• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Odemčení výkonu u řídících jednotek motorů Skyactiv-G, Skyactiv-D (chiptuning, i pro RF, R2, LF, L5, L3 a ostatní)

No ale už jsem koukal ze tam je od Amazonu Alexa což bych asi nevystál.
Koukám do konfigurátoru a výbava Homura je jediná, která nemá Alexu. Teda pokud to jen není nějaká chyba v softwéru.

Čaues. Měl někdo problem na emisich s otáčkami? Mám Stage 1 u bm 88kw, na volnoběh 650, ale na emisích u tohoto motoru mají 550 +- 50
Pokud je to bez klimy, zkontrolovat škrtící klapku. Stage 1 má otáčky 550>600 a ani o chlup víc.
1730027662624.png

Poslední úprava:
Ahoj. Chtěl bych upravit a oživit mazlinku Terezku Mazda 3, 1,5 sky benzín 74kw. Co pro to udělat?:) a chci ji mít dlouho:) najeto necelých 125k. Chtěl bych se zeptat na zvýšení výkonu, zda pak nedochází k nějakému většímu opotřebení apod a jestli to lze upravit. Děkuji

Poslední úprava moderátorem:
Tvoje jednotka lze SW naladit max 96kW. Další stage je mechanická úprava ostré váčky apod a to asi není tvůj případ. Ne neboj, nic trpět nebude. To bys musel ten výkon dát 3x takový.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Poslední úprava moderátorem:
děkuji, to bohatě stačí, před tím jsem měl mazdu 3, 1,6 ben. a byla svižnější, jen mi stačí ji dohnat měla jen 77 kw a 3 kw fakt byly znatelné

@Adamer a nebo máš špatnej termostat a auto není ohřátý na provozní teplotu nad 80°C

EDIT
1) BK, BL mají stejnej motor, skyactive 1.5 má dokonce vyšší krouťák do 5500ot , pak má méně , proto i ten o něco menší výkon a má trochu delší převody, ale váží cca stejně takže by to mělo i stejně jet - viz screen

2) rozdíl 88 vs 120 je velký ale až nad 4500ot, kde je 88kW verze dost přiškrcená - graf krouťáku a výkonu je na klubu několikrát uveden ;)

BM vs BK.png

Poslední úprava:
Ahoj, měl bych zájem o nějaký to zvýšení výkonu na Mazda 3 BN. (3MZBM64661M128193).
Rád bych se zeptal co vše je možné ještě odemknout/dokódovat. Výbavu mám Attraction (bohužel ne Revolution :sob:).
Měl jsem předtím koncern, konkrétně Passata CC a tam bylo možné dokódovat X věcí.
Např. by mě zajímalo, jestli by šlo při zamknutí auta klíčem sklopit automaticky zrcátka. Dále jak je v Revolution výbavě parkovací asistent, že se vám zobrazí jak daleko jste od překážky, tak to u Attraction není, jen to pípá. Pokud by to šlo udělat nějak. Napadá mě ještě vypnutí pípání u nezapnutých pásů.
Jsem z Hranic, do Zlína to nemám daleko. Na co taková sranda vychází? A kdy by byla možnost tam zajet?

Díky za odpovědi, omlouvám se jestli z toho je někde něco napsané, ale prolízat 68 stránek dá zabrat :D

Info v prvním příspěvku, kódování není součástí upravy jednotky

Pardon. To PDF jsem přehlídl. Ta Stage 1 by se mi líbila. Už jsem si zadal požadavek.

S tím kódováním. Není to vůbec možné nebo se to jen neřeší zde v tomhle vláknu? Díky

Zdravím, chtěl bych se zeptat, mám Mazdu 3 bn 88kw automat a v pdfku jsem koukal že to jde dát na 118kw při stage 0.5, je při tomhle nárustu motor pořád safe, nebo už se musí počítat s menší životností? Díky za odpověď.

Omlouvám se, netušil jsem, že budete pohoršeni jedním anglickým slovem
To neee. Tak to neber. Ale mám na to trochu alergii ve smyslu že buď tedy mluvím rovnou aj nebo cz. Dneska je tohle takový zvláštní trend pokládat češtinu anglickou frází.
Odemčení se fakt bát nemusíš. Mám to několik let a na životnosti to nepoznáš. Ten motor vydrží ranec při včasné výměně oleje a krmení kvalitním benzínem. Tohle není žádná stage 2 s výměnou komponent.

To neee. Tak to neber. Ale mám na to trochu alergii ve smyslu že buď tedy mluvím rovnou aj nebo cz. Dneska je tohle takový zvláštní trend pokládat češtinu anglickou frází.
Odemčení se fakt bát nemusíš. Mám to několik let a na životnosti to nepoznáš. Ten motor vydrží ranec při včasné výměně oleje a krmení kvalitním benzínem. Tohle není žádná stage 2 s výměnou komponent.

Chápu😁 díky za info, dá se při te stagi 0.5 normálně tankovat 100 benzin? A nebo už je lepší jit rovnou stage 1?

Chápu😁 díky za info, dá se při te stagi 0.5 normálně tankovat 100 benzin? A nebo už je lepší jit rovnou stage 1?
U Stage 0,5 můžeš tankovat benzín 95, 98 i 100. Na Stage 1 jen 98 nebo 100. Osobně mám na M3 G165 úpravu Stage 1 a je to poznat na rychlejší odezvě plynu a lépe se sbírá už od nižších otáček (nad 3 tis. otáček má mírně bohatší směs). Stage 0,5 má "jen" odemknutý vršek (cca nad 4 tis. otáček). V nižších a středních otáčkách rozdíl oproti tvé verzy G120 nepoznáš.

Jestli chceš tankovat jen benzín 100, šel bych rovnou do Stage 1.

Poslední úprava:

Podobná vlákna

Back