• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Jak pečovat o automobil

Pomohly Vám tyto rady?

• Celkem voličů
    38
Fungujeme teď v dost omezeným režimu, snažíme se vyjít s tím co máme, a s co nejmenším zpožděním posílat objednávky. Jak se situace zlepší, budeme schopní sortiment doobjednat a větší množství zboží včas posílat. Tak chvíli prosím vydrž, děláme tam v polovičním počtu lidí několik hodin přesčas. ;)

V poriadku, dal som tam nejaky dodo juice. Btw trochu som cital recenzie poslednu dobu na nejake detailingove produkty, fascinuje ma, ze ludia zahrnuju do hodnoteni na autokozmetiku aj dizajn a tvar obalu :D

Obal prodává, vzhled a cena je na prvním místě, funkce není až tak prioritní pro většinu zákazníků.

Co říkáte na tenhle nástavec na mytí podvozku. Mě to přijde jako šikovnej pomocník jak zbavit auto soli po zimě.
Nápad dobrý ale efekt od toho nečekej, trysky vypadají spiš jako rozprašovač který navlhčí lehce dostupné místa. Při mytí podvozku potřebuješ tlak a navíc různé úhly. Nejvíce špíny se drží tam kde se běžně nedostaneš. Musel bys sundat plastové kryty podvozku a tlakovou myčkou se zahnutým koncem cca 90" a víc stupňů vystříkat různá zákoutí.

Tak za ty prachy...na myčku nepojedu, rampu s wapkou nemám, takže tohle bude lepší než nic

jestli do toho jdeš a stihneš to do konce června tak to bude ještě za rozumnější peníz, tak pak dej vědět jak to funguje jestli se to vyplatí i se clem ;)

jestli do toho jdeš a stihneš to do konce června tak to bude ještě za rozumnější peníz, tak pak dej vědět jak to funguje jestli se to vyplatí i se clem ;)
Vsechny zásilky koncovým uživatelům z aliexp už cca rok vznikají v EU. Tzn dph a clo by mělo být už v ceně.

Záleží co si zvolí. Např radia co sly z eu skladu mají jinej osekanej launcher a nebyla u nich možnost příplatku z lepší displej

No prave....spousta veci jezdi z Ciny...neni v Eu a bude se za to bohuzel priplacet...tak jsem zvedav co s tim soudruzi udelaji...zatim zbozi zasilane z EU a tim padem proclene..ma primo oznaceni pri koupi ze bylo zaslano z EU vetsinou je kvuli tomu drazsi.

Slucujete dohromady pojmy ktere s sebou nesouvisi. Evropska distribuce ( display / sw ), z evropského skladu ( dostupnost par dní ), nebo zasilka z činy která ( pochazí z činského eshopu ale aliexpress ji přiveze v kontejneru a cli hromadně se všim ostatnim ) ale samotný balík v jakekoli hodnotě vzniká až v EU.

Veď tie balíky z Číny chodia niekam do Holandska a niektoré majú Liege na trackovacich appkach do tých redistribucnych centier. S vysokým clom nebude nikto objednávať. Inak pre zaujímavosť, posledné balíky, ktoré došli z Číny (nie EU sklad v CZ, PL atď.) Mali nalepenu vymyslenú cenu, niekoľko x nižšiu ako bola v skutočnosti zaplatená. 14 dolárov pôvodná cena, na balíku 4usd.

Jj byl jsem u ní doma a čuměl jsem jak je šikovná. Moc hezké lodě tam má.

Mám dotaz, jak provádíte finální leštění laku ? Ručně nebo strojně, v domácích podmínkách myslím. Pokud strojně používáte někdo tu dvouruční leštičku z Lidlu za cca 600Kč ? Asi stárnu, v poslední době už mně z ručního leštění bolí rucetak bych si to rád nějak usnadnil. Jestli tedy máte někdo tenhle pekelný stroj doma tak budu rád když se podělíte o zkušenosti, jestli to funguje nebo se na to vykašlat a dál růčo. Díky všem za reakce :)

Mastif: v pripade mekkeho a tenkeho Mazdiho laku bych se jako amater do strojniho lesteni nepoustel. Je tam enormni riziko poskozeni laku hologramy, zvlaste pak s levnou rotacni lestickou. Pri pripadne nasledne korekci u profika uz nemusi byt kde brat...

to @M3grey Díky za radu. leží mi to dlouho v hlavě si to pořídit, ale máš pravdu, že by to mohlo napáchat víc škody jak užitku a nebyla by cesta zpět. tak se na to vykašlu a radši si koupím činky a budu posilovat ruce :)

Mám dotaz, jak provádíte finální leštění laku ? Ručně nebo strojně, v domácích podmínkách myslím. Pokud strojně používáte někdo tu dvouruční leštičku z Lidlu za cca 600Kč ? Asi stárnu, v poslední době už mně z ručního leštění bolí rucetak bych si to rád nějak usnadnil. Jestli tedy máte někdo tenhle pekelný stroj doma tak budu rád když se podělíte o zkušenosti, jestli to funguje nebo se na to vykašlat a dál růčo. Díky všem za reakce :)

Máš namysli tuto leštičku ? LIDL
Pokud nebude mít " vosk " žádné brusné částice a auto budeš mít dokonale čísté, nic s ní určitě nepokazíš.
Narovinu práci si s ni stejně neušetříš a ruce tě budou bolet ještě více.

Pokud to chceš na vosk od Doris, není to zrovna uděální řešení. Pří leštění zaschlého vosku se v kotouči usazuje dost suchého vosku a vytváří tvrdou vrstvu kterou by se nemělo jezdit po karoserii.

to @vojtavojta Jo tuhle nebo jí pobobné. no ale @M3grey mně od toho asi odradil. Je fakt že používám tvrdý karnaubský vosk a jak říkáš, můžou se ty látkové potahy zanést a ztvrdnout točkama zahříváním možná a bude průšvih. Na jiném laku neMazda by to asi nemusel být problém, ale asi bych nadělal víc škody jak užitku. Pokud s tím nikdo tady pravidelně nepracuje tak to radši ani nebudu zkoušet. Díky.

Back