• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Jak pečovat o automobil

Pomohly Vám tyto rady?

• Celkem voličů
    38
@Polsonside chystám se aplikovat koktejl BSD+V07 příští týden má dost pršet tak pak můžeme porovnat ;)
IMG_20220325_204601.jpg

Letos poprvé jsem se vykašlal na vosk, protože BSD má dost slušnou výdrž. Oplachuju párkrát do měsíce čistou vodou na wapce a cca 4x-5x ručně za letní sezónu kdy zároveň i vrstvu doplním

Mám novej osobní rekord (v klidným tempu) - 5hodin):
- Předmytí hadicí
- 2x mytí rukavicí (2 kýble) BTBM
- sušení (hrubé)
- Korrosol (5min)
- Důkladný oplach proudem vody
- Mytí rukou BTBM (hrubé)
- Clay BiltHamber Auto-Clay Medium
- Oplach vodou
- Sušení (důkladné)
- Odmaštění Q²M Prep
- Ochrana karoserie + kola - koktejl BSD+V07 2 vrstvy
- Tekuté stěrače Sheron Rain-off 2 vrstvy
- Oživení interiéru Poorboy's Natural Look
- Vysávání
- Výměna gumových koberců za letní velurové

IMG_20220326_070847.jpgIMG_20220326_104644.jpgIMG_20220326_104154.jpgIMG_20220326_104221.jpgIMG_20220326_121600.jpg

Poslední úprava:
Letos poprvé jsem se vykašlal na vosk, protože BSD má dost slušnou výdrž. Oplachuju párkrát do měsíce čistou vodou na wapce a cca 4x-5x ručně za letní sezónu kdy zároveň i vrstvu doplním

Mám novej osobní rekord (v klidným tempu) - 5hodin):
- Předmytí hadicí
- 2x mytí rukavicí (2 kýble) BTBM
- sušení (hrubé)
- Korrosol (5min)
- Důkladný oplach proudem vody
- Mytí rukou BTBM (hrubé)
- Clay BiltHamber Auto-Clay Medium
- Oplach vodou
- Sušení (důkladné)
- Odmaštění Q²M Prep
- Ochrana karoserie + kola - koktejl BSD+V07 2 vrstvy
- Tekuté stěrače Sheron Rain-off 2 vrstvy
- Oživení interiéru Poorboy's Natural Look
- Vysávání
- Výměna gumových koberců za letní velurové

Zobrazit přílohu 39704Zobrazit přílohu 39705Zobrazit přílohu 39706Zobrazit přílohu 39707Zobrazit přílohu 39708
Ty koncovky máš vařený nebo na sponu?

Mazda 3 BN

PPF folie satin white pearl
Děti mě umyli ptačí humus (byl tam max noc a půl den) z kapoty vlhčeným ubrouskem na ruce… Zůstalo tam trochu šmouhy ale hlavně flek. Nějaké lokální leštidlo do ruky s hadříkem nebo jaké by bylo řešení? Krom vyhubení toho špinavého svinstva.

F4D3A621-0FAE-46C1-92C8-826141176E9D.jpeg 74918AA7-54C0-42D1-8CFD-9C87558A77EF.jpeg

Dotaz.Po zkušenostech se tedy ptám. Přemýšlím nad nějakou zcela obyčejnou a lehkou plachtou na auto. Možná jen tu, co je potáhnuta jen přes střechu a skla.
Důvod? Už zkušenost z kempu, kdy stojíte v borovicovém lese u chatky a zvedne se vítr..následuje smršť sišek a častí větviček + míza ze stromu apod.
Používáte nějakou light plachtu nebo bějaké doporučení? Stačí mi nějaká obyč pro velmi zřídké použití.

To bylo na trojkové combi oktávce. Délku má myslím malinko pod 4,7m a koupil jsem L a bylo to hooooodně na těsno. Ano, mám sedan 6 a určitě bych šel do XL. Dá se vespod stáhnout, takže lepší větší než menší. A podle rozměrů, by jsme L na šestky nenavlíkli.

PPF folie satin white pearl
Děti mě umyli ptačí humus (byl tam max noc a půl den) z kapoty vlhčeným ubrouskem na ruce… Zůstalo tam trochu šmouhy ale hlavně flek. Nějaké lokální leštidlo do ruky s hadříkem nebo jaké by bylo řešení? Krom vyhubení toho špinavého svinstva.

Zobrazit přílohu 40186 Zobrazit přílohu 40187
Vyřešeno, proto odpovídám sám sobě.

Použil jsem leštící pastu určenou fóliím. Konkrétně Gyeon Q²M PPF Renew. Barva folie jednotná, již bez fleku. Ale některé rýhance zůstali, viditelné jsou pouze při důkladném nasvícení.
D18F3AAB-051C-44EA-B41A-27755E22F68E.jpeg

Poslední úprava moderátorem:
Budu měnit omezovač na dveřích. Čím mazat tyto omezovače? A čím mazat panty? Silikonový olej? Grafit? Hlavně něco déle působícího, WD40 tudíž nepřipadá do úvahy.

Budu měnit omezovač na dveřích. Čím mazat tyto omezovače? A čím mazat panty? Silikonový olej? Grafit? Hlavně něco déle působícího, WD40 tudíž nepřipadá do úvahy.
Panty se dobře promažou bílou vazelínou ve spreji. Omezovač/doraz buď taky bílou vazelínou nebo vazelínou na bázi lithiového mýdla.

Děkuji ti. Šel jsem to omrknout a našel jsem doma lithiová vazelína od Coyote ve spreji. Bude to ta levnější varianta. Tato splní účel?

Bílou vazelínu ve spreji dokoupím.

edit: Tak jsem našel ještě toto, Liqui Moly Wartungs-Sprey Weiss. Což by měla být bílá vazelína.

Poslední úprava:
Po 2 měsících stání venku, stěhování, vožení bordelu jsem to umyl, foto po 2x mytí dodo juice BTBM a oplachnuto ... Kombinace BSD+V07 se očividně dost drží, i na bocích a střeše. Tak dlouho QDX, Collinite 476, Stjarnagloss fantastisk a jiný nevydržely. Takže za mě super :)
IMG_20220813_080219.jpgIMG_20220813_080234.jpg

Navíc se s tím opravdu lehce a rychle pracuje - 2x mytí, sušení, 1x doplnění ochrany BSD + V07, doplnění Sheron Rain-off na čelní okno, vysátí tuny bordelu a očištění /oživení interiéru pomocí Poorboy's Natural look 3hodinky v pohodovým tempu. :)

Back