• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 2017 (KF) - obecně

Taky se mi ten novej styl SUV, kdy zustaly "lemy", ale nove maji barvu laku, moc nelibi. Je to ted trend, viz BMW X7, Audi Q7 nebo Hyundai Santa Fe... Asi nam nezbyva, nez se s tim smirit. Za me by bylo daleko lepsi, kdyby se ty auta tech lemu zbavily, kdyz uz neslouzi zadnymu ucelu. Dokud byly nelakovany, byly laciny na vymenu a pokud z auta trochu trci, coz uz CX-5 ano, odnaseji ruzne drobne oderky a setri to lakovane dily karoserie. Z hlediska prakticnosti mi to prijde uplne stejne hloupy trend, jako lakovane cerne plastove dily v interieru... kde tomu samozrejme opet vevodi Audi (vsechno hladky, leskly a dotykovy), vyrobce ktery dle meho nazoru dokonale predvadi, jak by se auta nemela navrhovat :)

Uz na CX-3 jsme meli v cernem plastu peknych par rypancu, ale lak byl jako novy, na CX-5 to je podobny, "zraneni" jsou zatim jen na jednom prahu, vepredu pod SPZ, a na zadnim narazniku a jednom cernem lemu kola... cloveka to v tom cernem plastu tolik nemrzi, a taky to neni skoro videt.

(Ale teda u CX-5 mi ten design s lakovanymi lemy prijde asi jeste hnusnejsi, nez u tech Audin nebo Hyundaiu)

Poslední úprava:
Lakované lemy jen nějaká výbava High+. Jestli je to USA nebo Evropa nebo obojí, ví bůh.

No, vzhledem k tomu, že dneska si lidi lakujou i zástěrky, tak je to asi opravdu trend;). Šestka po posledním FL má už taky oba původně černé spoilery v laku. U mě to odnášejí zase zrcátka. A lakýrové brutálně zdražili...

Ja cakam na uvedenie cx50 so 6 valcom a oni stale faceliftuju cx5. Nie ze by bola cx5 skareda prave naopak je to krasne auto. Ale uz by to chcelo nieco uplne nove. Neviete ako je to s tym 6valcom a cx50? Alebo aspon do cx5 narvat 6 valec a nejaky novsi automat :D

To lakování lemů je dle výbavy/packetu. Podle ofiko informací (viz např. https://www.mazda.cz/mazda-cx-5-2022/) jsou/budou tři: Newground (drsnější vzhled včetně plastových lemů a k tomu pak zespodu i nějaký ten "hliník"), Homura Plus (černé, ale podle foto zřejmě lakované lemy) a Takumi Plus (lemy lakované v barvě karoserie). Musím říct, že ty první dvě varianty nevypadají zle, i když já bych už spíš asi počkal na novou generaci ;)

Mě by zajímalo, zda ty zelené čárky v přední masce mají nějaký důvod nebo tam jsou jen na ozdobu?

Screenshot 2021-09-16 at 18-00-28 Mazda CX-5 se opět dočkala decentní modernizace Tentokrát se...png

Nevie niekto, kde je ten pípák čo sa ozve pri otváraní kufra a ako sa dá deaktivovať alebo aspoň pritlmiť nejakým molitanom?

Mám pocit že je priamo vo dverách niekde..

Konkurence to bude mít předpokládám těžké. Kolega v práci chtěl Peugeot 5008 a začal koukat na CX 5 :grinning: ?.

Ahojte, mam CX 5 2,5 AWD homura stare len pol roka a vsimol som si,ze mam monentalnu hladinu chladiacej kvapaliny pod znacenim "L". Podla vsetkeho by mala byt hladina medzi "F" a "L". Otazka je teda ci je to normalne v podstate v novom aute aby mi takto klesla hladina? Najazd mam 9200 km. Mam to riesit v servise alebo doliat si to sam? Ma niekto podobnu skusenost? Vopred vdaka.

Ahojte, mam CX 5 2,5 AWD homura stare len pol roka a vsimol som si,ze mam monentalnu hladinu chladiacej kvapaliny pod znacenim "L". Podla vsetkeho by mala byt hladina medzi "F" a "L". Otazka je teda ci je to normalne v podstate v novom aute aby mi takto klesla hladina? Najazd mam 9200 km. Mam to riesit v servise alebo doliat si to sam? Ma niekto podobnu skusenost? Vopred vdaka.
Mám nachlup stejné auto i stejně staré, najeto cca 12t km. Tak jsem se šel mrknou do garáže a mám to stejně jako ty, hladina je pod "L". A vzpomínám si že u nového auta byla hladina jen lehce nad "L. Takže doleju a uvidím co to bude dělat dál. A co říkáš na ten lak, to je ostuda viď? Stačí malinký kamínek a už je díra v laku, dotkneš se prstenem a lak letí pryč, fakt za ty prachy to je totální šunt!

Back