• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Jak pečovat o automobil

Pomohly Vám tyto rady?

• Celkem voličů
    38
to @vojtavojta Jo tuhle nebo jí pobobné. no ale @M3grey mně od toho asi odradil. Je fakt že používám tvrdý karnaubský vosk a jak říkáš, můžou se ty látkové potahy zanést a ztvrdnout točkama zahříváním možná a bude průšvih. Na jiném laku neMazda by to asi nemusel být problém, ale asi bych nadělal víc škody jak užitku. Pokud s tím nikdo tady pravidelně nepracuje tak to radši ani nebudu zkoušet. Díky.
Pravidelně jsem podobnou excentr hobby leštičku používal a ano můžou tam zůstavat suché kousky a případně působit problém. Za mě je prace s ní namahavější než bez. Už moc nepouživam.

Mastif: no, ja popravde myslel, ze chces lesticku na prelesteni laku ve smyslu korekce laku. Na vosk se lesticka asi nehodi, alespon nevim o nikom, kdo by to pouzival. Z logiky veci potrebujes na laku nechat mikro vrstvu vosku a zbytek dostat dolu, to ti udela uterka z mikrovlakna, lestici kotouc ne. Mozna nejaky specialni? No a co by s tim udelaly vysoke otacky...

P. S. :na M3 "spotrebuji" 3 uterky o gramazi 800+. Naposledy jsem zkousel 1200 a super. Dve mam na slesteni vosku a jednou to nakonec presmudlam cele do cista.

@M3grey . Jo máš pravdu, budu dál pokračovat růčo. Jsem si chtěl trochu usnadnit práci, ale jak píše zkušenost @vojtavojta tak je asi fakt že to celé vibruje a bude to taky fyzicky náročné. Tak nic, byl to jenom nápad. Díky všem za reakce.

Už asi najvyšší čas s tým niečo urobiť. Je to na B-stlpiku, asi hrdza? Máte nejaké nápady, ako to vyriešiť?

20210617_163321.jpg

to @Peťa OV . Nevím proč by to měl být s reklamací vtípek? Záruka na prorezivění zevnitř ven 12 let tak pokud se jezdí pravidelně na prohlídky ... Pokud se nejezdí tak smůla :( tak šmirgl, odrezovač a černý sprej :)

Fólii strhnout, ošetřit a zase nalepit novou.

Odesláno z mého Mi 10 pomocí Tapatalk

cau... dneska jsem byl umyvat auto .. dvoukyblovka.. oplach vodou, umyti rukavaci .. .oplach .. utreni do sucha.. detailer na zatizena mista (maska, kapota, zrcatka, sklo, ..) .. a po chvili jsem si vsiml - hlavne pri aplikaci detaileru ze mam porad takova jakoby mapy po mrtvych hmyzakach na predku kapoty/masce ...

nevite jak se toho nejak dobre ale setrne zbavit? fungujou pripravky jako napr toto? https://www.ahifi.cz/poorboy-s-bug-squash-473-ml.html

nebo mate jine finty? zkousel jsem to detailerem ale nechtel jsem tam zase nejak brutalne talcit a drit to ....

pro ty co jezdi na wapky: funguje vam na tohle ten prasek?

Ten přípravek, co si přikládal link, je "jen" na odstranění hmyzu před samotným mytím, resp. dost ulehčuje odstranění hmyzu při mytí (já osobně používám toto https://www.vlesku.cz/odstranovac-hmyzu-a-spiny-auto-finesse-citrus-power-500-ml a jsem s tím maximálně spokojen - stačí před mytím nastříkat, počkat 2-3 minutky a pak wapkou opláchnout a je hotovo - žádné drhnutí, žádné extra tlaky). To, co popisuješ, se obávám, že už bude na nějakou větší korekturu s podobně nějaké lehce abrazivní leštěnky nebo pak až na leštičku. Do toho bych se třeba už já ale sám nepouštěl. Také záleží, jak moc do laku samotného se tenhle mušší sajrajt dostal.
cau... dneska jsem byl umyvat auto .. dvoukyblovka.. oplach vodou, umyti rukavaci .. .oplach .. utreni do sucha.. detailer na zatizena mista (maska, kapota, zrcatka, sklo, ..) .. a po chvili jsem si vsiml - hlavne pri aplikaci detaileru ze mam porad takova jakoby mapy po mrtvych hmyzakach na predku kapoty/masce ...

