KlikPet
rodinný člen KLANu
- 360
Po delší době zdravím všechny diskutující v tomto vláknu! Dlouho jsem k tomuhle "mému" tématu nic nového nepřipsal, ne že bych o tuto problematiku přestal mít zájem, naopak, vlákno pravidelně pročítám, ale jednoduše proto, že už k tomuto nemám co napsat. Někdo tady před nedávnem zmínil, že už zná několik lidí, kteří novou 6ku prodali. Tak s malou, byť hodně hořkou slzou v oku říkám, že já jsem další, který dal tohle auto pryč. Stalo se tak přesně po roce a po nějakých 25.000 najetých km. Má frustrace ( @Sikyl, ty ani netušíš, jak rozumím tvým naštvaným komentářům ohledně tvého opakovaně řešeného problému s navigací...) z několikrát popisovaného jízdního projevu a z toho, jak se k celé věci postavil importér, dosáhla meze a já se auta zbavil. Určitě ale ode mne ale nečekejte nějaké velké kritizování a špinění tohodle auta. Já jsem stále přesvědčen, že já a moje dva válce stejně tak jako třeba @Sikyl a jeho navigace, to jsou prostě "jen" nějaká ta "páteční" auta, horší kousky, které se prostě sem tam objeví a děje se tak i u jiných aut, jiných automobilek. Nic tím neomlouvám, jasně, kvalita by měla být na 100%, není to rohlík, je to auto za skoro milion a hlavně, je mírně řečeno k naštvání, když zrovna takový kousek vyfasujete vy... ale tak to prostě je. I po tom mém hořkosladkém roku stále tvrdím, že nová Mazda 6 není v zásadě špatné auto, není dokonalá, to ne, ale to není žádné auto. Nebýt toho extra hrubého projevu při jízdě na dva válce VŽDY! doprovázeného znatelným škubnutím, tak jí odpustím všechno to ostatní, co mi na ní více či méně vadilo protože je krásná a dokáže být i zábavná. Bohužel, v mém případě jsem s ní ale dále jezdit nemohl, asi bych z toho na dobro zešílel Jaký je tedy u mne konec příběhu? I přesto, že mě český importér svým přístupem neskutečně naštval (opět mírně řečeno) a o českém zastoupením si po této zkušenosti nemyslím vůbec nic dobrého, tak přesto jsem šel ještě jednou do Mazdy. Důvodů k tomu bylo víc, nebudu tím tady ale plevelit tohle vlákno, možná někde jinde někdy jindy... Takže, jak to dopadlo? Již necelý měsíc jezdím s novou Mazdou CX-5, mimochodem s tím samým motorem a vlastně i s tou samou výbavou a světe div se, už vím, že běh motoru na dva válce je opravdu možné utlumit tak, že o tom vlastně ani nevíte. Aktuálně už mám najeto něco kolem 3.000 km, takže už si troufnu na nějaké to srovnání. Co nejdříve mé nové Mazdě založím v příslušné sekci fóra vlastní vlákno, kde bych popsal pár mých prvních postřehů po necelém měsíčním soužití s autem. Možná se to většině z nás ortodoxních zastánců/ochránců vozů střední třídy (ano, stále se mezi ně počítám) nezdá, ale věřte mi, tahle dvě auta (CX-5 a 6) mají k sobě blíže, než se na první pohled může zdát... Tak zatím všechny zdravím, všem přeji hlavně samé pohodové jízdy a pokud možno žádné problémy. Brzy se ozvu s nějakým tím srovnáním...