Zdravím všechny,
po nějaké době jsem zpět, abych se s vámi podělil o mé dosavadní zkušenosti s průběhem řešení mého problému výrazných vibrací ve dvouválcovém režimu. Jak jsem již napsal dříve, první reklamace byla vyřízena s tím, že bylo provedeno "vycentrování usazení motoru", což mělo dle servisu pomoci, ale... nepomohlo. Proto jsem vadu (z mého pohledu se stále jedná o vadu) znovu reklamoval. Opět došlo ke kontrole usazení motoru s tím, že usazení bylo opětovně lehce upraveno. Bohužel pro mne, opět bez žádného efektu, problém vibrací nezmizel, vše bylo stejné, jako před kontrolou. Před třetí reklamací mi servis oznámil, že importér si vyžádal kontrolu auta vlastním technikem. K tomu následně došlo, po této kontrole mi ale bylo servisem oznámeno, že cituji: "Provedena kontrola uložení motoru v pořádku, následná zkušební jízda provedena za přítomnosti zástupců MMCZ, porovnání projevu s novinářským vozem Mazda 6 2.5,
jedná se o vlastnost nikoliv vadu". Servis s omluvou dodal, že v dané situaci pro mne bohužel nic více udělat nemůže a že pokud chci věc dále řešit, tak se už musím obrátit přímo na importéra.
Mám ještě jeden postřeh k těm provedeným "opravám", Po každém vyzvednutí auta ze servisu jsem skutečně chvíli vnímal jisté zlepšení. V prvních chvílích jsem si vždy dokonce řekl, že to asi zafungovalo (ono mi i dávalo smysl, že by tohle mohlo pomoci...). Buď nebyly vibrace cítit vůbec, nebo opravdu jen minimálně (vzpomněl jsem si na komenty těch z vás, kteří to takto popisovali a kteří to vlastně ani vůbec neřešili...). Chci říct, že jsem se na to musel opravdu hodně zaměřit, abych si toho všimnul a troufnu si říct, že za normálních okolností bych to vůbec neřešil. Po několika málo desítkách km se ale vibrace vždy dostavili zpět a vše bylo tak, jak před tím. Vždy jsem se servisu ptal na to, jestli nemohlo dojít k opětovnému posunu uchycení motoru, bylo mi ale řečeno, že motor zkontrolovali, a že je vidět, že se od předchozího vycentrování nehnul. Ještě mě napadlo, jestli třeba při odpojení baterie (pokaždé, když mi auto vraceli, tak jsem měl vyresetovanou paměť na sedadla a některé funkce palubního systému byli nastaveny v defaultu) motor několik prvních desítek km nejede v nějakém "kalibrovacím" režimu a na dva válce nejede vůbec nebo je tento režim nějak jinak omezen. Nevím, je to moje domněnka, jinak si to totiž nedokáži vysvětlit. Jo vlastně ještě jedno vysvětlení mě napadá, že mi z toho už hrabe...
Dost by mě tedy zajímaly zkušenosti vás ostatní, kteří mají stejný problém a kteří se již rozhodli to nějak řešit.
@PavelM6 ,
@MichalT ,
@Maxim6 jak jste na tom vy? A co ostatní? Nekdo další to již také formálně řeší?