• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Zdravím, po svolávací akci pro BN kvůli stěračům, se mi občas stane při odemykání auta centrálem, že "odemčení" proběhne vícekrát. Jednou zmáčknu tlačítko a slyším, že se auto odemčelo 3x, občas se to stane hned po zmačknutí tlačítka, občas při otevírání dveří. Jindy to proběhne v pořádku. Máte někdo podobný problém?
aka zvolavacka na stierace? Mam BN a na ziadnu ma nevolali..

Mne ten modul menili asi 3 mesiace dozadu ked som bol tam reklamovat nejake ine veci. Mozno nezvolavaju len menia pri servisnej prehliadke alebo ked tam prides nieco riesit.

Odoslané z SM-A520F pomocou Tapatalku

Zdravím, po svolávací akci pro BN kvůli stěračům, se mi občas stane při odemykání auta centrálem, že "odemčení" proběhne vícekrát. Jednou zmáčknu tlačítko a slyším, že se auto odemčelo 3x, občas se to stane hned po zmačknutí tlačítka, občas při otevírání dveří. Jindy to proběhne v pořádku. Máte někdo podobný problém?
To bude nejspíš vazelína v místě kde nemá být u řidičova konektoru zámku ;) Mazda CX-3 - obecně

Včera jsem jel cca hodinku v mlze. Z Mazdy trošku zklamání.
První věc je, že auto velmi špatně zareagovalo ohledně citlivosti rožnutí světel, zůstalo jen denní svícení. Musel jsem manuálně, po upozornění několika dalších aut, otočit ovladačem ručně.
Co horší, cca po té hodině jízdy jsem se dostal k autu asi 2 metry předemnou a píííííísk, člověk si řekne náhoda, nebo v tom autě má nějakou aktivní kovadlinu a pěkně to ruší. Auto odbočilo a dojel jsem další, píííííísk jako bych byl 10cm od nárazníku. To už náhoda nebyla a protrpěl jsem 20km po městě.
Normálně teňunká vrstva ledu na snímačích začala dělat takový bordel, po oloupání 2 milimetrů ledu klid. To hoši v Hirošimě nemají moc vychytané.

No, za mě trošku zklamání, že i zde na klubu se najde někdo, kdo si rozsvícení světel nedokáže sám ohlídat a jede v mlze na denní. To se na mě nezlob, ale nad těmito piloty dost často ku.vuju. Ne, není to problém Mazdy, to stejné se mi děje u fordu, dělo se u Škodovky. Mazda má navíc oproti jiným tu výhodu, že citlivost se dá v několika krocích nastavit (alespoň u BN), to jsem jinde neviděl. Mlha nerovná se přítmí (tma).

Ad. parkováky - opět u všech stejné. Nebo se domníváš, že Mazda vyrábí sama pro sebe čidla? ;)

Mír! ;)

Takže tobě přijde v pořádku když ti 20 minut piští auto v kuse, protože je na snímačích led o kterém nevíš? Nebylo by lepší jako u jiných funkcích u Mazdy vyhlásit chybu systému?

Sent from my iPhone using Tapatalk

..ne, vzhledem k venkovnim podminkam a znalosti vlastnosti parkovacich cidel bych asi tak behem 10 sekund vedel, ktera bije ;).

Ocistit senzory v pripade domnele zavady je ten prvni krok.

Necerti se, priste uz budes vedet i ty :D.

Hlavne...Mazda za to nemuze!

