• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Jak pečovat o automobil

Pomohly Vám tyto rady?

• Celkem voličů
    38
jistě ale potom bych "na míru" zas tak netvrdil, spíš bych řekl přizpůsobený na více opotřebený laky. Po osobním setkání je to věc jiná. Taky můžu s klidem říct že mytí šamponem , korossol, clay a hybridní vosk se nedá taky srovnat s tím co jsem předtím používal :)
Tohle mně zajímá. Používám pouze karnaubský vosk od Sonaxu, a jak říkáš, během krátké doby auto pod prachem a jako by nebylo umyto a navoskováno. Můžeš prosím napsat kontakt na paní Doris ? Případně odkud je, že bych se stavil na páružitečných rad.

no zkusil bych o tom podebatovat s Naturalem....myslim že to je nejfundovanější člověk co se udržby laku týče ;) ja v tomhle směru jen poukazuji na fantastický rozdíl v užívaném vosku, který je vybrán na základě barvy a stáří a typu vozidla a ne koupený někde v obchodě v regálu. A jestli jsme dobře informovany, právě po ošetření je velká výhoda a doporučení...nemýt auto žádnou chemií a šampony ale postačí čista voda ;)

Tohle mně zajímá. Používám pouze karnaubský vosk od Sonaxu, a jak říkáš, během krátké doby auto pod prachem a jako by nebylo umyto a navoskováno. Můžeš prosím napsat kontakt na paní Doris ? Případně odkud je, že bych se stavil na páružitečných rad.
jasne kontakt na doris nejlepe přes email doris.obrucova@seznam.cz
a bydlí kousek od Ostravy, a nebo pokud jsem slyšel..takový guru na auto udržbu tady je určitě Natural..myslím že je tu pár témat kde lidem poradí a předvede ukázky své práce

@mastif Nic ve zlým, sonax jsou benzinkový lowcost produkty.

@Reddwarf chceš mně říct že bobky od hrdliček nebo ty žlutý fleky od brouků, když se to na slunku zapálí do toho navoskování omyješ jen vodou aniž by se snížil účinek ochrany? :)

...@no hits...ano tak je to vyzkouseno..pokud pravidelne voskujes staci wapka..opatrne..kybliky s cistou vodou svedska uterka z mikrovlakna a pak vysuseni ...pri voskovani postupne dojde k vycisteni karoserie od ruznych musek asfaltu apod...opravdu na tom vosku nic nedrzi a chemie ze samponu nerozleptava lak..ja se ale zatim dostal jen k voskovani..jeste me ceka detailer...cca za 14 dni..mnt jak budu u PC postnu tady odkaz na to jak Doris ma navod na youtube

Obávám se, že vosk co odpuzuje prach ještě nikdo nevymyslel, počkal bych tak týden jak to s tím prachem dopadne....;)

Jejda..ja tady netvrdim ze to za tyden nebude od prachu :) ja tvrdim ze to jake usili me to stalo konecne vypada pekne i po vice nez par hodinach
.a to dokonce i po dnesnim jezdeni...auto ma krasny lesk a vypada jak ze salonu...cimz netvrdim ze ho nebudu umyvat a ocekavat ze takhle vydrzi do dalsiho voskovani treba za tri mesice :)

Je už plno šamponů, které nejsou škodlivé pro vosky a naopak při umytí zafungují jako detailer. Voskovat se má už na čistý lak tj odstranění mušek a polétavé rzi (korossol + clay) musí být uděláno už před voskováním !

Zajímaly by mě zkušenosti lidí co parkují 24/7 venku na přímém slunci, pod drátama na kterých sedají často hrdličky a vedle pole kde jezdí zemědělská technika stejně jak to mám já.... Zatím jsem si všiml že se voskem od Doris chlubí hlavně lidi co auto mají minimálně pod přístřeškem u domu kde nejsou moc náročné podmínky pro lak, nebo ti, co s autem moc nejezdí.

Mě by u toho vosku zajímalo následující . Jak může vosk zastoupit dekontaminaci laku a leštění. Pokud lak pořádně nevyčistím, jakákoli další manipulace na něm vede k poškození.Pochybuji že se tento vosk chová jako clay, či již zmíněný korrosol. Vzhledem k tomu, že ručně nejde lak téměř odleštit (neberu v potaz Tempo pastul, předpokládám že drobné škrábance kryje vyplněním, nikoli skutečným odlestenim.

