harry
výkonný člen KLANu
- 114
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Měla by to být dvojkakterý je to čidlo tlaku turba , najdeš ho na obrázku ?
Díky za odpověďZobrazit přílohu 30514
Jednička je čidlo ( senzor ) teploty nasávaného vzduchuDvojka je cidlo DPF..to neni od turba...jednicka je "vaha vzduchu" nejsem si uplne jisty...musim kouknout do mejlu..ale cidlo k turbu je to treti 18-915
Já mám najeto 194t a vypaluju při 230-250 . Sání jsem již čistili 2x. Na cukání mi pomohlo vyčištění čidla tlaku turba. Pokud vám to vypaluje tak brzy,zkusil bych vyčistit čidlo dpf.
Abych se přiznal ,tak jsem vyčistil obě.Špinavé bylo to s oranžovou krytkou. To s těmi dvěma vývody bylo čisté.Dvojka je cidlo DPF..to neni od turba...jednicka je "vaha vzduchu" nejsem si uplne jisty...musim kouknout do mejlu..ale cidlo k turbu je to treti 18-915
Ahoj. Hlídáš si to na stále zapnutém Forscanu ? Pod čím to tam najdu ?JJ tak poznat je to fakt hodně...minule jsem předjížděl a nepohlídal si že už mám akorát na sepnutí a stalo se to přesně v době kdy jsem byl na urovni druhýho auta..a musel jsem kouknout na budíky jestli jsme nespadli do nouzáku...tohle je fakt nedořešený.
Tady jen info aby bylo jasno i s fotkoutakže už jsme byl na mejlu...mam to tam přímo popsané z mazdy
1. než teploty...spíš je to průtoku množství vzduchu ...odtud nejčastěji pochází problém se škubáním...v podobě zakarbonovaného sání
2. čidlo tlaku výfukových plynů ( no.1)
3. čidlo 18-915 to je 2. čidlo DPF
je možné že zanešení čidel 2 a 3 by mohlo způsobovat nesprávnou funkci (častější regeneraci) filtru, jenže si myslím, že kdyby byly špatné..zahlásí to v prvé řadě jednotka...a jelikož jsem měl obě vytažené když se dělal motor..tak narozdíl od čídla číslo 1, ketré bylo totálně zasviněné..tyhle čidla nevykazovali žádný problém
Díky za info. Čidlo 1 a 2 mam čisté. 3 vyčistím dneska. Progam vypada slušně. Díky za tip.
Cau mam na to specielne aplikaci..foracan je super..ale musel bys to tam nahazet na nastenku...a pak zapinat..ja na tohle specielne pouzivam Smart control premium...tam je primo v polozka live data a v ni pouzivam prave polozku DPF filtr a pak posledni zalozku..tam mam nastavenou teplotu vody. oleje,tlak turba, stav baterky. Je tam hezky nastavena grafika a vim presne ze treba dpf se zaone pri 61-63%
Zobrazit přílohu 30517 Zobrazit přílohu 30518 Zobrazit přílohu 30521
Zobrazit přílohu 30516