes u starsich aut, byla relativne omezena, ale zase stala mnohem mensi priplatek, resp. prodejci ji casto davali "v cene auta".
Ahoj ja som navacik u mazdy kúpil som M6 2.5 194. Mám ju asi mesiac. Najazdené zatiaľ asi 1000km . O tom vypínani valcov ani neviem,hadam ho len podľa aktuálnej spotreby. A spotreba je super . Úžasné auto. Odporúčam.Ahoj, uvažuji o koupi 6ky ročník 2019, která má 2.5 Skyactive-G 143kW. Co jsem tak pročetl zdejší fórum, dost se řeší vibrace motoru při běhu na dva válce, alespoň u ročníku 2018. Mohl by mi někdo potvrdit, že toto přetrvává i v pozdějších letech 2019+ ? Lze nějak odhadnout spolehlivost motorů, jestli na něco "netrpí" atd? (Mám na mysli něco ve smyslu co se říká o Peugeot motoru 1.2 benzin, že mu vadí krátké jízdy)
děkuji.
Ahoj, nechtěl jsem Tě odradit, nakonec to asi mají Japonci už vychytaný. Takže klidně jdi do dvoulitru nebo dvapětky, bez obav. Spíš se zaměř na to, jakou chceš výbavu, protože u Mazdy je často spojená právě s motorací.Vsem diky za odpovedi, zase nejsem nejaka extra "citlivka"Kazdopadne ciste z pohledu spolehlivosti, kupovali byste ojetinu radeji 2.0 bez vypinani valcu a nebo je ten system u 2.5 spolehlivej? Myslel jsem tim, jestli se nekdo setkal s tim, ze jel jenom na dva valce a motor mel problem se zapnutim na 4. V opacnym pripade by mi to asi ani nevadilo.
![]()
sice jsem to nepročítal všechno, ale tohle je trochu něco jiného, tyto problémy většinou popisují u motoru 2.5T určeného pro americky trh ne u klasického 2.5 litru co se prodává tady.2.5L NA Cracked Cylinder Head with Oil Leaking
So I have started to see reports of cracked cylinder heads on CX5s (2018-2019) resulting in significant oil leaks. The cars have only ~25K miles on them! What's this all about? How many here have had this happen? Time to sell our CX5 before it happens?mazdas247.com
NA CX-5 with Cylinder Deactivation Engine Repairs - Report In
There has been a lot of discussion of turbo oil consumption and some reports of lost compression with possible causes being cracked cylinder heads or manifolds or valve stem seal failures. How about the non-turbos with cylinder deactivation? I can't recall seeing such reports. Report in--the...mazdas247.com
Cracked Cylinder Head 2019 CX-5 GT
Noticed a burning smell one morning after having parked the car. Seemed to be coming from the front left. I was thinking maybe some fluid of sorts on the brakes. The next day driving to my sons house my wife made mention of the same smell. I pulled over and checked around the car. Smell...mazdas247.com
Asi to nie je nejak časté, ale vypínanie valcov nie je úplne bezproblémové.Cracked cylinder head 2019 CX-5 with 26,000 miles
I have a 2019 Mazda CX5, 26,000 miles on it. Is like brand new. This past weekend oil started pouring out the bottom of my car. I smelled something burning while I was driving. When I pulled into my driveway, oil was all over, it ruined my driveway. It ended up being a cracked cylinder head...mazdas247.com