Ahoj a vitaj v rodine zanesenych dieslov od Mazdy.lol..tento problem sa tu riesi velmi casto...sam som si tym presiel pred mesiacom. Aj ja som najskor len vymenil olej a s preplachom, dal som vyresetovat chybu a myslel ze je vsetko ok....a potom som zacal citat vsetky dostupne vlakna tu na mazdaklan a este nasom Slovenskom Mazda fun klube. A prisiel som na to ze tento problem sa neriesi len vymenou oleja. Neviem kolko mas najazdene, ako jazdis, ci mesto ci dlhe trate, aky motor mas, z akeho roku, ale ak to vsetko sem das, tak Ti urcite ludia zacnu pisat viac. Ja som skoncil pri cisteni celeho sania, prevlozkovani vstrekovacov...zistilo sa ze su podfuknute a preto to karbonovalo cely olejovy priestor..toto prevlozkovanie sa robi ako pravidelny servis, tusim pri 120 000 km. Taktiez ked nasli tieto podfuknute vstreky, odporucili pozriet aj sitko oleja, cize vypustit cistonovy olej a popoyriet ci tam nie je vela spiny..a veru bolo..takze sa menilo sitko....nie som profi, ale z toho co tu citam tak toto je absolutne bezne a dokonca nutne urobit, ak mas ale motor spred 2014 tak terba este poyriet ci nemas zodratu vacku, respektive vahadla, ktore mozu spinit olejovy priestor....v kazdom pripade si treba pripravit par stoeuroviek......napis mi PM s kadial si a odporucim ti najlacnejsi Mazda servis kedze som si tymto vyberom prave presiel....