Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
23% to je divný...Podívej nebylo to spíš tak že někdo jezdil dojel..a ty jsi sedl do auta vyjel a ono to začlo regenerovat, protože přetím nebyla dokončená regenerace? Protože ten prográmek bere data z OBD, které posílá automaticky data z jednotky...a ta sama urcuje, kdy dochází k regeneraci a sama kontroluje pruchodnost DPF podle čidel. Zkus si to pohlídat vynulovat km, a kontrolovat kolik mas km a jak moc je zaneseny filtr..obecne ´muzu rict že mi to vychazi pri jezdeni cca 10% zanešení na 30 km..jakmile je cca 60 % spoští regeneraci při najetí cca 180-200 km
Podívej tu spotřebu bych neřešil, je to v nastavení a musí se tam přidat nějaky korekce v nastavení profilu..konkretne je to číslo v položce "Corrective consumption" myslím že je tam standartně nastaveno 2, ja nastavil 3,8 a aspon trochu to odpovídá normálu, ale i tak na měření spotrřeby to nepoužívám, na to mám apku Fuelio a tam jsem daleko spokojenejsi..jen do ni nesmí nahlížet žena..zaznamenava všechny náklady ..dávám tam i mytí, tankování servis atd prostě vše co mě kdy auto stálo...no a to jsou teda nakonci čísla..tfuj tfuj.jakmile je cca 60 % spoští regeneraci při najetí cca 180-200 km
Co jsem teď s tou apkou sledoval, tak to mám taky tak. Navíc jsem si potvrdil snížení výkonu (pocitově při jízdě) a poměrně vysokou okamžitou spotřebu při vypalování. Což jsem dříve regeneraci přisuzoval, teď jsem mohl sledovat, jak naběhlo vše současně. Jen to bylo asi 2km od baráku, tak jsem se jel ještě na čtvrt hodiny projet aby to proběhlo do konce. Ps jen ta apka mi hází nějaký přiblbý spotřeby typu 1,5l/100km, tak uvidím, jestli se to srovná tankováním a zadáváním plné nádrže.
No právě, že ne silnice 2 třídy a pojižďky po městěNerikam ze nema vliv slozeni nafty ale spis bych vsadil na jizdu po dalnici nebo nekde stylem ze jsi jel delsi dobu konstantni rychlosti kolem 130 km/h cimz dochazi k pasivnimu vypalovani filtru a o to se prodluzuje dojezd na aktivni cisteni dpf.