Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Je to prostě blbost. Vyměníš olej a necháš zasraný filtr ? To už je lepší vyměnit filtr bez oleje ?Jak jsem už psal, nemám origo filtr, když ho seženu tak ho samozřejmě vyměním, ale jinak tam raději nechám ten původní, aby v autorizáku neremcali, to je celé No a jinak, když nad tím tak přemýšlím, mechanické části v tom filtru zůstanou a olej po tak krátké době nebude nijak degradovaný, aby nějak zanesl filtr, takže po tak krátké době fakt nevidím nutnost ho měnit. Jde myslím hlavně o ten prvotní "proplach" motoru. Jestli je tomu jinak tak se rád poučím, jsem sice technik ale ne motorář.
úplně kravina to není . To by sis mohl říct, proč tady exoti mění olej po 10 000 km, když je předepsáno 20 000 km . Nebo proč často umývat a leštit auto, stejně bude pršet , tak asi proto ....Vím,že si zahrávám, ale měnit olej po 3 tisících je kravina. Toto jsem dělal naposledy na Š 120. A teď do mě.
Výrobce to nenařizuje. Zrovna tak není předepsáno dělat geometrii náprav a doplňovat klimatizaci. Ale šetřit na motoru? (Tady se Tě nikdo nebude snažit přesvědčit...)Vím,že si zahrávám, ale měnit olej po 3 tisících je kravina. Toto jsem dělal naposledy na Š 120. A teď do mě.
V servisu je jim úplně jedno, jaký tam máš olejový filtr. Všechny ty olejový filtry stojí okolo stovky a musí splnovat parametry, já jim na poslední garančku dovezl vlastní olej i vlastní všechny filtry. Například za kabinový pylový filtr vzduchu účtují v Mazdě 650Kč já si koupil za 145Kč lepší antibakteriální filtr s aktivním uhlím a fungicidním účinkem jemného pachu (PM 2.5) Lidi neustále přecenují co můžou a nemůžou... Mě nevadí, že chce někdo mít rozumnou marži, klidně i 100% ale platit 4násobek za stejnou věc co mají jinde? To bych si připadal jak totální pitomec...Jebu na ně, dám tam Mann filtr, objednám ho společně s olejem. Díkes!
Jedno co? Jakože zaplatíš za stejnou věc víc a budeš mít lepší pocit? Nerozumím tvé reakci, kvalitní olejový filtr Bosch nebo MANN stojí i na diesel 100-150Kč v Mazdě 400Kč.U kabinového filtru je to jedno, u olejového rozhodně nikoliv. Zvlášť u Skyactive dieselů.
Original olejové filtry Mazda pro diesel mají jemnější a účinnější čištění mot.oleje.Je to tu několikrát vysvětleno.Je to na reakci případného výskytu špon z vačky.Žádná druhovýroba tuto vlastnost nemá.Jedno co? Jakože zaplatíš za stejnou věc víc a budeš mít lepší pocit? Nerozumím tvé reakci, kvalitní olejový filtr Bosch nebo MANN stojí i na diesel 100-150Kč v Mazdě 400Kč.
Mě v Mazdě říkali,že na podzim příjde šestiválec.Mazdu CX-5 čeká facelift. První uniklé fotky ukazují lehké kosmetické změny
Uvnitř se novinek dočkala CX-5 celkem nedávno, teď však podstoupí vylepšení i zvenku.m.autorevue.cz