• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Dneska v Ostravě jsem si všiml docela hezké 3ky a zaujala mě kombinace barvy a kol. A moc se líbilo. A moc hezká kola
IMG_2864.jpeg

Poslední úprava moderátorem:
našel jsem že 10kg to je hodně?
Na netu se hmotnosti trošku liší, ségra je má na autě a vážili jsme je. Je to vlastně srovnatelné s originály R18.
10kg váží ty, co jsem nakonec vybrala a mám je teď na autě, to už je fajn, je to poznat.
Bude ale záležet i na šířce kola, tam se hmotnost bude taky dost lišit.

Poslední úprava:
ahaa...no já si včera objednal taky nové kolesa, tak až buou na autě bude fotka...a koukal jsem že váží 12 kilo...nevím jaký je zozdíl proti originálu

Já tušil ze to někde tady bylo akorát jsem nemohl najít.
Navíc tvůj příspěvek tak to jsi sel na jisto ?
Díky ?? zkusím pak zvážit nové

To zkus,docela by mě to zajímalo.?

10kg váží ty, co jsem nakonec vybrala a mám je teď na autě, to už je fajn, je to poznat.
Vazilas je? Ptz jestli si to dobre vybavuji, jak jsem si delal pruzkum disku, tak ty Y by mely mit spise okolo 11 kg...

P. S. Ty disky na te modre 3ce jsou peckovni ?

Vazilas je? Ptz jestli si to dobre vybavuji, jak jsem si delal pruzkum disku, tak ty Y by mely mit spise okolo 11 kg...

P. S. Ty disky na te modre 3ce jsou peckovni ?
Jj, dělalo to 10,2kg a nějaké drobné

Zdravím jsem tu nový a sháním něco do 300 tisíc staří max 10 let. A asi jediná volba pro mě je právě Mazda 3 je prostě pěkná ?. Všichni okolo mě jen samí ovce baworáky audiny :expressionless:
Znáte nějaký dobrý bazar nebo známého co to tahá z Německa ?
barvu tuhle modrou nebo tu red soul.

Je to trochu mimo téma ale jen chci přispět že máme roční dítě co potřebuje vše možné na cestu do kempu na pár nocí. V tomto směru je milovaná M3 limitem co není schopna vše posbírat a rakev na auto asi nechci. Naopak mě překvapila praktičnost SUV Sportage a věřím že CX5 bude totéž. Když si člověk dá záležet tak kufr o objemu 500l a hlavně jeho neomezená výška posbíra skládací postýlku, kočárek, dětskou sedačku a pár dalších zavazadel. Co se nevešlo šlo pod sedačky. Hrozně rád bych vyjel M3 ale ta to prostě není schopna naložit. c40ff7c87d9bb2aa29fd23acb25184e1.jpg

Samsung S22 256GB Tapatalk

Něco hodně podobného naskládáš do M6 sedanu jak nic. Vezl jsem to minuly rok podobně jako ty. Kočár, skládací postel, včetně matrace. Tašky s oblečením a výbavou na týden do Krkonoš ☺️ (bez rakve) syn měl 9 měsíců v té době.

M3 je prostě malá a i když to auto mám rád tak na takovéto výlety jediné s M6. Ten komfort je o třídu dále.

No jo. Jenže já měl tehdy rozpočet max půl míče a chtěl jsem nájezd max 30t km a co nejmladší auto. A taková šestka byla a je mezi 650 až 750 000kc.
A hlavně tehdy nebyl ani v plánu přírůstek a pro dva či tři dospělý je trojka ideální. Já jen že ty SUV hodně lidí odsuzuje za krabici co nemá příliš místa a za mě rozhodně velké překvapení ačkoli smutnim že mazdice musí zůstat doma a jezdí jen když víme že se do ní se vším vejdeme.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Mazda 3 pro 3 lidi? Ani omylem! Pohodlna je IMHO maximalne pro 2 lidi. Mne ji tenkrat poradila manzelka, kdyz jsem shanel povoz na jizdu pro sebe "okolo komina", cili v 90% pripadu s tim jezdim sam, pripadne zena sama, nebo odvezt deti do/z krouzku, kdyz se nam nechce startovat naftak. Jako rodinne auto slouzi S-Max, koncept MPV vnimam jako neoddiskutovatelne nejvhodnejsi pro rodiny s detmi (dále pak vozy typu VW Multivan) , kdy nechapu, proc je tato platfotma vytlacovana SUV, ktere jsou z toho pohledu uplne k ho.vnu.

Musime zaklepat, mame temer rocniho prcka a zatim M3 sedan slouzi dobre a nestezujeme si - jasne, neni to SUV, ale vzdycky jsme se dosud vesli a to docela bez problemu (sedacka, zakladna, kocarek s korbickou, zasoby, obleceni). A i v te sedacce se prcek necha nakrmit na delsich trasach napric CR, tak snad to vydrzi.

Back