• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 2017 (KF) - obecně

Zobrazit přílohu 28350 Zobrazit přílohu 28349
po 30 min odbornej prace výsledok skvelí
Takze to prelestenie nestačilo:mad: ...postupom času to začalo “vystupovať” z laku a vyzerá ako pred tým ..jedine riešenie je úplne odstránenie laku až po farbu ..nový lak a potom dávam fóliu ..stačilo nervov :mad::mad: ..keď mi zmerali hrubku laku tak na kapote mám polovičnú hrubku ako na iných miestach ..zvláštne lebo predná kapota je najnamahanejsia časť auta čo sa týka laku..auto mám 6 mesiacov najazdené cca 33.000 a kapota ako ementál :mad:

Hmmm, stále sa mi potvrdzuje pri laku terajších nových Mázd len jedno - fólie, fólie, fólie...Na prvej CX-5 r.2017 som mal po roku kapotu ako ementál, na terajšej CX-5 r.2019 s fóliami takmer nič, fólie mám na kapote, na prednej časti strechy a dokonca aj na predných blatníkoch, takže po roku a cca 25.000 v pohode všetko bez bodiek, len na boku kde - tu ťukanec, ale na boky auta už fakt nebudem dávať predsa fóliu... Keď tak čítam čo píše Lazlo pri šedej farbe, tak sa čudujem, lebo som si myslel že len RedSoulCrystal je taká náchylná...

A nebo neresit...
Raz som to skúsil neriešiť (bolo zablatené) ...povedal som si : kašlem veď je to “len” auto ...vydržalo mi to cca 6 hodín ..o 2 popolnoci som sa obliekol a išiel ho umyť od toho blata :laughing::laughing: ak viem že je tam “bodka” tak už z 50 metrov vidím len tu bodku a nervuje ma to asi mám diagnózu autičkar :laughing::laughing::laughing:

Raz som to skúsil neriešiť (bolo zablatené) ...povedal som si : kašlem veď je to “len” auto ...vydržalo mi to cca 6 hodín ..o 2 popolnoci som sa obliekol a išiel ho umyť od toho blata :laughing::laughing: ak viem že je tam “bodka” tak už z 50 metrov vidím len tu bodku a nervuje ma to asi mám diagnózu autičkar :laughing::laughing::laughing:
Mám to podobné, je to hrozné prokletí...! :D

Akú má CX-5 brodivosť vodou? Cca 20cm po prahy? Alebo skôr motor nasaje vodu ako budem mať mokré nohy?

Tou vodou vo videu presli. Ale uz neukazali co mali potom vo vnutri. Mozno kapra :) Na cudzie auto sa pozerat mozem, ale svojmu by som to neurobil. Navyse ja si planujem auto nechat peknych par rokov a tak sa k nemu aj spravam. Chalanovi co pisal vyssie prajem prijemnu zabavu. Aj ked este nenapisal kam to ide utopit.

Nejdem ho utopiť (aspoň dúfam), ale v posledných dňoch sa pri búrkach občas na ceste vyskytla hlbšia kaluž, tak ma napadlo, či je tento údaj niekde uvedený, alebo vyskúšaný. Svetlá výška je celkom štedrá (čo som pozeral nejaké porovnanie tak jedna z vyšších).

Samozrejme myslím pomalú jazdu, nie vyrobenie metrovej vlny ktorá sa prevalí cez predné okno. :)

Zkušenost radí do kaluží nevjíždět, pokud je to jen trochu možné. A to ani s CX-5. Jak se často píše, a jak se mi už párkrát stalo, může v ní být prohlubeň — já teda nikdy neutopil asi víc jak 10cm auta, ale zato jsem v kaluži poničil disk na Mazdě 3. V Praze na Pankráci. Pokud je to na širší silnici a jen přes jeden pruh, lepší je i počkat, než projede protisměr a pak to projet... samozřejmě na dálnici nebo silnici první třídy, která by jinak byla v dobrém stavu, asi nečekaná velká díra nehrozí, to by se ani nedalo jezdit, ale ve městě nebo nějaké třetí třídě bych byl fakt hodně opatrný. Jo a na naší malé vsi máme pravidlně se zaplavující podjezd železnice, a už se stalo, že tam víc lidí utopilo auta do nepojízdna... je to v prudké 180st zatáčce, tak nepozornému a neznalému nemusí dojít, že to fakt není "jen kaluž" :D

U nás na sídlisku už párkrát po daždi zatopilo kruhový objazd, ktorý je cca na rovine. Väčšinou to dopadlo šťastne, ale naposledy tam niekto utopil Passata,.. Tak som chcel vedieť aké mám šance ja.. :cool:

FB_IMG_1598982717730.jpg

Tak už kvůli rzi na podvozku bych se teda do něčeho takového nepouštěl, ani jako to Volvo :)

Tak jako umyje to podvozek od soli, to by mělo korozi zpomalit... Teda ne že bych něco takového chtěl dělat dobrovolně.

Existuje nejaká šanca, že by CX-5 vedela pri cúvaní sklopiť zrkadlá dole, ako to má nová Mazda 3, prípadne CX-30 (link).

Je to záležitosť riadiacej jednotky zrkadiel (ktorá by sa teoreticky dala nejak softwarovo okopírovať (netuším ako to funguje v praxi)), alebo sa to rieši niekde hlbšie v systéme?

Minulý týden vyměněny zadní kotouče a destičky na záruku. Destičky kaput, kotouče údajně orezlé. Začalo to přivezením na běžný servis, výměnu oleje, dezinfekci klimy, geometrii a takové ty běžné věci. Za hodinu volali, že bude třeba vyměnit komplet brzdy v zadu s odhadem 11 000 Kč. To jsem si vzal čas na rozmyšlenou, protože jsem plánoval brzdy řešit samostatně mimo autorizák o něco později. Za další půlhodinu volali, že je na to servisní akce a že to vymění na záruku.

Back