• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda CX-5 (KE) - obecně

Keyless entry ešte včera ráno blbol potom OK. Dnes som bol v servise v Prešove, keďže fungoval normálne, zmizla aj hláška z PP ani im nič neukázalo po napojení na diagnostiku. Ešte hodinu som chodil po Prešove, vystupoval, zamykal a.... nič. Funguje. Som zvedavý dokedy. Servis samozrejme o ničom takom nikdy nepočul ale u nich sa naozaj auto chovalo normálne. Včera poobede som zložil box a strešný nosič, ale to na to fakt nemôže mať vplyv. Inak všetko ostatné fachčí na 100%.

Včera jsem nechal měnit olej, a dnes sem koukal na měrku - NA MĚRCE JE MINIMUM A MAXIMUM, KDYŽ TO ROZDĚLÍM NA PŮL A PŘIDÁM TU DÉLKU POLOVINY K MAXIMU TAK TOLIK TAM JE OLEJE. NENÍ TO NÁHODOU MOC OLEJE?
Může mi to někdo zodpovědět kdo s tím má zkušenosti a může se někdo s CX 5 2.5L podívat kolik tam má oleje?

edit Vitus: Honzo, ta červená bila do očí, změnil jsem barvu textu ...

Poslední úprava moderátorem:
Včera jsem nechal měnit olej, a dnes sem koukal na měrku - NA MĚRCE JE MINIMUM A MAXIMUM, KDYŽ TO ROZDĚLÍM NA PŮL A PŘIDÁM TU DÉLKU POLOVINY K MAXIMU TAK TOLIK TAM JE OLEJE. NENÍ TO NÁHODOU MOC OLEJE?
Může mi to někdo zodpovědět kdo s tím má zkušenosti a může se někdo s CX 5 2.5L podívat kolik tam má oleje?

edit Vitus: Honzo, ta červená bila do očí, změnil jsem barvu textu ...
ahoj, stojím na rovině, studenej motor a olej je přesně v půlce mezi značkama - dírkama na měrce (origo plnění najeto 7500 km)

Díky Kájo, co s tím tet ?
Nemam tu žádnou díru abych mohl upustit :-(

Díky Kájo, co s tím tet ?
Nemam tu žádnou díru abych mohl upustit :(
předpokládám, že jsi to měřil když jsi stál na rovině... je to divný, kde to měnili by měli vědět, kolik tam má přijít oleje (alespoň když mi pokaždé měnili olej u jiného auta tak si nejdřív zjišťovali kolik ho tam patří)... a pokud tam máš opravdu tak hodně, tak by měli umět v servisu odsát přebytečný množství hadičkou otvorem pro měrku.

Ahoj, nevíte v jakém intervalu jsou prohlídky pro cx5?

Nevíte tady někdo jestli nemá facelift CX5ky dovést taky automatické otevíraní kufru nebo ventilované sedadla? Vím že nová šestka má přijet začátkem září(mírny facelift) a má tam být konečne sklápění zrcátek po zamknutí automobilu vyhřívaný volant atd. Avšak nechápu proč alespoň to otevírání kufru není k dispozici.

Sklápění zrcátek po zamknutí automobilu sa da doinstalovat (mame to v CX3). Niekde som cital, ze na konci roku bude predstavena nova CX5, takze facelift asi uz nebude.

No mňa by viac potešil vyhrievaný volant ako elektrické 5.dvere. Nový model CX-5 tak skôr 2 roky po facelifte 2016 a do EU o ďalších 6 mes.

Poslední úprava:
No ved to sedi. Facelift 6 a CX-5 bol zaciatkom roka 2015, na konci 2016 bude predstavena nova CX-5, do predaja pride samozrejme neskor.

No mňa by viac potešil vyhrievaný volant ako elektrické 5.dvere. Nový model CX-5 tak skôr 2 roky po facelifte 2006 a do EU o ďalších 6 mes.

Nová CX-5 může mít fůru věcí (klidně i ten vyhřívaný volant), které podle průzkumů zákazníci Mazdy nechtějí. Třeba "HUD" - přiznejte se, kdo jste přesvědčovali Mazdu, že to v CX-5, narozdíl o jiných modelů, překáží stejně jako výdechy klimy (v EU verzi) a USB zásuvky pro zadní sedadla? :D Teoreticky by tam mohl být už nový sykactive aby to nebyly jen kosmetické změny. Možná se zamyslí nad hardwarově poddimenzovaným infotaimentem, který laguje víc jak můj 2 roky nepřeinstalovaný telefon s androidem. A třeba se jim taky podaří vyřešit zatím pro ně asi neřešitelný problém, jak uživatelsky zabránit automatickému sklápění zrcátek, když už to v autě je :facepalm:

ten kdo si dnes objedná do výroby Mazdu 6 již příjde v mírném faceliftu a to v září. změny budou tyto a pry se budou dále implementovat do zbylých modelů kdo bychtěl zaslat pdorobnější popis změn tak pošlete email do sz
Nový volant z MX 5ky, upravená kapsa zadních sedadel,nový design palubních přístrojů,Nový SCBS,sklápěcí vnější spětná zrcátka,barevný head up,vyhřívaný volant,rozeznávání dpravaních značek,nový sbs, zadní loketní opěrka- (dekorace , švy) , plus nějaký G vectoring který před zatáčkou zabrzdí na tisicinu sekundy(řidič nepozná) a přenese tím váhu auta a lépe projede zatáčkou

Poslední úprava:
Hlavně at vyřeší automatickou ručku a s tím spojené problémy :-(

Cus zaloz topic a podel se o problemy...

Odeslano z Lenovo Vibe pomoci aplikace Tapatalk
Ahoj
Už jsem se o to pokusil, bylo mi smazáno ... nemám chuť absolvovat další marné pokusy a ztrácet čas ... Omlouvám se za silná slova, ale mne to tak v tomto případě přijde.

Ahoj
Už jsem se o to pokusil, bylo mi smazáno ... nemám chuť absolvovat další marné pokusy a ztrácet čas ... Omlouvám se za silná slova, ale mne to tak v tomto případě přijde.
Smazano bylo omylem ne umyslne, za druhe ti prisla omluva a za treti tam byly vseho vsudy 2 odstavce textu, ale jak myslis no

Odeslano z Lenovo Vibe pomoci aplikace Tapatalk

Back