• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Během týdne sem hodím fotku od kolegy, ať máte nad čím přemýšlet :grinning: Má GJ tuším 2013 nebo 2014, 107kw, a má to taky takhle čistý. A kouř mu z toho prý jde, takže díru ve výfuku vyloučil :) Jinak na mé BN 2018, 88kw to mám začouzený. Když tomu trochu naložím, tak vnitřek lehce zešedne, ale obecně je to prostě černý.

Pokud jezdíte stále v oblasti Atkinsonova řežimu a chudé směsi, asi to moc nezačoudíte.

Pokud jezdíte stále v oblasti Atkinsonova řežimu a chudé směsi, asi to moc nezačoudíte.
Tak já se snažím držet otáčky vždy nad 2000, mimo město jsem často nad 6000 po zahřátí, okresky (90-110km/h) i dálnice (130-190km/h) a bohužel jezdívám i často s nezahřátým motorem v kolonách a ve městě. Tudíž myslím, že jezdím všechny typy provozu. Průměrnou dlouhodobou spotřebu mám dokonce teď na 7.3 l/100.

Taky jsem to teď schválně fotil po týdnu a výfuk má jen lehký povlak sází, občas bývá lehce černý spodní okraj koncovky.. Podle mě asi naprostý normál. Jezdím často jen do práce 30km tam a totéž zpět. A pod 2500 otáček po zahřátí nejdu.. Vlastně i dálnici dost často jedu na čtyřku což tvoří půlku těchto cest. Prostě nejezdím na spotřebu.
Mimochodem teď jsem objevil tlačítko na panelu s kamerou. Když ho zmacknu tak auto několikrát pipne. Ví někdo k čemu slouží? 001fde6386d08a9913ea4ec3669bdeec.jpg6601af1556c7a21ce8406f5ae32a2bc5.jpg

Samsung S22 256GB Tapatalk

Taky jsem to teď schválně fotil po týdnu a výfuk má jen lehký povlak sází, občas bývá lehce černý spodní okraj koncovky.. Podle mě asi naprostý normál. Jezdím často jen do práce 30km tam a totéž zpět. A pod 2500 otáček po zahřátí nejdu.. Vlastně i dálnici dost často jedu na čtyřku což tvoří půlku těchto cest. Prostě nejezdím na spotřebu.
Mimochodem teď jsem objevil tlačítko na panelu s kamerou. Když ho zmacknu tak auto několikrát pipne. Ví někdo k čemu slouží? Zobrazit přílohu 43441Zobrazit přílohu 43442

Není to součástí bezklíčového odemykání? Na BN jsou ještě tlačítka na Keyless, ne?

Tlačítko je na zamykání auta, když je předek odemčený a člověk se hrabe v kufru a pak si chce auto zamknout, tak aby nemusel chodit ke klice řidiče nebo mačkat tlačítko na dálkovém ovladači, tak zmáčkne tohle "magické" tlačítko a auto se zamkne :)

PS: @Polsonside, ty máš ale ty koncovky nové ne? Sám si někde psal, že si zvažoval dělat upgrade, takže ta fotka je vlastně o ničem.

Jo to máš pravdu. Je tam výfuk co má najeto asi 100km takže pravda .
Jinak to tlačítko nedává smysl. Pokud mám bezklicove zamykání tak kufr zavřu a po odchodu se auto zamkne takže to asi nemá žádný význam

Jinak to tlačítko nedává smysl. Pokud mám bezklicove zamykání tak kufr zavřu a po odchodu se auto zamkne takže to asi nemá žádný význam

Tak co třeba bezklíčové odemykání? :D

Ale to je totéž blbost. Když přijdeš ke kufru tak zmacknes kufr a ten se ti rovnou otevře pač auto už ví o přítomnosti klíče v kapse.

Můžeš mít tuhle funkci "zamknutí auta po odchodu" vypnutou a potom tohle tlačítko využiješ. Já si tím BMko zamykal docela často a měl jsem bezklíč.

Tlačítkem otevření kufru otevřeš jen kufr a zbytek auta zůstane zamčený (za mě super funkce). Tímhle zamykacím tlačítkem auto jen zamkneš.

Poslední úprava:
Já tuhle vymoženost chápal u aut které odemykaji a zamykaji pouze dálkou. To jest zmacknu a po zavření kufru už vím že mohu odejít a auto se zamklo komplet. Ale u bezklicove varianty mi to nějak nedává smysl pač auto se zamkne kdykoli jestliže opustim rádius klíče..

Přesně to napsal @Max6 ,tuhle funkci využívám už od té doby co jsem auto koupil.Automatické zamykání mám vypnuté stejně jako zavírání zrcátek při zamklém autě.?