nevite jak se toho nejak dobre ale setrne zbavit? fungujou pripravky jako napr toto? https://www.ahifi.cz/poorboy-s-bug-squash-473-ml.html

nebo mate jine finty? zkousel jsem to detailerem ale nechtel jsem tam zase nejak brutalne talcit a drit to ....

pro ty co jezdi na wapky: funguje vam na tohle ten prasek?

Já sem dva dni zpět umyl auto. Používám rukavici z nějaké ovčí vlny a Carbon šampon co krásně voní. Poté jsem použil Detailer od @doris a z Ahifi speciální leštící útěrku a perfektní. Vlastně tím detailerem prejedu okna plasty i chromy a vše krásně vylestene a na omak jako sklo.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Ukázalo se že tepování pomohlo jen části zápachu, takže dnes přišla na řadu i kůže na sedačkách a na tapecech dveří .
Použil jsem Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner naředěnej 1:1 s destilkou (je silný, mohl by sundat barvu u takhle starých sedaček) a Supernatural Leather Sealant.
Cleaner jsem stříkal na kartáček (jemný za 32 Kč z domácích potřeb) a přes něj po částech nanášel na sedačku, nechal chvíli působit a setřel mikrovláknem, kterých jsem spotřeboval 13 (z toho 11 na přední sedačky :D ). Po vyschnutí přišel na řadu sealant přes pěnový aplikátor. Na některé části (hlavně u řidiče) bylo nutný nanést víc protože ho sedačka sála jak dívá, následně rozetření mikrovlaknovým aplikátorem. Až jsem oběhl celý auto (cca 20 minut) nanesl jsem druhou vrstvu stejným způsobem a přes noc nechám zavadnout.
Ještě bude potřeba na změkčení ztvrdlé kůže vosk, který kůži pěkně naimpregnuje.
Údajně nejlepší je Sloní tuk.

Bohužel nemám foto před jen po. Každopádně předtím byla kůže zašedlá a lesklá, nyní má zase matnou černou barvu :)
20210724_205208.jpg20210724_204454.jpg20210724_204638.jpg

Tak jsem zkusil vosk od Doris. Byl jsem trochu nervozni z toho jak to pujde, protoze si jeste zive pamatuju to peklo s lestenim pomoci relativne proflaklych produktu.
S voskem se dela fakt dobre, vubec se nemusite bat ze by to nasychalo a pak se horko tezko rozlestovalo. (Delal jsem to pri 20-25 stupnich)
Lesk je potom fakt pekny a doufam ze pri dalsi aplikaci se to jeste zlepsi.
Cenove mozna vys nez bezny vosky, ale zase opravdu staci jen ten vosk a neni potreba x dalsich produktu, takze podle me je ve vysledku tenhle vosk levnejsi.

Jinak nez jsem se do toho pustil tak jsem myslel ze lak mam docela v cajku. Trochu me to vyvedlo z omylu a pred dalsim voskovanim uz vim ze budu behat se steteckem po tupkach.

Dobrý! To máš hnědý lak, že je fotka do žlutohněda?

Nene, mam sedou, meteor grey. Jen pri foceni byl zapad slunce ktery udelal ten zluty nadech :)

Taky přidám malou reklamu na "Doris produkty" - lak celkem slušný na km, podle hologramů asi myčka...po přečtení fóra a kontaktu s Doris přišel balík se zázračnými lahvičkami. Jsem překvapen. Když si s tím dáte práci a pečlivě vyhrajete - výsledek je pecka! A to nemluvím o přístupu Doris a komunikací se zákazníkem! Pár foto přidávám. Já jsem spokojen. Držel jsem se návodu. Ještě jednou díky Doris!

IMG_20210911_185416.jpg IMG_20210911_185453.jpg IMG_20210911_185533.jpg IMG_20210911_185559.jpg

Back