• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 2017 (KF) - obecně

Dnes ma čakalo toto
Zobrazit přílohu 28328
priznávam prvá reakcia smiech potom keď po umyti my ostalo toto
Zobrazit přílohu 28329
sorry zle sa to fotí ma smiech prešiel..skúsil som všetko ..odstraňovač asfaltu všetko :mad::mad: jediná možnosť je prelestenie celej prednej kapoty :mad::mad:
Ptaci trus je hnus, a to nejenom na pohled, jeho odstraneni je docela veda. Jednak je vuci laku dost agresivni (narusuje jeho vrstvu) a druhak je dost abrazivni, takze v zadnem pripade na nej nebrat jen standardni hadr a vodu! Je to pak v podstate stejne, jak jemny smirkovy papir :(. Idealni je vzit na to proud vody (wapka) a zbytky trusu pak vzit nejakym detailerem, ktery krom cisticiho ucinku hodne lubrikuje, takze zamezi prave tomu jemnemu poskrabani. Po jeho odstraneni je pak mozne misto prelestit jemne abrazivni lestenkou. Vice k tomuto tematu vcetne odkazu na konkretni pripravky napr. zde:

https://www.vlesku.cz/ptaci-trus-likviduje-lak-takto-se-ho-setrne-a-rychle-zbavite

Já ho teda nevědecky za čerstva (obcházím auta každý den) jen máčím horkou vodou ždímanou z hadru, a pak po chvíli úplně super jemně setřu hodně mokrým plyšovým hadrem... Takhle jsem si z něj ještě viditelně větší škrábance, nez mám jinak z mytí auta, neodnesl. Extra důležitý je řešit to co nejdřív, kdysi jsem na jednom autě nechal na střeše nějaké asi měsíc, z lenosti, a flek na laku zůstal navždy. To samé udělají po čase rozplizlé mouchy na masce a kapotě - je třeba sundat co nejdřív, než to rozežerou, ideál hned po každé jízdě.

Já ho teda nevědecky za čerstva (obcházím auta každý den) jen máčím horkou vodou ždímanou z hadru, a pak po chvíli úplně super jemně setřu hodně mokrým plyšovým hadrem... Takhle jsem si z něj ještě viditelně větší škrábance, nez mám jinak z mytí auta, neodnesl. Extra důležitý je řešit to co nejdřív, kdysi jsem na jednom autě nechal na střeše nějaké asi měsíc, z lenosti, a flek na laku zůstal navždy. To samé udělají po čase rozplizlé mouchy na masce a kapotě - je třeba sundat co nejdřív, než to rozežerou, ideál hned po každé jízdě.
Ondrej neviem čo to vtáctvo žralo ale toto mi spravil trus za jednu noc ..nie dni ..ale môžem rátať hodiny ..zajtra auto beriem na rozleštenie tak som zvedaví ..lebo kapota vyzerá ako mapa Európy :D:D:D

Ondrej neviem čo to vtáctvo žralo ale toto mi spravil trus za jednu noc ..nie dni ..ale môžem rátať hodiny ..zajtra auto beriem na rozleštenie tak som zvedaví ..lebo kapota vyzerá ako mapa Európy :D:D:D
Soucit s tebou. Takhle jsem měl vypálenej flek na střeše až na základovou barvu protože jsem si k bejvalý BM bohužel nekoupil ještě z Mazda příslušenství garáž. Auto jsem měl týden navoskovaný ale 3 dny stálo před barákem protože jsem byl pryč. Když jsem se potom k autu vrátil a umyl to ho.... obyčejnou vodou z hadice tak tam po něm zbyla díra. Prostě daň za EKO. MPS mám posr.... nonstop, na aplikaci vosku opravdu nemám poslední 3 roky čas a tomu laku to vůbec neublíží.

Vieš čo je smiešne ? Že ja som tam mal vosk ...a pomohol ako mŕtvemu cvičky...zajtra budem múdrejší a dúfam pozitívne naladený lebo ako sa poznám bude prestriekanie celej kapoty :):):)

@Lazlo popravdě to je asi nejlepší řešení (můj názor). Na BM jsem kvůli bodykitu rovnou dal přestříkat i kapotu jak byla rozstřílená kamínkama (origo přední nárazník vypadal po 2 letech jak po 16 letech 626GE) a od tý doby jsem jak na předním nárazníku i na kapotě nemusel řešit vůbec nic. Žádný nonstop mytí aby se náhodou zase nepoškodil lak od jednoho komára kterýho hned po jízdě neumyju nebo nějaký tečky od kamínků (jasně ostrej kámen prostřelí i fólii).

Za chvíľu to bude ako u mobilov, že fólia bude nalepená už výrobcom, aby lak nejakú dobu vydržal

Za chvíľu to bude ako u mobilov, že fólia bude nalepená už výrobcom, aby lak nejakú dobu vydržal
Ale to bude samozřejmě příplatková výbava
Jinak já jsem včera odstraňoval ptačí h...o s použitím přípravku Auto Finesse Dynamite jako předmytí a celkem s úspěchem.
Po h...ně ani památky, ale možná bylo jen méně agresivní.
Přípravek k dostání např. zde
https://www.carmedia.cz/auto-finesse-dynamite-traffic-film-remover-1000-ml/

Soucit s tebou. Takhle jsem měl vypálenej flek na střeše až na základovou barvu protože jsem si k bejvalý BM bohužel nekoupil ještě z Mazda příslušenství garáž. Auto jsem měl týden navoskovaný ale 3 dny stálo před barákem protože jsem byl pryč. Když jsem se potom k autu vrátil a umyl to ho.... obyčejnou vodou z hadice tak tam po něm zbyla díra. Prostě daň za EKO. MPS mám posr.... nonstop, na aplikaci vosku opravdu nemám poslední 3 roky čas a tomu laku to vůbec neublíží.

