• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

@Max6 Díky. Psal jsem tomu chlapíkovi s heverem z BK. Když to nevyjde/nebude se mi líbit tak zkusím to vrakoviště.

Tak potvrzuji, že po nahrání nového sw do řídící jednotky (svolávací akce pro BN kvůli stěračům) se mi upravil dojezd v celém spektru nádrže... Když natankuji plnou, tak mi ukazuje dojezd cca 690km, první dílek zmizí po ujetí 100km, půlka dílků dojezdu zmizela při dojezdu 350km, apod. Jelikož nuluji trip A při každém natankování, tak mám tyto hodnoty v oku a předtím to bylo vždy méně o cca 20-50km... uvidíme kolik dokážu najet, když mi tam skočí dojezd 0km. Kdyby někdo pochyboval, spotřebu mám stejnou, dle palubáku 7,5l/100km jako už stokrát předtím, takže dle mého opravdu došlo k nějaké změně kalibrace zbývajícího paliva v nádrži, jak již zmiňoval někdo předemnou...

Já dřív při nule na dojezdu dotankoval do plný 40 litrů a teď 43 litrů. Takže mi tam zbejvá 7 litrů, to je tak na 100 km, ale zkoušet to radši nebudu.:cool:

Možné je všechno. Za pár dní jedu na garančku, tak uvidím co mne řeknou.

Tak menší update, nevím jak u vás ostatních, co jim byl přehrán SW v jednotce kvůli stěračům, po dvou nádržích mi ukazatel paliva ukazuje už zase jako dříve... vysvětluju si to tak, že přehráním došlo k vymazání nějaké historii o jízdním stylu, spotřebě apod, takže jednotka se to znovu učila a proto odečítala pomaleji, nyní mi první dílek stavu nádrže opět zmizel po ujetých cca 70km... takže asi předčasná radost :(

Tak menší update, nevím jak u vás ostatních, co jim byl přehrán SW v jednotce kvůli stěračům, po dvou nádržích mi ukazatel paliva ukazuje už zase jako dříve... vysvětluju si to tak, že přehráním došlo k vymazání nějaké historii o jízdním stylu, spotřebě apod, takže jednotka se to znovu učila a proto odečítala pomaleji, nyní mi první dílek stavu nádrže opět zmizel po ujetých cca 70km... takže asi předčasná radost :(
Já myslím, že nàm nic nepřehráli, ale rovnou vyměnili celou jednotku. Koukni na můj příspěvek #588

tvůj příspěvek jsem četl, každopádně o celé výměně jednotky mi nic neříkali, ani jsem na žádném dokumentu neviděl informace, jako jsi dostal ty, včetně ceny dílu... jestli u tebe nebyl třeba ještě další problém, třeba jim nešla přehrát jednotka apod, tak to rovnou vyměnili... protože tu nikdo z ostatních nic podobného nezmiňoval...

Ano. Výměna kus za kus. Nastavení zůstalo co jsem kontroloval, ale chování těch funkci mne nepasuje jak jsem zvyknuty. Jak dostanu auto do ruky, tak provedu pokus znovu nastaveni. Off-ON

Pokud se počítá rychlost do komfortní jednotky, tak tam chyba není. 180 to pořád jezdí. ;)

“Jména a obličeje jsou čistě náhodné a žádná Mazda na našich silnicích a dálnicích nejezdí více než určuje vyhláška” :p

Zdravím, po svolávací akci pro BN kvůli stěračům, se mi občas stane při odemykání auta centrálem, že "odemčení" proběhne vícekrát. Jednou zmáčknu tlačítko a slyším, že se auto odemčelo 3x, občas se to stane hned po zmačknutí tlačítka, občas při otevírání dveří. Jindy to proběhne v pořádku. Máte někdo podobný problém?

Back