• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Jak pečovat o automobil

Pomohly Vám tyto rady?

• Celkem voličů
    38
Ahojte.
Co pouzivate na osetrenie tesneni v zime? Resp. na prevenciu proti zamrzaniu?
Ja planujem aplikovat silikonovy sprej. Niekto to vraj kludne potrie aj rastlinnym olejom :D

Ahojte.
Co pouzivate na osetrenie tesneni v zime? Resp. na prevenciu proti zamrzaniu?
Ja planujem aplikovat silikonovy sprej. Niekto to vraj kludne potrie aj rastlinnym olejom :D
Silikonový sprej nepoužívej. Použij například glycerin ;)

Já obyc nějaký silikon v houbičce. Nekupuj ty mazací tuky jako jelení luj. To se rádo obtiskne na plech a nejde to dolů...

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Glycerin, nejdřív jsem měl z lékárny, pak jsem koupil litrovku, když jsem objednával olej.

Vďaka za rady. Glycerín nemám len silikón. Môžem avšak dokúpiť.
Ale len tak pre zaujímavosť prečo silikón nie?

Vďaka za rady. Glycerín nemám len silikón. Môžem avšak dokúpiť.
Ale len tak pre zaujímavosť prečo silikón nie?
Protože se neobtiskne do laku a neleptá to pryž. 99% všech výrobků na ošetření pryže je z glycerinu.

Cauko chlapi.
Aky pouzivate ochranny prostriedok na disky a na pneu?
Zvlast pri skladovani, na predlzenie zivotnosti a podobne.
Vdaka za rady.

Ja po koupi "noveho" auta jsem zjistil ze majitel jezdil do kartacove mycky, takze vsude mam ty mikro skrabance od kartacu :( Da se toho nejak natrvalo zbavit? Predpokladam ze kdyz to necham rozlestit voskem tak to na chvili zmizi ale za delsi dobu az se ten material vyplavi tak to zase pujde videt? Takze spise nejaka renovace laku?

Rozlesteni a zakonzervovat keramikou. Celkem 25 000kc. Taky o tom přemýšlím.

Ja po koupi "noveho" auta jsem zjistil ze majitel jezdil do kartacove mycky, takze vsude mam ty mikro skrabance od kartacu :( Da se toho nejak natrvalo zbavit? Predpokladam ze kdyz to necham rozlestit voskem tak to na chvili zmizi ale za delsi dobu az se ten material vyplavi tak to zase pujde videt? Takze spise nejaka renovace laku?
Ano přesně. Takto poškozený lak je ideální strojně rozleštit a ubrat zničenou vrstvu. Potom už se zase můžeš o lak starat, jak si byl zvyklý a pohled na auto bude dělat radost ;)
Pošlu kontakt na Mikyho :)

S leštěním na nových Mazdách opatrně! Lak je extrémně tenký, na nové 3 je jen kolem 85 mikrometrů! Hlubší škrábance neřešit, jen to oživit nějakým jednokrokem a zakonzervovat.

Tak kluci..o víkendu se připravuju na velkou akci..když už nás nechtěj pořád pustit přes okresy wapka nastartovana + dnes jsem zakupil...aktivní pěnu, odstranovač rzi, šamponek....pak bude nasledovat užasny vosk od Doris..a autíčko bude po zimě zase jako nové :) výhodou je že samo doma :) tak doufám že se nám nezkazí počasí :)

:) si dělal taky objednávku? Já to pak doplnil ještě Bilt Hamber Foam, ValetPro autošampon

No jestli je to z Ahifi tak jsem to spíš chystal ze skladu kolegovi co to balí, ADBL se teď prodává opravdu dost, možná i víc jak Dodo Juice

:) tak to sem mel vedet...puvodne jsem to tam bral, ale nakonec mi nesedela doprava...potreboval jsem zasilkovnu mam ji u baraku. No tak priste vas podporim

Na Ahifi jsem koupil Korrosol na poletavou rez ale tuhle svítilo slunce tak jsem se bál aplikovat. Máte někdo zkušenost jak nejlépe aplikovat? Je dobré přikoupit i ten clay? Všiml jsem si že v zadním logu mám nepatrný rezavy puntík. Na pohled bych řekl že je to jen povrchová poletava rez tak jsem si řekl že bych to vyzkoušel..

Určitě doporučuji korossol + medium clay od BH, po první aplikaci auto dost prokouklo. Nebylo pocitově černý ale opravdu tmavě modrý a na slunku se objevila metalíza. Korossol používám 1x ročně a clay 2x do roka. Předtím 2x auto ručně umyju. Na aplikaci korossolu by mělo být suchý ale nemusí být ususeny dokonale. Postrikam celý auto včetně kol a po 5 minutach pořádně oplachnout hadicí dokud odtekajici voda nepřestane pěnit. A doporučil bych gumový rukavice, a neumyvat auto v sandalech ono je to docela agresivní na kůži a pozor - NESMÍ ZASCHNOUT. U toho claye nespěchat a NETLAČIT, při první aplikaci to bude trvat dýl, další přejetí clayem už bude rychlý

Poslední úprava:
Dosť tých Adbl produktov v menších baleniach tam nemáte naskladnene :D Ja som tiez dnes objednaval

Back