• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Dík. Vlákno mě utvrdilo, že si radši počkám na Mazdu s paketem Style. Nechci hned v novém autě něco měnit a i ty zadní LED světla bez toho paketu svítí taky hrozně. Aspoň nebudu muset řešit zatmavení skel.
A ještě jeden dotaz: je u nových trojek ještě problém se zklápěním zrcátek nebo to už vyřešili? Popř. jsou tam ještě nějaké jiné problémy nebo to už časem vše vyřešili? Dík

Dík. Vlákno mě utvrdilo, že si radši počkám na Mazdu s paketem Style. Nechci hned v novém autě něco měnit a i ty zadní LED světla bez toho paketu svítí taky hrozně. Aspoň nebudu muset řešit zatmavení skel.
A ještě jeden dotaz: je u nových trojek ještě problém se zklápěním zrcátek nebo to už vyřešili? Popř. jsou tam ještě nějaké jiné problémy nebo to už časem vše vyřešili? Dík
Co se týče zrcátek, tak updatem FW zvedli příkon pro motorky a už je to ok. Bohužel dlouhodobě, těžko říct. V zimě se někdy nedovřely nebo neotevřely. Vždycky více méně ale kvůli ledu a sněhu. Po updatu bez problémů (ťuk ťuk).

to @pantauleo . Za sebe můžu říct,že se zrcátky zatím žádný problém nemám,fungují bez zaváhání ;) a najeto cca 38000km. Ostatní mouchy co se tady objevily, taky na mně sem tam nějaká sedla, ale jsou to spíš prkotiny, nic závažného, však si pročti všechny příspěvky. Co mně štve a to bohužel každýho je ten mizerně tenkej lak a rozbitá kapota od kamínků,jinak mi v interiéru nic nevrže, stěrače stírají světla svítí, i ty předělaný LED. Ale souhlasím s Tebou, že paket style je určitě lepší,především denní svícení je skvělé. Bohužel jsem auto koupil jako ne úplně nové a bylo v konfiguraci plus ale zas za dobrou cenu. Kdybych jako Ty kupoval nové tak určitě s paketem style a a sound, protože ty repro v základu nejsou žádná sláva,takže určitě Bose.

No ale tohle je diskuze do vlákna k Mazděš 3 BP. tak kdyžtak dotazy spíš piš tam :)

Dík a sorry za to vlákno. Jak mám BM, tak chodím pořád sem a neuvědomil si, že nová trojka je BP.

Zdravím, poradíte mi prosím, ideální rozměr zimní pneu na M3 2015, 17" disky. Díky

Poslední úprava:
Pokud vím, tak u trojky je v techničáku rozměr jen pro 16" a 18". 17" bys musel nechat zapsat do VT. Pro 16" je rozměr 205/60.

V TP mam jen R16 a R18.. O to nejde, tam si to nechám dopsat, jen mě zajímal ideální rozměr na R17 dle zkušeností. Diky

Můžeš si vybrat. Já třeba na zimu mám rád vyšší gumu, tak bych bral něco v 55 minimálně 50. A ještě bych se podíval na cenu v daném rozměru, některé jsou dost drahé.

Screenshot_20210911_090113_com.opera.browser.jpg

Poslední úprava:
Ahoj. Chci se zeptat na takovou drobnost. Možná si toho všiml i někdo z vás. Závada to zřejmě není ale třeba někdo bude vědět co to způsobuje. Nastoupite do auta po vicehodinovem odstavení a necháte otevřené dveře. Teď stačí jen seslapnout spojku když se chystáte startovat. Někdy seslapnu a je úplné ticho a někdy seslapnu a někde pod motorem se ozve cvaknuti. Tak nevím proč jen občas to cvaknuti a co to případně je? Díky

U nových aut je to cvaknutí jak se vymezí vůle mezi spojovým válcem a vidličkou ovládání spojky nebo mezi vidličkou(ložiskem) a přítlačákem. Někdy to trochu zatuhne, tak je to slyšet víc.

U starých aut je to způsobený už utahaným a zatuhlým přítlačným talířem spojky.

U aut kde dostává spojka zabrat nebo se k ní majitel špatně chová je to taky zatuhlým přítlačákem, ale je zatuhlý z důvodu že je zanesený prachem z lamely.

Pokud se zvuk ozývá přímo od pedálu, tak je buď a) velká vůle ovládacího kolíků vůči válci (špatně seřízený pedál spojky) nebo b) chybí vazelína na kolíků nebo c) je prasklý úchyt spojkového pedálu

Pokud spojka funguje bez problémů, tak bych to vůbec neřešil, opravdu maximálně bych nechal promazat ovládací vidličku spojky na převodovce při nějakým servisu. Hlavně mazat opatrně, ať se nezamastí lamela, jinak je problém.

Je to cvaknuti že něco sepne dole pod motorem. Nájezd 30t km. A spojka funguje parádně. Pokud bych to chtěl promazat tak bude asi složité se k té vidlici dostat? Ale z 10pripadu to udělá tak 2x.

Mazda 3 BN

Ahoj,
Už někdo řešil výměnu počítače občas zamrzává a není tam android auto atd našel jsem tohle na alíku
CZK 3,468.48 40%OFF | AWESAFE PX9 for Mazda 3 Axela BM 2013 2014 2015 2017 Car Radio Multimedia GPS 2 din Android Autoradio CarPlay Android Auto
Jaký na to máte názor?

Ahoj,
Už někdo řešil výměnu počítače občas zamrzává a není tam android auto atd našel jsem tohle na alíku
CZK 3,468.48 40%OFF | AWESAFE PX9 for Mazda 3 Axela BM 2013 2014 2015 2017 Car Radio Multimedia GPS 2 din Android Autoradio CarPlay Android Auto
Jaký na to máte názor?
S tim novym radiem asi nepomuzu ale AA jsem si dodelal pres AIO a funguje docela dobre. Obcas trva chvili nez mi mobil preskoci do AA ale to pripisuju zatim hlavne mobilu. Jen ze zo jde a neni to ani nejak moc pracne

Ahoj,
Jaký na to máte názor?
Jakou máš verzi FW ? Mě se občas sekla navigace, příčinou bylo nízké napětí 12V aku ( a to i za chodu motoru ). O aku jsou tady samostatne tema. Zkus nabit, klidně i nabiječkou z Lidlu - lepší než nic.

S tim novym radiem asi nepomuzu ale AA jsem si dodelal pres AIO a funguje docela dobre. Obcas trva chvili nez mi mobil preskoci do AA ale to pripisuju zatim hlavne mobilu. Jen ze zo jde a neni to ani nejak moc pracne
Funguje ti zvuk pri navigaci nebo audio prehravacich ? Funguje ti behem AA zvuk z radia, behem pokynu navigace se ztlumi a pak opet zapne radio ? Jakou verzi AIO a AA jsi instaloval ? Na jakou veri FW?

Napětím baterie to není tu mám nabitou 12.5v teď jsem ji nabil na 13.5 v občas tenhle počítač zamrzne ma to tak hodně lidi ? a úprava na android auto by mě zajímala co je k tomu potřeba?

Back