• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Jak pečovat o automobil

Pomohly Vám tyto rady?

• Celkem voličů
    38
Já to snad taky vyzkouším a porovnám s produktama co používám - např vosky Collinite 476, Stjarnagloss Fantastisk nebo detailery - infinity Wax QDX, Sonax BSD.
Hlavně výdrž po několika mytí na wapce a pak po ručním mytí neutrálním šamponem DJ BTBM.

Současná výdrž je cca 3 měsíce / 4tkm včetně 6 mytí na wapce a 1 ruční mytí , kdy efekt je cca na 50% (což už mě štve) a proto po ručním mytí doplním detailerem.

Já to snad taky vyzkouším a porovnám s produktama co používám - např vosky Collinite 476, Stjarnagloss Fantastisk nebo detailery - infinity Wax QDX, Sonax BSD.
Hlavně výdrž po několika mytí na wapce a pak po ručním mytí neutrálním šamponem DJ BTBM.

Současná výdrž je cca 3 měsíce / 4tkm včetně 6 mytí na wapce a 1 ruční mytí , kdy efekt je cca na 50% (což už mě štve) a proto po ručním mytí doplním detailerem.
Šampón jsem ještě nepoužil ani jednou co používám vosk od Doris. Stačí 2 kýble čisté vody a auto ma zase původní lesk. Jasně nárazník musím po 2-3 měsících přejet detailerem bo mušky, ale zbytek auta stačí umýt. Ale já nemám srovnání tak uvidíš sám

Zeptám se těch, co voskujete v domácích podmínkách. Auto voskujete v garáži nebo pod nebem? Já mám totiž obavy ze auto umyji a následně než stacim aplikovat vosk tak budu drapat usazujici prach. Garáž totiž nemám. Díky.

Mazda 3 BN

Zeptám se těch, co voskujete v domácích podmínkách. Auto voskujete v garáži nebo pod nebem? Já mám totiž obavy ze auto umyji a následně než stacim aplikovat vosk tak budu drapat usazujici prach. Garáž totiž nemám. Díky.

Mazda 3 BN
Myl jsem u rodičů na dědině venku a na sidlaku. Jediné co dělám abych minimalizoval prach je, že ošetřuju díl po díle - střecha, sklo, kapota, boky, kufr a nárazníky jako poslední.

Mazda 3 BN
Dělám to venku, pokud možno, když nefouká vítr nebo je vlhko. Každopádně ne za sluníčka.

Jak moc nebo málo funguje vosk, se fotí s nasvíceným autem tak, abyste fotili odlesk slunce nebo světel.

Odesláno z mého Mi 10 pomocí Tapatalk

Na foto jen voda. Po ránu když to zrzne je taková zima, že by člověk ani mobil z kapsy nevytáhl :D :cool:

cau, nemate nekdo tip na dobrou uterku po umyti auta? mam tohle a na zacatku to salo vodu uplne super.. ale po pul roce (pouzite max 20x) to uz vubec nefunguje :( jsem docela zklamanej ... a to jsem pral extra vzdy separe a jeste koupil spesl tekuty mejdlo extra na to pri prani .. a navic to zacalo poustet chlupy

cau, nemate nekdo tip na dobrou uterku po umyti auta? mam tohle a na zacatku to salo vodu uplne super.. ale po pul roce (pouzite max 20x) to uz vubec nefunguje :( jsem docela zklamanej ... a to jsem pral extra vzdy separe a jeste koupil spesl tekuty mejdlo extra na to pri prani .. a navic to zacalo poustet chlupy
Tak ten mám taky a totéž co ty. První výsledky byli dech beroucí. Nicméně po roce mi pouští chlupy na lak. Tu co uvádí Shr3k tak ta mě zklamala hned od začátku že tak dobře nesusi ale nepouští chlupy.

Mazda 3 BN

Back