Tak koncovky z 6 `2019 s 2.5 automatem a vypinanim valcu... Coz je mozna dulezity, jak psal @Max6; ale fakt si nepamatuju, ze bych je kdy mel naprosto zacernaly, natoz pres hranu, ani na predchozi 6 nebo 3... Naposledy lesteno a cisteno peclive nekdy v kvetnu, od ty doby najeto cca 5 tis km. Celkove najeto necelych 36 tis km.

Kdyz jsem Googlil, nazory na to, proc jeden je ma ciste, a druhy spinave, se dost ruzni. Kdyby to bylo jen jak psal @shr3k , bylo by idealni jezdit spis pomalu a "eko", ale to zase stoji proti tvrzenim, ze se to cisti naopak pri vysoke teplote a rychlosti spalin, coz neni zrovna ekojizda.

Kratky/dlouhy cesty za tim taky asi nutne nebudou, s predchozimi dojizdecimi Mazdami jsem jezdil temer vyhradne nad 60 km na nastartovani, a drtiva vetsina po dalnici; ted jsem naopak dalnici nevidel docela dlouho (uz jsem ani nedokupoval znamku) a jezdim tak kolem 15 - 60 km nejcasteji. Co je furt stejny - nechavam pred vyjetim temer vzdy auto chvilku stat, cca minutu, za studena docela uzkostlive dodrzuju nevytaceni nad 3.5 tis ot., k omezovaci ale taky nevytacim moc casto, a nejedu pilu tesne pres zastavenim.

koncovky-6.jpg

Poslední úprava:
Tak koncovky z 6 `2019 s 2.5 automatem a vypinanim valcu... Coz je mozna dulezity, jak psal @Max6; ale fakt si nepamatuju, ze bych je kdy mel naprosto zacernaly, natoz pres hranu, ani na predchozi 6 nebo 3... Naposledy lesteno a cisteno peclive nekdy v kvetnu, od ty doby najeto cca 5 tis km. Celkove najeto necelych 36 tis km.

Zobrazit přílohu 43443
To nesmíš umývat aspoň 20-30000km. Po 5000km u novýho auta (takhle malý nájezd) by byly černý jedině snad kdyby ti auto žralo 1 litr oleje na 2000km nebo by musela vynáchávat nějaká svíčka (třeba).

Jestli si tu konverzaci zpetne pamatuju - a taky co jsem videl pri googleni pricin - tak to mnohym zcerna jako bota uz po par tisicich km. Pri googleni jsem to casto nasel na koncernovych a PSA forech.

Myslim, ze kdybych auto pravidelne nemyl, bylo by po 30 tis km a nekolika letech cerny uplne cely, nejen uvnitr koncovek vyfuku ;)

Já tuhle vymoženost chápal u aut které odemykaji a zamykaji pouze dálkou. To jest zmacknu a po zavření kufru už vím že mohu odejít a auto se zamklo komplet. Ale u bezklicove varianty mi to nějak nedává smysl pač auto se zamkne kdykoli jestliže opustim rádius klíče..

Já mám automatické zamykání také vypnuté a to tlačítko (u BP je uvnitř dveří) také používám. Přijedu k obchodu, z kufru vyndám košík, zmáčknu tlačítko na kufru, auto se zamkne a jdu nakupovat.

Já mám automatické zamykání také vypnuté a to tlačítko (u BP je uvnitř dveří) také používám. Přijedu k obchodu, z kufru vyndám košík, zmáčknu tlačítko na kufru, auto se zamkne a jdu nakupovat.
U sedanu třeba vůbec není. Po automatickém zamknutí po odchodu od dveří směrem ke kufru normálně otevřu kufr, pak ho zabouchnu a auto blikne a tudíž zamčeno.

A z jakého důvodu to vypínáte? V čem je pro vás nevhodné to automatické zamykání? Pro mě jednoznačně jedna z nejlepších funkcionalit, kdy na jiných vozech zapomenu, že to nemají a odcházím od otevřeného auta nebo lovím klíček na poslední chvíli při usednutí či příjdu a beru za kufr a ono nic.

A z jakého důvodu to vypínáte? V čem je pro vás nevhodné to automatické zamykání? Pro mě jednoznačně jedna z nejlepších funkcionalit, kdy na jiných vozech zapomenu, že to nemají a odcházím od otevřeného auta nebo lovím klíček na poslední chvíli při usednutí či příjdu a beru za kufr a ono nic.
Pravě proto.?Mám rád, když vím že jsem zamknul.

Back