Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Jestli se bavíš o KF, tak s letníma je to asi 2x tišší jak Toyota Camry, kterou jsme měli ve firmě. Osobně mě KE nepotkala ale KF mi přijde super tichá a měkká takový kočár na 17kách. Nevím jak 19ky. Samozřejmě nad 140 se projevuje aerodynamický hluk. Já jsem vzhledem k velikosti a tvaru vozu a jeho ceně nadšený co se týče tichosti. Ale rozdíl zimní letní kola je mazec v hluku.Riešil niekto odhlučnenie CX-5? Nehovorím, že je to nejak extra hlučné, ale keby sa nejakou efektívnou cestou dalo dosiahnuť výraznej zmeny, tak by som sa nebránil. Z mojich pozorovaní je najväčší hluk asi z podbehov, možno cez dvere, čo by podľa nejakého online konfigurátora stálo vytlmiť asi 15tis (z toho 9 práca). ?
Díky za upřesnění, do teď jsem jezdil za cx5 benzínovými.Určite to bol diesel, ten má 1 výfuk...
Jo presne, vsimol som si v konfiguratore ze diesel ma uz iba 1 vyfuk.. odkedy to tak je? Ja mam KE s dieslom, ale mam 2 rury.. Taky maly detail, ale uplne pokazi dojem z auta.. ?.Určite to bol diesel, ten má 1 výfuk...
Olej se mění vždy VČETNĚ filtru, jinak to nedává smysl. Když na to nestačíš, nech si to udělat. A pozor: interval další výměny podle Mazdy musíš dodržet!Chystám se vyměnit olej po 2-3tis km a to mi přijde zbytečný jezdit do servisu, mám 2,5L. Tak se chci zeptat, vypouštěcí šroub je tam obyčejný nebo nějaká specialita? A co plasty, musí se něco sundat nebo je to volně přístupné? Filtr se mi měnit nechce, nemám origo a nechci v servisu nic vysvětlovat.
Díky! Taky mě to mohlo napadnoutNa youtube sú videá s postupom..
napr:
To samozřejmě ano, ale nemyslím že je to nezbytně nutné po 2tis km nebo měsíci provozu. To já si to samozřejmě nechám udělat, nestojí mi za tu práci se pak trápit s vyjetým olejem a válet se pod autem, ale než to dám ke svému mechanikovi tak jsem chtěl nejdřív vědět jestli tam není nějaký speciální šroub, abych tam nejel zbytečně kdyby na to třeba neměl klíč. Pak už samozřejmě pravidelná výměna po 10tis. v autorizáku. Jako není to moje první auto...Olej se mění vždy VČETNĚ filtru, jinak to nedává smysl. Když na to nestačíš, nech si to udělat. A pozor: interval další výměny podle Mazdy musíš dodržet!
pokud nechceš měnit filtr, proč chceš měnit olej ? U nového měním první olej vždy při nájezdu cca 3 500 - 4 500 km . Ale měnit olej bez filtru ??? To nemá vůbec žádný smysl, navíc když ten filtr stojí kolem 350 kč , nebo tak nějak - tomu fakt nerozumím ...nemyslím že je to nezbytně nutné po 2tis km nebo měsíci provozu
Jak jsem už psal, nemám origo filtr, když ho seženu tak ho samozřejmě vyměním, ale jinak tam raději nechám ten původní, aby v autorizáku neremcali, to je celé No a jinak, když nad tím tak přemýšlím, mechanické části v tom filtru zůstanou a olej po tak krátké době nebude nijak degradovaný, aby nějak zanesl filtr, takže po tak krátké době fakt nevidím nutnost ho měnit. Jde myslím hlavně o ten prvotní "proplach" motoru. Jestli je tomu jinak tak se rád poučím, jsem sice technik ale ne motorář.pokud nechceš měnit filtr, proč chceš měnit olej ? U nového měním první olej vždy při nájezdu cca 3 500 - 4 500 km . Ale měnit olej bez filtru ?? To nemá vůbec žádný smysl, navíc když ten filtr stojí kolem 350 kč , nebo tak nějak - tomu fakt nerozumím ...