• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Pochybuji, ze se s 1-2 letym autem nekdo mazli ;)
Tak pokud bere někdo auto na operativní leasing a nebaví ho tak ho prostě vrátí a vezme si jiné. Při vracení auta se samozřejmě auto pořádně prohledne a pokud je něco více opotřebeno než by mělo tak si to dotyčný zaplatí navíc z vlastní kapsy. Takže nevidím důvod proč by mělo být dvouleté auto zhuntované.

Kdyby jen převodovka.Těch problémů bylo více... vyteklý zadní tlumič po pár tis/km,vrzání a pukání kdesi od přední nápravy,sem tam nějaká varovná hláška vyskočí. Ale co, jsou horší věci na světě ;)

Auris 2019 mám na mysli. Ten design už vypadá trošku k světu. a2f52827e2eddbb04a5a162edbb96a52.jpg3167292da268f9180c1f7a3be5479041.jpg

Tak jestli je technik schopny zjistit, zda je v poradku palivova soustava a motor, pak ok, nemam vyhrad. Proprdena sedacka je mi fuk, to se da vymenit. Nove vstrikovace nebo polomotor ale zaboli...

Ale kazdemu samozrejme dle libosti a stavu konta ;)

Ad.Auris: pekny to vuz. Na vystavu ale nepujde kousek dostupny pro bezne masy :D.

Moc mi u tech Toyot vsak nesedi interiery
:(

Kdyby měl každý takhle negativně přemýšlet o koupi auta z druhé ruky jako ty tak chudáci autobazary :D

No předváděčku bych taky nekoupil - hodně to lidi honí hned za studena atd... Nicméně můj kus byl koupenej na FO normálně ze salonu do kterého se po roce vrátil a majitel si pak koupil nového Kodiaka. předpokládám, že většina majitelů nedělá svému autu nic extra zlého už jen pro to, aby jej po čase rozumně prodala. Aspoň já to tak mám - s autem se doslova mazlím.

Taky nejsem z tech, co by se k autum chovali jako dobytek. Ale takovych nas nas bude kolik, 5 ze 100?

Nicmene - budu kupovat kvalitni palivo, kdyz to pujde za chvili pryc? Ne, nebudu. Budu menit olej kazdych 10tkm anebo budu menit podle predepsaneho intervalu (dnes bezne 30tkm)? Budu se zdrzovat nejakym voskovanim a detailingem anebo zajedu do kartacove mycky? Atd.atd.

Vzdy jsem mel auto z druhe ruky a pohar uz pretekl. Posledni 2 auta jsem koupil nova a nelituji.

Tak je rozdíl rok staré a 5 let staré. Mě přišel nový Renault z výroby v horším stavu než byla roční Mazda. Chce to zvážit a taky kousek toho štěstíčka no :D

Tak ja psal o autech, ne o Renaultu :D.

Kolega si koupil zanovniho Captura. No cucel jsem jako pero z gauce. Nejvic me rozbilo to prolinajici zlute lepidlo na bile stropnici kolem dokola. Kvalitka.

Taky nejsem z tech, co by se k autum chovali jako dobytek. Ale takovych nas nas bude kolik, 5 ze 100?

Nicmene - budu kupovat kvalitni palivo, kdyz to pujde za chvili pryc? Ne, nebudu. Budu menit olej kazdych 10tkm anebo budu menit podle predepsaneho intervalu (dnes bezne 30tkm)? Budu se zdrzovat nejakym voskovanim a detailingem anebo zajedu do kartacove mycky? Atd.atd.

Vzdy jsem mel auto z druhe ruky a pohar uz pretekl. Posledni 2 auta jsem koupil nova a nelituji.
Jasně,je to věc názoru.Ale já ujíždím na nejvyšších výbavách,aby mě potom něco nemrzelo,co nemám.Bílá kůže,adaptivní tempomat atd.A na to bohužel nemám.A proto jsem si koupil 4-letý vůz ve full výbavě ani ne za poloviční cenu.A jsem zatím nadšen,žádný skřet na mě nevykoukl.Takže tak.

Mi je jedno jaká je v autě výbava, obecně jsem raději za co nejnižší výbavu - nemá se pak co pokakat. Bohužel, vlivem situace na trhu s ojetinami jsem byl "donucen" koupit tu nejvyšší. A ani jsem nechtěl tak moc nové auto. Takže mě v podstatě mrzí, že jsou sedačky v bílé kůži, že to má tempomat, dešťový senzor, adaptivní LED světla, hlídání v jízdním pruhu. Ale nechci to vypínat, když už to tam je a snažím se s tím nějak (s)žít. Zas na druhou stranu líbí se mi HUD, přehledný otáčkoměr, hands free, couvací kamera, upozornění na auta v mrtvém úhlu, klimatizace a vyhřívání sedaček.

Vidis a ja jsem vul.. co se takhle stara o kazde auto.. a to i o to, ktere muze jit za dva, tri roky z domu pryc

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

V pondělí 1.garanční prohlídka v Auto Efekt Zlín. Cena 3990 kč. Výměna oleje 5w30,filtru,diagnostika,seřízení světel a kontrola karoserie. Celková spokojenost s tímto servisem. Jediné negativum tohoto servisu jak už zde bylo několikrát zmíněno,zápach cigaret v autě!

Po roce a 14 tis km,jsem Mazdu 3x reklamoval. Vyteklý zadni tlumič, vrzání přední nápravy, pukání v přední nápravě. Problém s řazením (drhnutím) stále přetrvává. Prý si převodovka ještě sedá...
Dnes při cestě další závady. Přestal mi vyhřívat volant. Na stisk tlačítka vůbec nereagoval. Po zastavení na benzince a následném pokračování v jízdě, opět vyhřívá bezproblému. Už se mi to stalo jednou v listopadu.
Další věc,párající se řidičova sedačka.
Takže tyto 2 závady budu v nejbližší době reklamovat.

Po roce převládá veliká nespokojenost s tímto autem. Není dne,kdy by se něco neobjevilo. A už vůbec nezmiňuji takové maličkosti jako je vrzani plastů v interiéru,výstraha na nízký tlak v pneu (přitom je vše v pořádku),varovná kontrolka čelního nárazu SCBS (dnes 2x během jizdy)... Komedie tohle auto.

V tom vyhřívání volantu bude pojistka - mě se taky po čase odpojí, volant vychladne. Pak když ho pustím tak to zase najede, ale podle mě to nefunguje tak, že by to hřálo kontinuálně.

Ano,tohle jsem si také myslel. Jenže,to vyhřivani si dělá co chce mi připadá. Někdy topí hned,jindy mu strašně dlouho trvá, než začne hřát. Popřípadě je jen vlažný. Je to divný nebo mi už z toho auta hrabe...

V tom vyhřívání volantu bude pojistka - mě se taky po čase odpojí, volant vychladne. Pak když ho pustím tak to zase najede, ale podle mě to nefunguje tak, že by to hřálo kontinuálně.

Volant skutečně po zapnutí vyhřívá max 30min a po této době se automaticky vypne. Je to popsáno i v manuálu.

Tak to ne - to je chyba. Mě to každej den topí hned po startu během pár sekund. Jen snad po 5 minutách vypne.

BTW. teď jsem si zrovna pustil toto a fakt je do dneska všude stejný :D Akorát tady to stálo 2 míče.

Tak to ne - to je chyba. Mě to každej den topí hned po startu během pár sekund. Jen snad po 5 minutách vypne.
Ano, vyhrievanie volantu ma 5min cyklus.. 5min hreje a potom 5min nic.. Je to kvoli prevencii proti popaleninam na citlivej pokozke..

Back