+ jako Buddha

Mlha a automatický NEsvícení. Stačí aby tito "řidiči" začali zase chápat že si koupili auto které vyžaduje řidiče. Bohužel těchto moderních šoférů co si pod pojmem řízení vozidla představují "já sednu do auta a ono všechno samo, hlavně že mám 10 repráků a android auto " je docela hodně a proto se už i na každým rohu objevují návody jak tu věc mezi sedačkou a volantem používat. Dokonce i TV Nova dělá na toto téma reportáže. Pro ty co dokáží ovládat internet jen na to aby si stěžovali, ale už nedokáží otevřít návod od vozidla jsou i tyto články (všimněte si i staří těchto článků)
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/auto/mlha-auta-ridici-nehody-doprava_1711091100_jgr
https://www.novinky.cz/auto/clanek/mnoho-aut-je-v-mlze-neviditelnych-40044362
http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/...e-v-mlze-pri-snezeni-nebo-za-deste-nerozsviti
https://www.nebouram.cz/clanky/mlha-prede-mnou-mlha-za-mnou
Píšu to proto, protože za poslední týden jsem se s těmito experty na silnicích pouze s denním svícením setkal přesně 9x a zároveň mě docela začíná nudit plivání a házení viny na automobilku/ky když je to čistě problém NEřidiče

Poslední úprava:
Nezapomeň že jsou teď dušičky, to vyjíždí jedinci co pojmu majitel řidičáku dávají novej rozměr :D

Takže tobě přijde v pořádku když ti 20 minut piští auto v kuse, protože je na snímačích led o kterém nevíš? Nebylo by lepší jako u jiných funkcích u Mazdy vyhlásit chybu systému?
Sent from my iPhone using Tapatalk

Tohle opravdu dělají všechna auta. Párkrát jsem to už zažil u různých značek. Přitom stačí jen zastavit a senzory utřít. Mazda má, mimochodem, parkovací senzory nastaveny celkem inteligentně. Nepíská, pokud popojíždím ve zúžení na D1. Superb mě v tomhle směru dohání k šílenství. Píská celou dobu, je to na zbláznění. Stání v koloně na D1 je doslova utrpení.

Teď mi určitě někdo napíše, abych si senzory v Superbu vypnul. To jde, ale ony se po chvíli samy zapnou! :mad: Je to funkce, není to chyba vozidla. Takže má jízda vypadá tak, že každou minutu hledám tlačítko, abych vypnul pískající parkovací senzory. Stejný problém má kolega u svého auta, prostě něco šíleného! Superb je vůbec divný ve více věcech a nikdo o tom nepíše. Např. vypnutí mikrofonu během konferenčního hovoru je úplně nelogické a přesně naopak, než byste čekali. Zkrátka zlatá Mazda. ;)

Ahoj, já je mám, vlastně i přesně tyto, akorát za desetinu ceny. Jen jsem očistil benzínem, sloupl pásky - ochrany, nahřál fénem pásky a nalepil

@milan3 Ahoj, smím se zeptat, kde si je koupil za pětinu ceny ? :) Jinak jsem ráno koukal na prahy u řidiče, kam se lepí tyhle lišty ale nenašel jsem tam, že by měly přímo své místo, takže je to podle oka nebo jak ?
Jestli je to stupidní dotaz tak to ignoruj ;)

Ked som lepil ochranu pre nakladanie kufra na zadny naraznik, bola k tomu taka sablona, ktora ulahcovala nastavenie spravnej polohy. Na 6 su prahove listy (plastove) od vyroby, s tymi skusenost nemam.

@milan3 Ahoj, smím se zeptat, kde si je koupil za pětinu ceny ? :) Jinak jsem ráno koukal na prahy u řidiče, kam se lepí tyhle lišty ale nenašel jsem tam, že by měly přímo své místo, takže je to podle oka nebo jak ?
že by Ebay, Ali nebo Wish ? Nebo i tady jsou za podstatně nižší cenu https://www.sportovniautodoplnky.cz/nerez-ochranne-listy-prahu-dveri-2ks-kia-venga-2009-16-1/ a tady to máš i s hranou na kufr https://www.sportovniautodoplnky.cz...ranne-listy-prahu-dveri-hyundai-ix35-2010-16/ , cena ani ne poloviční proti Mazdashopu. Pokud trváš na logu, tak na čínských shopech je toho mraky ;)

Nalepil jsem to podle oka :)

Zde jsou fotky (auto nebylo umytý ;)
Já vybral tento typ, ale jsou i jiné. Koupeno na Alíku
DSC_0367_1280x720.jpg DSC_0366_1280x720.jpg

Back