• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Odemčení výkonu u řídících jednotek motorů Skyactiv-G, Skyactiv-D (chiptuning, i pro RF, R2, LF, L5, L3 a ostatní)

No ale už jsem koukal ze tam je od Amazonu Alexa což bych asi nevystál.
Koukám do konfigurátoru a výbava Homura je jediná, která nemá Alexu. Teda pokud to jen není nějaká chyba v softwéru.

Čaues. Měl někdo problem na emisich s otáčkami? Mám Stage 1 u bm 88kw, na volnoběh 650, ale na emisích u tohoto motoru mají 550 +- 50
Pokud je to bez klimy, zkontrolovat škrtící klapku. Stage 1 má otáčky 550>600 a ani o chlup víc.
1730027662624.png

Poslední úprava:
Ahoj. Chtěl bych upravit a oživit mazlinku Terezku Mazda 3, 1,5 sky benzín 74kw. Co pro to udělat?:) a chci ji mít dlouho:) najeto necelých 125k. Chtěl bych se zeptat na zvýšení výkonu, zda pak nedochází k nějakému většímu opotřebení apod a jestli to lze upravit. Děkuji

Poslední úprava moderátorem:
Tvoje jednotka lze SW naladit max 96kW. Další stage je mechanická úprava ostré váčky apod a to asi není tvůj případ. Ne neboj, nic trpět nebude. To bys musel ten výkon dát 3x takový.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Poslední úprava moderátorem:
děkuji, to bohatě stačí, před tím jsem měl mazdu 3, 1,6 ben. a byla svižnější, jen mi stačí ji dohnat měla jen 77 kw a 3 kw fakt byly znatelné

@Adamer a nebo máš špatnej termostat a auto není ohřátý na provozní teplotu nad 80°C

EDIT
1) BK, BL mají stejnej motor, skyactive 1.5 má dokonce vyšší krouťák do 5500ot , pak má méně , proto i ten o něco menší výkon a má trochu delší převody, ale váží cca stejně takže by to mělo i stejně jet - viz screen

2) rozdíl 88 vs 120 je velký ale až nad 4500ot, kde je 88kW verze dost přiškrcená - graf krouťáku a výkonu je na klubu několikrát uveden ;)

BM vs BK.png

Poslední úprava:
děkuji, to bohatě stačí, před tím jsem měl mazdu 3, 1,6 ben. a byla svižnější, jen mi stačí ji dohnat měla jen 77 kw a 3 kw fakt byly znatelné
Ahoj. Tak mám hotovo, ale žádný rozdíl jsem v malých ot., (ani nad 4500) necítil. Pořád jede stejně, maximálka 195km/h na tachometru jako před otevřením. Starší mazda 3 1,6 77Kw, co jsem koupil ženě, má stále navrch s maximálkou 210km/h ve 4 lidech. Já jedu sám s Mazdou 3 1,5 Sky, 74 Kw, (nyní otevřena na 88Kw) a nedostanu se na 200km/h. Shr3ku, kdy se projeví otevření? Zatím je pořád přidušená a do kopců nechce jet. Jen možná žere víc (o něco).

Ahoj. Tak mám hotovo, ale žádný rozdíl jsem v malých ot., (ani nad 4500) necítil. Pořád jede stejně, maximálka 195km/h na tachometru jako před otevřením. Starší mazda 3 1,6 77Kw, co jsem koupil ženě, má stále navrch s maximálkou 210km/h ve 4 lidech. Já jedu sám s Mazdou 3 1,5 Sky, 74 Kw, (nyní otevřena na 88Kw) a nedostanu se na 200km/h. Shr3ku, kdy se projeví otevření? Zatím je pořád přidušená a do kopců nechce jet. Jen možná žere víc (o něco).
Jak projeví ? Uz mas otevřeno ne ? 88 kw nebude nikdy střela ..výměn s manželkou 😁

Teď nevím, kde mám odpovídat, jestli v soukromé zprávě, co jsi mi poslal, nebo tady. :D Tak ještě pro jistotu:
Ty 74 a 88 kW kalibrace se mezi sebou liší v těchto 3 mapách. Od 4500 ot/min je omezený výkon na 73,5 kW, omezovač otevření škrticí klapky od 5000 ot/min a další neznámý omezovač hned vedle také od 5000.
Pokud chceš větší moment v celém rozsahu otáček, neobejde se to bez úpravy předstihu (Stage 1) - což je regulérní chiptuning.
Co se týče porovnání s BL:

To se projeví až za 15 let, to je jen pocit, který klame.
Za mě to vždy bylo staré vylítané auto jedu 50 a připadám si jak při 100 a nové auto jedu 100 a připadám si jako při 50 😂.

A taky bych řekl, že musí tvoje starší Mazda při maximální rychlostech dost proměřovat 🤷🏻‍♂️. Měl jsem stejný motor a 200 nikdy nedala.

měl jsem i ten typ před 1,6 rv. 2004 a úplně to samé jak ta ženy - ve 4 lidech jsme měli 210 na tachometru na dálnici

měl jsem i ten typ před 1,6 rv. 2004 a úplně to samé jak ta ženy - ve 4 lidech jsme měli 210 na tachometru na dálnici
Natankuj 98 u ONO a zastav se ještě jednou, klidně ti tam dám Stage 1. ;)
U těch motorů musíš taky počítat s jinými převodovkami, doufám, že jsi měřil maximálku na 4 nebo 5.

Jsem bývalý laický závodník a na japoncích mám najeto celkem přes 2mil. km bez nehody začal jsem škodovkama 1000mb, 120, Rapid, felicia, octavia - pak už jen japonce: Nissan 3x honda 4x, mazda 6x tato terezka je 7. Řidičák od roku 1986 bez nehody, i když jezdím jak prase... všichni jsou zpomalený pro mě:) Celkem najeto cca 2,8 mil. km (v soukromých vozidlech i služebními vozidly).

ee jel jsem 6ka plnej v levém pruhu
a 1,6 má jen 5ku, to mě nenapadlo jet 5kou

tak zítra znovu?:)

Podobná vlákna

Back