Mě by u toho vosku zajímalo následující . Jak může vosk zastoupit dekontaminaci laku a leštění. Pokud lak pořádně nevyčistím, jakákoli další manipulace na něm vede k poškození.Pochybuji že se tento vosk chová jako clay, či již zmíněný korrosol. Vzhledem k tomu, že ručně nejde lak téměř odleštit (neberu v potaz Tempo pastul, předpokládám že drobné škrábance kryje vyplněním, nikoli skutečným odlestenim.
před použitím vosku se samozřejmě provede dekontaminace laku ;)

Kluci s timhle nepomozu...obratte se na lidi co jsou profici...ja jen daval pocity a zkusenosti z tim co jsem zazil driv a s tim co mi tu vyslo jako nejlepsi mozne doporuceni po precteni diskusi a nasledne spatreno fotkami lidi co s tim tady opravdu dlouhodobe delaji...hlubsi a profesionalnejsi diskuzi nechavam tem co to delaji na urovni..jak jsem rekl ja jsem amater co se bavi na dvorku...auto mu stoji v suchem stani a najezdi jen par desitek tisic km ..nic svetoborneho a jsem rad ze se konecne muzu bavit necim jinym nez zjistovanim zavad na motoru a jejich naslednym placenim...a stejne kdyz jsem sel kolem...porad se paradne leskne :p

před použitím vosku se samozřejmě provede dekontaminace laku ;)
Super díky za objasnění, pak je to tedy pouze další alternativa k jiným voskům. Vzhledem k tomu, že u vosku záleží na tom jak je přípravenej podklad, přiznávám že připravovat vosk na míru laku považuji za blbost. Ale třeba se mýlím.

Je už plno šamponů, které nejsou škodlivé pro vosky a naopak při umytí zafungují jako detailer. Voskovat se má už na čistý lak tj odstranění mušek a polétavé rzi (korossol + clay) musí být uděláno už před voskováním !

Zajímaly by mě zkušenosti lidí co parkují 24/7 venku na přímém slunci, pod drátama na kterých sedají často hrdličky a vedle pole kde jezdí zemědělská technika stejně jak to mám já.... Zatím jsem si všiml že se voskem od Doris chlubí hlavně lidi co auto mají minimálně pod přístřeškem u domu kde nejsou moc náročné podmínky pro lak, nebo ti, co s autem moc nejezdí.

U mě to vydrží tak max 2 měsíce, záleží jak to pořádně navoskuješ a necháš působit. Kdyby mi to voskoval Natural, tak to vydrží déle. Ale přímé srovnání s jinými vosky nemám, takže tak.

Kluci s timhle nepomozu...obratte se na lidi co jsou profici...ja jen daval pocity a zkusenosti z tim co jsem zazil driv a s tim co mi tu vyslo jako nejlepsi mozne doporuceni po precteni diskusi a nasledne spatreno fotkami lidi co s tim tady opravdu dlouhodobe delaji...hlubsi a profesionalnejsi diskuzi nechavam tem co to delaji na urovni..jak jsem rekl ja jsem amater co se bavi na dvorku...auto mu stoji v suchem stani a najezdi jen par desitek tisic km ..nic svetoborneho a jsem rad ze se konecne muzu bavit necim jinym nez zjistovanim zavad na motoru a jejich naslednym placenim...a stejne kdyz jsem sel kolem...porad se paradne leskne :p

Podívej v pohodě. Já jen že jsem si pročítal tvůj postup a tím stejným přípravkem lestis i voskujes, popravdě moc mi to nedává smysl. Navíc bez dekontaminace laku, takže veškerý bordel (např. poletava rez) pak odíráš tím leštěním o lak.

To jsem asi blbe napsal...nebo jsem to popsal vic u sebe v tematu o svem aute..ale ja nic nedrel na sucho...nejdriv se auto samozrejme poradne umylo...az uschlo a bylo zbaveno jakehokoli prachu se vzal vosk a dil po dile se nanasel ..prvni vrstvou se provadela prave tzv dekontaminace (odstraneni zbytku asfalt.cmouh, poskozenych mist napr. pod klikama apod ...kazdy dil dva az tri vrstvy tesne za sebou a tak postupne cele auto...pak auto zustalo stat cca ctyri hodiny ve stinu a bez prachu nasledne jsem ho prelestil jelenici..tak to jen abych upresnil aby to nebylo chapano jinak...delal jsem to podle majlovich a telefonickych konzultaci primo s Doris..prave proto abych neco nepodelal

U mě to vydrží tak max 2 měsíce, záleží jak to pořádně navoskuješ a necháš působit. Kdyby mi to voskoval Natural, tak to vydrží déle. Ale přímé srovnání s jinými vosky nemám, takže tak.

Tak já používám např. vosky od BH (přírodní) ty hlavně na letní období a Fusso 99 (syntetický) na zimní období. Obě dvě varianty v pohodě vydrží 6 měsíců. Ten Fusso vypadá, že by vydrzel v pohodě i déle, ale na období bez soli používám přírodní vosky, kvůli tomu že dělaji hezčí efekt.

@Mateo Vosk od Doris má při správném postupu nanášení také životnost kolem toho půl roku. U garážovaných aut deklaruje výdrž i rok. Garáž nemám, tak nemůžu soudit.

sláva jsem doma ..tak ..ještě ten odkaz kde je vidět přímo práce s tím voskem od Doris

Back