Vďaka za názor...
"Agresívna" jazda je u každého niečo iné... Pre jedného napr jazda bokom na MX5, pre iného porušovanie predpisov na každom "kroku" vysoká rýchlosť, nebezpečná jazda...
U mňa napr jazda cca v rámci predpisov, ale zas človek nemusí stále brzdiť
(niekedy sa divím, PREČO poniektorí vodiči toľko brzdia?), užije si viac prejazdy kľukatých ciest (stáva sa, že človek v zatáčkach dobehne "agresívneho" vodiča, ktorý ho obehol na rovnom úseku a v zatáčkach sa bojí, alebo má zlé pneumatiky, nie ideálne auto, zlý stav auta...) Nakoniec Mazda 3 nie je žiadny hot-hatch, ale skvelé normálne auto.
Údaj o výdrži km uvádzam pre súčasné gumy, ktoré mám na aute (od nova) - nejaké EKO / "save" Michelin R16. Tie by mali byť trvácnejšie ako tzv. "športové" gumy
(= takmer všetky, ktoré sa tu uvádzajú = tak ich majú často kategorizované na niektorých stránkach). Takže teoreticky do budúcnosti počítam s tým, že sa pneumatiky zjazdia skôr. Ale aspoň nebudem vyhadzovať na pohľad "nevyužité" pneumatiky, ktoré zostárlim resp vyhodím pneumatiku skôr než stihne zostárnuť
(pneu mením aj na základe odporučania mechanika). Čas a skúsenosti ukážu. Na druhej strane - koľkí by na mojích starých pneumatikách jazdili až po zákonný limit dezénu? Takých "dobrých gazdov" je medzi ľuďmi veľmi veľa (+udržba auta obmedzená iba na to, čo sa pokazí).
V každom prípade mám rád, keď cítim, že auto sa môže v zatáčke oprieť a človek nemá pocit, že je na "hrane". Preto som si z obyčajných áut vybral práve Mazdu.