- 2 736
Taky možnost. Já tlumil pod ten původní dekl kvůli estetice..
Mazda 3 BN
Mazda 3 BN
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Prokluzující spojka ? Vůle v tangenciálních pružinách lamely ?Nazdar dnes som si vsimol ze pri stlaceni spojky v zaradenom prvom stupni auto zasklbe, pri inych kvaltoch sa to nedeje, len ked preradzujem z jednotky do dvojky.
Cim to podla vas moze byt?
Ono těžko říct co to přesně způsobuje,když to tu hádáme jen z obrazovky, ale cukání při rozjezdu nebo přeřazení z 1 na 2 dělají tyhle dvě věci. Pokud je to opotřebením třecího materiálu na lamele, tak bohužel je to vinou řidiče i kdyby spojka měla najeto jen 10000km. Pokud je to tangencionálníma pružinama na lamela, tak je to při tomhle nájezdu a stáří buď vadou materiálu (rozbít se může cokoliv) nebo šizením materiálu ve výrobě (šetří se všude).Auto ma 80tkm a spojka zrelá na výmenu?
Ignorujúc fakt ze je to otravné, je bezpečné takto jazdiť alebo treba čím skôr dat spojku vymeniť?
Tak som si vsimol ze tento problem sa deje vylucne za studena, po zahriati motora je to citit minimalne - ak vobecOno těžko říct co to přesně způsobuje,když to tu hádáme jen z obrazovky, ale cukání při rozjezdu nebo přeřazení z 1 na 2 dělají tyhle dvě věci. Pokud je to opotřebením třecího materiálu na lamele, tak bohužel je to vinou řidiče i kdyby spojka měla najeto jen 10000km. Pokud je to tangencionálníma pružinama na lamela, tak je to při tomhle nájezdu a stáří buď vadou materiálu (rozbít se může cokoliv) nebo šizením materiálu ve výrobě (šetří se všude).
Ale jak jsem psal,tak tohle je jen a jen odhad když v tom žádný mechanik neseděl. Může to dělat dalších X věcí, já jen napsal ty nejčastější. Úplně první se musí zjistit jestli je cukání způsobený mechanikou nebo elektronikou a o jaký cukání se vlastně jedná.