• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 (BM) - obecně

Takže stejně jako u mě co píšu výše?

Samsung S22 256GB Tapatalk

Tak jsem to testoval a coming home nefunguje pri zadnem nastaveni packy svetel. Leaving home funguje bez problemu dle nastaveni.

Funkce leaving home funguje jak má akorát s tou drobností že neumí vyhodnotit zda je den či noc a světla rozsvítí vždy. Zřejmě není spojená se senzorem světla jako u jiných aut. Coming home vyvolám pouze houknutim dálkových jakože světelná houkacka a pak svítí nastavený interval jen přední světla.
@M3grey takže tobě to tedy funguje stejně divně jako nám ostatním?

Podívej asi jo. Mel jsem za to, ze mi to fungovalo normalne dle nastaveni, ale je klidne mozne, ze jsem si to spletl s jinym autem. Jeste jsem si rikal, jestli se to nepodelalo tim, jak se kodovala na funkcionalita HBC, ale jestli to tak dela kazdemu, tak je to blbost. Skutecnosti je to, ze me to vubec netrapi, nebot se jedna pro me o absolutne nevyuzitelnou fci.

Aha. Tak už v tom mám konečně jasno. Je to tedy o pouhé kombinaci časovače světel a funkce coming home. Jestliže se to řídí pouze časovačem tak svítí i koncová světla. Pokud funkci převezme coming home tak svítí pouze přední světla. To jest co mě zajímalo.

Nevím jestli to nějakou funkci nevyrušuji. Páka světel na auto režim, coming i leaving home mám zaškrtnuté a u všeho limit 30 vteřin. Pokud houknu do dálkových tak ano, potkavaci světla svítí 30 vteřin. Ale pokud normálně vypnu motor tak svítí jen ty parkovací a ty zhasnou jakmile otevřu dveře.

Tak jsem ted jeste testoval tu fci. coming home. Pokud je zaskrtnuta v nastaveni a nastaven casovy limit, tak se skutecne po vypnuti motoru musi brnknout svetelnou houkackou, aby se fce. aktivovala. Nasledne se tedy rozsviti potkavaci svetla a zhasnou po uplynuti nastaveneho intervalu. Ale pozor - musi se otevrit a zavrit dvere u ridice (zamknout se nemusi), jinak svetla sviti vesele dal (samozrejme se po nejake dobe sama vypnou, ale to je zase jina fce.). Je to samozrejme logicke, ale ja to testoval sedic v aute, takze nedoslo k otevreni a zavreni dveri.

Jinak tento Mazdi zpusob aktivace fce. coming home se mi docela libi a prijde mi rozumny, nebot neni vzdy zadouci, aby zustala svetla pokazde svitit. Takto si to clovek aktivuje jednoduchym krokem, kdyz potrebuje, aniz by se musel 2 minuty hrabat v nastaveni v infotainmentu.

Tak ano. Tento způsob jsem znal a uváděl od začátku. Mě naopak zajímalo to druhé řešení jestli tam je a to že pokud mám jen ten časovač aktivní tak svítí přední i zadní lampy po zvolený interval. Na Sportage to funguje tak že dokud jsou otevřené dveře tak to svítí.

A co maji zadni lampy spolecneho s coming home? Jaky by to melo ucel? Takto si prednima napr. posvitis na cestu k baraku, ale k cemu zadni?

Nemluvím teď o praktičnosti ale hledal jsem zda mazda umí totéž co ostatní auta to jest svítit určitou dobu po vypnutí motoru přední i zadní lampy. Proč to tak všichni výrobci dělají se ptej asi u nich
Za mě asi zvýšená bezpečnost při pohybu kolem vozu. Netuším.

Tak to je asi jak jedna značka při denním sviceni svítí i zadníma lampama a jiná ne?

Tak nějak. Co sem potřeboval to už vím a dále asi zbytečné to rozebírat.

Tak to je asi jak jedna značka při denním sviceni svítí i zadníma lampama a jiná ne?
Možná to souvisí s různostma v zákonech napříč zeměmi ;-) Tedy s tím, jestli se do prodeje dostane nějakej model pro širší oblast, nebo úžeji zaměřenej na méně zemí se stejnou legislativou.

Možná to souvisí s různostma v zákonech napříč zeměmi ;-) Tedy s tím, jestli se do prodeje dostane nějakej model pro širší oblast, nebo úžeji zaměřenej na méně zemí se stejnou legislativou.
Je to mozne, stale ale nechapu, jak zadni lampy souvisi s funkci "coming home"?

Ježíš já nechápu čeho se furt chytáš?
Nevím kde jsi četl že to s tím spojuji.
Já řešil jak docílit toho aby po vypnutí motoru svítila přední i zadní světla daný interval a to už vím. Stačí?

Ježíš já nechápu čeho se furt chytáš?
Nevím kde jsi četl že to s tím spojuji.
Já řešil jak docílit toho aby po vypnutí motoru svítila přední i zadní světla daný interval a to už vím. Stačí?

Nahore nad citovanym prispevkem mas modre napsano, na koho dotycny (v tom pripade ja) reaguje. Vidis tam nekde u prispevku #1775 napsano Polsonside? Navic mam pocit, kdyz uz se zase rozcilujes, ze jsi z prvopocatku zadna zadni svetla neresil? To jsi tam zakomponoval az pozdeji.

Ahoj, mám pár dní Mazdu 3 BM Attraction. Poradil by mi někdo z vlastních zkušeností jaký jste dávali LED světla? Ideálně bych vyměnil ty hlavní + zadní a interiér. Díky!

Ahoj, mám pár dní Mazdu 3 BM Attraction. Poradil by mi někdo z vlastních zkušeností jaký jste dávali LED světla? Ideálně bych vyměnil ty hlavní + zadní a interiér. Díky!
Napiš @Natural, na jeho profilu bude asi i jeho www.
Pokud má Attraction xenony, nejlepší bude udělat repas světel, nové výbojky = nejlepší řešení.

Back