• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Odemčení výkonu u řídících jednotek motorů Skyactiv-G, Skyactiv-D (chiptuning, i pro RF, R2, LF, L5, L3 a ostatní)

Podívej se na americké.
Se mi nepovedlo dohledat - vždy jen 4x4 v automatu s tím že jim ten automat řadí 1-2-3 což zkresluje čas. Na webu Mazdy jsem zrychlení nedohledal mají tam kde co ale tohle jsem né a né najít.
Hlavně oni to mají na 186 a 191 PS myslím - ty tu 2,5 otevíráš na cca 205 PS - nebo psal si že by to bylo jak na 6 a CX5 což těch 15-20 koní taky udělá rozdíl.

No hledám si důvod prodat 2,0 :) i když né hned.... ale jako.... chtěl bych to....

Je nějaký odhad za kolik by 3 BP s otevřenou 2,5 pokořila 100km/h? odhaduji to pod 7s.
To pochybuji. Pod 7 to dává americká 2.5 GT ale ta je s turbem.
Já mám 2 litr stage 1/175 koní a povedlo se 7.9 takže ta 2.5 v atmosfere po odemčení bude mít tak 7.2 na stovku.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Ta 2,5 Turbo dělá 5,8s 0-100km/h
Myslím, že 2,5 atmosféra na plno otevřená Stage 1 bude pod 7s
Je to o 40 PS víc a o 40 Nm víc než na 2,0

No jen vím že v USA byla BN ve verzi též 2.5 v atmosfere a pod 7 nešla.

Jde o to taky jaký měla výkon - BP tam mají ted 191 PS - ale motor by měl jít na 205 PS.
A taky bude rozdíl manuál a automat a samo 4 kolka.

Edit - tak BN mělo 186 PS.

Edit2 - jinak jsem měl auto podobných parametrů na výkon - e46 2,8 coupe - 192 PS a 280 Nm - dělalo 100 za 7s - a tos musel radit 3.

Mazda 2,5 by měla jít na 205 PS a 260 Nm - což beru za podobný výkon - ano kroutak je slabší poníku je zas víc - ale - Mazda má ještě elektroberličku 6 kW a 45 Nm a taky váží o 100-150kg méně a řadíš jen 2.

To prostě musí jít pod 7s 😂

Poslední úprava:
Se mi nepovedlo dohledat - vždy jen 4x4 v automatu s tím že jim ten automat řadí 1-2-3 což zkresluje čas. Na webu Mazdy jsem zrychlení nedohledal mají tam kde co ale tohle jsem né a né najít.
Hlavně oni to mají na 186 a 191 PS myslím - ty tu 2,5 otevíráš na cca 205 PS - nebo psal si že by to bylo jak na 6 a CX5 což těch 15-20 koní taky udělá rozdíl.

No hledám si důvod prodat 2,0 :) i když né hned.... ale jako.... chtěl bych to....
Tak ještě jiné trhy, Mexiko, Austrálie...

Tak pro mě je třeba blbost zrychlení z nuly na sto. Kolikrát a k čemu to využiješ krom měření pindiku? Třeba pružné zrychlení by bylo mnohem praktičtější znát. To se využívá vlastně furt a hraje významnou roli.
Třeba na jižní spojce krátký pripojovak a s Mazdou nemám problém ani na trojku se zařadit před souběžně auto co valí 90 kdežto dnes ráno s 307 ta trojka až na zemi a pak prudká brzda... ano nedokázal jsem se napojit před ten kamion co jel 90. To auto má tu trojku úplně jinde a i s dvojkou bych měl co delat.

Zrychlení 0-100 říká něco o schopnosti motoru rozhýbat auto a rozhodně mi připadá zajímavější, než znát jednotlivé převodové stupně. Ostatně to je jeden asi ze čtyř výkonových/rychlostních parametrů, které se obvykle uvádějí.
A vůbec nechci tvrdit, že nejsou třeba objektivnější. Ale vytahovat hned pindíky asi není potřeba.

Trojka 2.5 139kw non turbo 0-100km/h 8,9s
Hmm zajímavé když 2.0 121kW má 8.2 a 2.0 129kW 7.9...

Zrychlení 0-100 říká něco o schopnosti motoru rozhýbat auto a rozhodně mi připadá zajímavější, než znát jednotlivé převodové stupně. Ostatně to je jeden asi ze čtyř výkonových/rychlostních parametrů, které se obvykle uvádějí.
A vůbec nechci tvrdit, že nejsou třeba objektivnější. Ale vytahovat hned pindíky asi není potřeba.
Rozhýbat auto z nuly na sto jsem nikdy nepotřeboval ani to situace nevyzadovala kdežto pružné zrychlení na různé stupně se hodí v každé jízdě za všech okolností. To je můj pohled na věc. Tvůj ti samozřejmě neberu. Ačkoli obě věci spolu i dost souvisí.

Tak pro mě je třeba blbost zrychlení z nuly na sto. Kolikrát a k čemu to využiješ krom měření pindiku?
Rozhýbat auto z nuly na sto jsem nikdy nepotřeboval ani to situace nevyzadovala kdežto pružné zrychlení na různé stupně se hodí v každé jízdě za všech okolností. To je můj pohled na věc. Tvůj ti samozřejmě neberu. Ačkoli obě věci spolu i dost souvisí.

Tak když víš, že máš největší péro na sídlišti, je ti to k ničemu. Ale pro ostatní, je to třeba důležitý údaj.

A dohledal jsem ještě bližší info o zrychlení za 8,2s .

edit: nedohledal, prostě jsem se zeptal AI a podle odkazů vybral nejdůvěryhodnější web 😂.

Trojka 2.5 139kw non turbo 0-100km/h 8,9s
A to je právě blbost nějaká - i 2,0 to dá výrazně rychleji s menším výkonem.

Tak když víš, že máš největší péro na sídlišti, je ti to k ničemu. Ale pro ostatní, je to třeba důležitý údaj.

A dohledal jsem ještě bližší info o zrychlení za 8,2s .

edit: nedohledal, prostě jsem se zeptal AI a podle odkazů vybral nejdůvěryhodnější web 😂.
To je údaj pro Skyaktiv X.

Ale vždyť se nebavíme o tom, jestli jsem to potřeboval. Potřeboval jsi někdy maximálku? Skoro ne, viď? A přesto to je jeden ze základních údajů. Bóže.

To bude asi nejakým Eco nastavením prevodovky že to je tak pomalé, zaujimalo by ma prečo presne 103kw, aj kia má miesto 118 po novom 103

A čo tak z 0 na 55 ??? To človek občas potrebuje - na semafóroch :p

U nás před barákem je pondělí až pátek důležitý údaj zrychlení z 0 na 100, ale na zpátečku. Ten kdo to má moc pomalý, tak nezaparkuje a předjede ho někdo ze sousedů.

Poslední úprava:
Ale jestli si chtece porovnávat ty jahody na labutim krku, tak si nekupujte ty moderní pekáče a kupte si pořádnou Mazdu:
Jeeee…. mě zajímalo to zrychlení proto že jinak to bude stejný auto - předpokládám že převodovka bude +/- stejná a pokud vím jak reaguje moje auto při předjíždění tak když budu vědět že ta 2,5 je na 100 o 1s lepší dokážu si představit co to bude dělat.
No ale už jsem koukal ze tam je od Amazonu Alexa což bych asi nevystál.

Podobná vlákna

Back