• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Jak pečovat o automobil

Pomohly Vám tyto rady?

• Celkem voličů
    38
@Polsonside chystám se aplikovat koktejl BSD+V07 příští týden má dost pršet tak pak můžeme porovnat ;)
IMG_20220325_204601.jpg

Letos poprvé jsem se vykašlal na vosk, protože BSD má dost slušnou výdrž. Oplachuju párkrát do měsíce čistou vodou na wapce a cca 4x-5x ručně za letní sezónu kdy zároveň i vrstvu doplním

Mám novej osobní rekord (v klidným tempu) - 5hodin):
- Předmytí hadicí
- 2x mytí rukavicí (2 kýble) BTBM
- sušení (hrubé)
- Korrosol (5min)
- Důkladný oplach proudem vody
- Mytí rukou BTBM (hrubé)
- Clay BiltHamber Auto-Clay Medium
- Oplach vodou
- Sušení (důkladné)
- Odmaštění Q²M Prep
- Ochrana karoserie + kola - koktejl BSD+V07 2 vrstvy
- Tekuté stěrače Sheron Rain-off 2 vrstvy
- Oživení interiéru Poorboy's Natural Look
- Vysávání
- Výměna gumových koberců za letní velurové

IMG_20220326_070847.jpgIMG_20220326_104644.jpgIMG_20220326_104154.jpgIMG_20220326_104221.jpgIMG_20220326_121600.jpg

Poslední úprava:
Letos poprvé jsem se vykašlal na vosk, protože BSD má dost slušnou výdrž. Oplachuju párkrát do měsíce čistou vodou na wapce a cca 4x-5x ručně za letní sezónu kdy zároveň i vrstvu doplním

Mám novej osobní rekord (v klidným tempu) - 5hodin):
- Předmytí hadicí
- 2x mytí rukavicí (2 kýble) BTBM
- sušení (hrubé)
- Korrosol (5min)
- Důkladný oplach proudem vody
- Mytí rukou BTBM (hrubé)
- Clay BiltHamber Auto-Clay Medium
- Oplach vodou
- Sušení (důkladné)
- Odmaštění Q²M Prep
- Ochrana karoserie + kola - koktejl BSD+V07 2 vrstvy
- Tekuté stěrače Sheron Rain-off 2 vrstvy
- Oživení interiéru Poorboy's Natural Look
- Vysávání
- Výměna gumových koberců za letní velurové

Zobrazit přílohu 39704Zobrazit přílohu 39705Zobrazit přílohu 39706Zobrazit přílohu 39707Zobrazit přílohu 39708
Ty koncovky máš vařený nebo na sponu?

Mazda 3 BN

PPF folie satin white pearl
Děti mě umyli ptačí humus (byl tam max noc a půl den) z kapoty vlhčeným ubrouskem na ruce… Zůstalo tam trochu šmouhy ale hlavně flek. Nějaké lokální leštidlo do ruky s hadříkem nebo jaké by bylo řešení? Krom vyhubení toho špinavého svinstva.

F4D3A621-0FAE-46C1-92C8-826141176E9D.jpeg 74918AA7-54C0-42D1-8CFD-9C87558A77EF.jpeg

Dotaz.Po zkušenostech se tedy ptám. Přemýšlím nad nějakou zcela obyčejnou a lehkou plachtou na auto. Možná jen tu, co je potáhnuta jen přes střechu a skla.
Důvod? Už zkušenost z kempu, kdy stojíte v borovicovém lese u chatky a zvedne se vítr..následuje smršť sišek a častí větviček + míza ze stromu apod.
Používáte nějakou light plachtu nebo bějaké doporučení? Stačí mi nějaká obyč pro velmi zřídké použití.

Toto jsem přehodil přes auto, když jsem byl nucen stát u pole, kde sklízeli obilí. Proti prachu 4/5, něco prošlo.
A cena? Přívětivá.
To nevypadá špatně. Dal jsi na svoji M6, zřejmě sedan - to se z podpisu nepozná, velikost L nebo dokonce XL?

To bylo na trojkové combi oktávce. Délku má myslím malinko pod 4,7m a koupil jsem L a bylo to hooooodně na těsno. Ano, mám sedan 6 a určitě bych šel do XL. Dá se vespod stáhnout, takže lepší větší než menší. A podle rozměrů, by jsme L na šestky nenavlíkli.

PPF folie satin white pearl
Děti mě umyli ptačí humus (byl tam max noc a půl den) z kapoty vlhčeným ubrouskem na ruce… Zůstalo tam trochu šmouhy ale hlavně flek. Nějaké lokální leštidlo do ruky s hadříkem nebo jaké by bylo řešení? Krom vyhubení toho špinavého svinstva.

Zobrazit přílohu 40186 Zobrazit přílohu 40187
Vyřešeno, proto odpovídám sám sobě.

Použil jsem leštící pastu určenou fóliím. Konkrétně Gyeon Q²M PPF Renew. Barva folie jednotná, již bez fleku. Ale některé rýhance zůstali, viditelné jsou pouze při důkladném nasvícení.
D18F3AAB-051C-44EA-B41A-27755E22F68E.jpeg

Poslední úprava moderátorem:
Budu měnit omezovač na dveřích. Čím mazat tyto omezovače? A čím mazat panty? Silikonový olej? Grafit? Hlavně něco déle působícího, WD40 tudíž nepřipadá do úvahy.

Budu měnit omezovač na dveřích. Čím mazat tyto omezovače? A čím mazat panty? Silikonový olej? Grafit? Hlavně něco déle působícího, WD40 tudíž nepřipadá do úvahy.
Panty se dobře promažou bílou vazelínou ve spreji. Omezovač/doraz buď taky bílou vazelínou nebo vazelínou na bázi lithiového mýdla.

Děkuji ti. Šel jsem to omrknout a našel jsem doma lithiová vazelína od Coyote ve spreji. Bude to ta levnější varianta. Tato splní účel?

Bílou vazelínu ve spreji dokoupím.

edit: Tak jsem našel ještě toto, Liqui Moly Wartungs-Sprey Weiss. Což by měla být bílá vazelína.

Poslední úprava:
Po 2 měsících stání venku, stěhování, vožení bordelu jsem to umyl, foto po 2x mytí dodo juice BTBM a oplachnuto ... Kombinace BSD+V07 se očividně dost drží, i na bocích a střeše. Tak dlouho QDX, Collinite 476, Stjarnagloss fantastisk a jiný nevydržely. Takže za mě super :)
IMG_20220813_080219.jpgIMG_20220813_080234.jpg

Navíc se s tím opravdu lehce a rychle pracuje - 2x mytí, sušení, 1x doplnění ochrany BSD + V07, doplnění Sheron Rain-off na čelní okno, vysátí tuny bordelu a očištění /oživení interiéru pomocí Poorboy's Natural look 3hodinky v pohodovým tempu. :-)

Back