• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Výměnu po 2-3 tkm rozhodně doporučuji. Rozhodně bych však peníze za výměnu necpal do chřtánu autorizáku, ale olej s originálním filtrem bych si vyměnil sám (ideální a rozhodně nejlevnější způsob) anebo u mechoše mimo aut.servis.

Nemám zatím mechanika. Najde se tu mechanik v okolik Prahy?

Mas-li prostory, vymen si to sam, je to velice jednoduche a investice do potrebneho vybaveni (najezdy, sberna nadoba a pripravek na racnu na povoleni filtru) se ti uz za jednu vymenu svepomoci vrati ;)

chci se zeptat místních, kteří mají jako já objednaný Sky X a mají ho přebírat teď na podzim, kdy máte M3 přebírat? Já měl přebírat 18.9., ale asi se to změní na 10. 10., máte taky stejný problém?

Někteří jezdí z mnohem větší vzdálenosti :D Člověk se za skvělým pitstopem rád projede a navíc potom zahřátý olej po cestě pěkně vyteče :happy:

To mas asi pravdu, ale pak se trosku stira ta financni uspora? Kdyby brzdy, rozvody....ale vymena oleje? Na tom snad neni co podelat....:D

chci se zeptat místních, kteří mají jako já objednaný Sky X a mají ho přebírat teď na podzim, kdy máte M3 přebírat? Já měl přebírat 18.9., ale asi se to změní na 10. 10., máte taky stejný problém?
Zdravim, mam tez objednany sky x, jiz od února, datum 10.10. mi bylo sděleno v lete jako nejpozdejsi, od te doby nic, 18.9. mi tez nikdo nerikal. Puvodne to mělo byt dle odhadu v cervenci :)

Poslední úprava:
Z Phy do Pribramy kvuli oleji? :D
Já tam jezdím z Rakovnika a rozhodně nikdy nezůstane jen u výměny oleje a i kdyby, tak chci aby měl moje auto v rukách někdo, kdo to dělá poctivě a nic neojebe. Je to o prioritách, někdo chce šetřit, někdo chce jistotu a kvalitu ;). Když nelituješ peněz za nový vůz, nemůžeš litovat peněz za kvalitní servis ;)

Vsak v pohode, at si to kazdy dela, jak chce a potrebuje, proti tomu zadna. Kazdopadne v duchu teto argumentace...nejmin to ojebu sam sobe a za nejmensi peniz..:D

tak jsem si přečetl recenzi, dík za inspiraci, se svou Sky X tam pak také přihodím ... a silně uvažuju, že udělám mini recenzi na YT

Rádo se stalo :) Na Sky X jsem moc zvědavý. Snad ty dva otazníky u skutečného termínu dodání Tvé Mazdy nebudou třeba :)

Ahoj všichni, protože není moc recenzí na novou Mazdu3 ve verzi sedan, tak tady přidávám svou: http://moje.auto.cz/Wency/zadna.html

Super recenze. Ja bych jen dodal, ze si myslim, ze Deep Crystal Blue Ti poskrabal prodejce pred predanim auta, to mi totiz udelali v Kladne na minule Sestce — proto jsem si nenechal svoji Mazdu 6 umyt a lak byl pri prevzeti po prvnim umyti a voskovani, co jsem si udelal doma, naprosto bez problemu. Nicemene Deep Crystal Blue je tak citliva, ze se na ni objevily mikroskrabance po nekolika jemnych rucnich umytich, s predmytim WAPkou, a to pouzivam uplne novy mikrovlaknovy uterky, dva kyble, a fakt se s tim mazlim... I ten vosk uz mam po mesici a 3500 km taky pryc, asi moc destu, moc myti a moc kilometru na mokrych silnicich s bordelem ve vzduchu.

A jeste jedna vec k tomu laku. Na dvou mistech se mi vydelal ptak a nez jsem to sundal, behem pouhych par hodin (hned rano), stacily tyhle dva vykaly udelat fleky, ktere pretrvavaji i po peclivem umyti a navoskovani... kdyz to clovek hleda, najde to. Natural a profici asi budou vedet co s tim, ale amatersky s tim rozpusteni vykalu vodou, jeho jemne setreni, umyti laku cistou vodou, pak cisticim autosamponem, a pak vosk, nic nezmohlo.

Moc díky! Zaregistroval jsem se teprve dnes, tak moc nevím, jak to tady chodí. Jestli mé postřehy někomu pomůžou, tak super :)

Občas jsem sem chodil, když jsem měl předchozí 6ku nebo Trojku BM. Tvé komentáře mě vždy bavily, dobrá práce. Možná i proto zůstala v nejužším výběru 6ka přesně v Tvé konfiguraci. Aspoň barvu jsem nakonec nechal :)

Poškrábání laku prodejcem určitě může být, rozhodně by to nebylo poprvé, ani naposledy. Já se s auty až tak nemazlím, ale určitě chci, aby lak byl dlouho ok. Takže si budu dávat pozor na ptáky :) :)

Já bych doporučil nějaké origo od Mazdy, na rozdíl od většiny aftermarket disků nemají při tak vysokém ET čísle (je-li i u nové trojky pořád stejné, jako na většině Mazd, tj. 45 - 50) ošklivě vystupující střed relativně vůči lemu... Prostě ten tvar Mazdích disků je ")----(" (obrázek nápravy), tvar většiny aftermarket bez typového listu "|-----|", což mi nepřijde moc hezké.

A pneu — bez ohledu na cenový limit — za mě jednoznačně Dunlop WinterSport 5 nebo Michelin Pilot Alpin 5, měl jsem pár sezón na různých autech Nokian WR D4 a zase jsem se vrátil k Dunlopu a Michelinu, které jsem měl na svých prvních autech. Nokiany mi přišly na teplé silnici dost klouzací a obecně hlučné. Ale je to asi subjektivní a záleží na používání. Něco jako světla, chápu když někdo nepřiplatí za xenony/LED, a prostě ve tmě pak nelítá kilem, ale místo toho sedmdesát. Když někdo v zimě nenajede tolik, nebydlí na horách, a neinvestuje do drahých pneu, může tomu pořád přizpůsobit styl jízdy. Takže asi podle toho, jak plánuješ auto použivat.

jo, taky se me ty aftermarkety moc nelibi ... nedelaji mazdadealeri nejake akce na zimni sadu disku s pneu??? ... vzdycky jsem tak nejak bral karu v zime a timpadem vysomroval zimaky ... ted ta trojak vylezla uz v lete(a 6ka zacla zlobit), tak to nejak blbe vyslo a musim se poohlednout sam

Back