• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Jak pečovat o automobil

Pomohly Vám tyto rady?

• Celkem voličů
    38
@Doofer ten má míň než poloviční gramáž, je spíš na dosušení. Ideální na sušení je ručník s gramáží nad 1000gsm

@mrpcz mám podobnej oboustrannej (3ks) od Purestar asi 2 roky a pohoda. Máme trochu tvrdší vodu, takže po uschnutí s nima musím párkrát "lupnout" jsou jak nový :D

Na rucniky je ideal susicka. Jsou pak nadychane a hebke ?

to @M3grey . Sušička? No nevím, protože každý výrobce těchto spešl textilií uvádí že sušit v sušičce ne. Ale jestli to máš pravidelně odzkoušeno, tak to možná taky zkusím ;)

Vzdyt je to syntetika vsechno. Stejne tak pisi, ze vzdy musis mit specialni detergent, idealne od nich ?. Susim to bezne uz nekolik let a zadny problem. Mekkosti pradla po ususeni v susicce se nic nevyrovna.

Ja používam mikrovlákna od SK firmy SULKA. Oproti špeci módnym car detailingovým handrám šetrím prachy a ako správny lokálpatriot podporujem domáci trh. Na ich výrobkoch roky frčí aj lakovňa VW v Bratislave. ;)

@Doofer ten má míň než poloviční gramáž, je spíš na dosušení. Ideální na sušení je ručník s gramáží nad 1000gsm

@mrpcz mám podobnej oboustrannej (3ks) od Purestar asi 2 roky a pohoda. Máme trochu tvrdší vodu, takže po uschnutí s nima musím párkrát "lupnout" jsou jak nový :D
Purestar používám taky,nedám na něj dopustit.Krásně se sním dá vysušit celé auto.?

Limetkovej L Purestar, dva roky používání a jako novej. Všechny mikro peru ve spec prostředku od Chemical guys, aby se odmastily. Do sušky netřeba i tak jsou měkoučký.

To je spíš na Rozleštění např vosku nebo tekutých stěračů

jj tyhle uterky pouzivam na detailer od Doris po umyti auta .. nebo na vnitrek auta (kuze a plasty) .. na suseni to moc neni ... vzpominam na prvni pretreni auta tim rucnikem od Purestar a nechapal jsem - ihned krasne suchy ... skoda ze ted uz to tak neni :( ale je dobry slyset ze ostatnim funguje :)

Ja používám obyčejnou jelenici. Ještě teda předtím stáhnu největší kapky tou hadrou co s ní myju a ta jelenice mi to auto pak vysuší. A je super na vodu ve spárách bo je tenká a krásně tam vleze

Ja používám obyčejnou jelenici. Ještě teda předtím stáhnu největší kapky tou hadrou co s ní myju a ta jelenice mi to auto pak vysuší. A je super na vodu ve spárách bo je tenká a krásně tam vleze
Taky ti teče voda z odrazek na zadním nárazníku ještě druhý den po umytí?
To jsem nezažil ani u 30 let staré škodovky.....?

M3 je v tomto nestesti. Netece jen z narazniku, tece odevsud (ten debilni spoiler nad hornim sklem, spara mezi spodnim okrajem zadniho skla a kastli, zrcatka, parkovaky, krytka na diru na tazne oko, kliky, atd.). Designove krasne auto, ale co do udrzby, to by konstrukteri zaslouzili vzit tyci po hlave. Ja to vzdycky vyfoukam tlakovym vzduchem, jine reseni to nema...

M3 je v tomto nestesti. Netece jen z narazniku, tece odevsud (ten debilni spoiler nad hornim sklem, spara mezi spodnim okrajem zadniho skla a kastli, zrcatka, parkovaky, krytka na diru na tazne oko, kliky, atd.). Designove krasne auto, ale co do udrzby, to by konstrukteri zaslouzili vzit tyci po hlave. Ja to vzdycky vyfoukam tlakovym vzduchem, jine reseni to nema...
Zajímalo by mě, jestli je to jinde lepší. Víc jsem mytí řešil jenom u Mazdy a Hondy Civic 2014 a tam to bylo snad ještě horší.

Jeste nesmim zapomenout na vicko nadrze.

Stativ: uz jsem "udrzoval" odhadem 22-23 aut napric koncernem, Opel, MB, Ford a musim s politovanim konstatovat, ze M3 je v tomto ohledu suverenne nejhorsi.

Auto s emocemi ;) prostě si popláče z té dojemné péče o trochu více a déle než ta ostatní, no :)

Já bych to neviděl zase tak tragicky.Když se člověk naučí problematické místa jak píše @M3grey dosušovat (kompresor, utěrka),tak se to dá.Jediné z čeho chčije jsou odtoky dveří.?Tak to alespoň vnímám já.?

Mne se nechtelo do kompresoru, tak jsem poridil Blo Air GT a fuci to jak blazen (vzduch to i zahriva). Ale je pravda, ze nez na auto, tak jsem se to naucil pouzivat kolem baraku. A treba na umyte jizdni kolo je to taky super ?

u me to tolik netece.. trochu jo ale po osuseni ani kapka .... btw kdyz uz se tu machrovalo s kapickama :) @credits jdou hlavne Naturalovi a Doris :)

85FFDE6F-2A18-4D74-92AA-F2B4805B1A0D.jpeg

Back