To se naprosto shodneme. Na 626 jsem rozhodne peci nijak neresil, a krom tech mist, kde rezla, byl lak po poradnem umyti a navoskovani porad nadherny, jen mikroskrabance od myti a jinak nic, zadny fleky a minimum poskozeni od kaminku. A to jsem tenkrat bydlel v ulici s kvetouci jivou, nebo necim takovym, takze to delalo po desti takovou tu krasnou lepivou kasicku :).

Lazlo musel mit ale fakt smulu na ptaka se specialnim metabolismem nebo mimoradne ziravou potravou... mne takhle taky jeden kdysi vy**al na auto celou pecku uvnitr lejna, a pri roztirani jsem tim docela silne poskrabal celni sklo. Taky ponauceni ;). Ale ten den dva, kdy kolem auta obchazim, zatim nastesti u me nikdy nemel nasledky, coz teda musim zaklepat.

To je fakt smůla. Pár hovínek a co to nadělá! Dobře, že to šlo tak pěkně vyleštit.
Dá se říct, že pták občas sere dvakrát. Jednou pleskanec, podruhé majitele auta. Omlouvám se za výraz.
Já vždy namočím papírovej kapesník, položím na "dáreček" a nechám pár minut rozmočit. Pak opatrněj odeberu co jde a na mokro dočístím (jde-li, jinak namáčení opakuju). Zatím jsem měl štěstí, že mí ptáci asi žerou něco neagresivního. :)

Namočený kapesníček obvykle funguje výborně. Před nedávnem (cca 3 týdny) jsem ale musel namáčet celkově snad hodinu, než jsem ten dáreček dostal pryč. Už to moc na úspěch nevypadalo, ale naštěstí to dobře dopadlo...

To je fakt síla, co s tím lakem dokáže ptačí houno. Mě se tyhle věci naštěstí vždycky podařily sundat bez újmy pro lak. Beru to proudem vody z hadice, wapkou bych se na tenhle lak bál. A auto raději co nejrychleji dávám do garáže.

Já mám červenou barvu, je fakt nádherná, což o to. Ale někdy si říkám, jestli by nestálo za to přelakovat celé auto do nějakého normálně odolného laku, klidně bílého, abych třeba ani ty mouchy nemusel odstraňovat skoro po každé jízdě a mohl to klidně poslat i do myčky. Je fakt, že už to pokaždé nesundávám, to by se mohlo dělat pořád. Kolik by takový celolak mohl stát?

To je fakt síla, co s tím lakem dokáže ptačí houno. Mě se tyhle věci naštěstí vždycky podařily sundat bez újmy pro lak. Beru to proudem vody z hadice, wapkou bych se na tenhle lak bál. A auto raději co nejrychleji dávám do garáže.

Já mám červenou barvu, je fakt nádherná, což o to. Ale někdy si říkám, jestli by nestálo za to přelakovat celé auto do nějakého normálně odolného laku, klidně bílého, abych třeba ani ty mouchy nemusel odstraňovat skoro po každé jízdě a mohl to klidně poslat i do myčky. Je fakt, že už to pokaždé nesundávám, to by se mohlo dělat pořád. Kolik by takový celolak mohl stát?

80 - 100 tisíc, kdyby to mělo bejt udělané "dobře" :). Podle mě je to nesmysl, auto pak bude blbě prodejné, atp. Kdyžtak se dá nechat auto zabalit celé do nějaké kvalitní folie, to je myslím na renomovaných místech 30 - 50 tis.

Do fólie by úplne stačilo zabaliť nárazník, kapotu, zrkadlá a prvú 1/3 strechy (proti vtákom celú). To by nemuselo byť až tak drahé, žiaľ v mojom prípade je na to už neskoro.

Zdá sa mi to, alebo toho hmyzu je tento rok nejak moc?

U nás v severních Čechách v nížině je nevědecky pozorováno hmyzu stejně jako jiné roky :). Každá jízda, byť třeba jen 15 kilometrů = nutnost pořádně umýt celý předek auta :(.

Také ji mám. Vpředu je přicvaknuta plastovými "patentkami" (velikost hlavičky cca 3 cm). Pokud tam izolace byla, kuna ten plast nesežrala.

Ahoj, nevsimnul jsme si, že psal, ale bojím se ti svěřit, že ten kryt (izolace), pod hapnou se objevil. Nejsem blázen . Videl to můj kamarád, že tam chybí a i manželka, podezrivam záruční prohlídku, že mě ho tam Dali. Nic jsem jim, ale neříkal, to prostě nepochopím? Na faktuře jsem ho neměl a prostě najednou, tam je .

Ahoj, to jsou věci:) Tak ať Ti vydrží bez poškození kunou. Od té doby, co jsem do motoru dal vanilkové stromečky, tak u mě kuna snad nebyla. Před tím jí ale ta izolace docela chutnala.

Poslední úprava:
Ahoj, to jsou věci:) Tak ať Ti vydrží bez poškození kunou. Od té doby, co jsem do motoru dal vanilkové stromečky, tak u mě kuna snad nebyla. Před tím jí ale ta izolace docela chutnala.

No, tak mě napadlo, tak ji raději zase necháme zmizet, ne?

Back