• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Tak jsem se konečně zbavil toho chromu, uvidíme co to vydrží. Vinyl folie z Aliexpressu za pár korun.

403E5CF2-07B4-49B7-9C08-42D28429A91F.jpeg

Jinak kluci, podařilo se mi vyřešit tu "závadu" s bezklíčovým odemykáním dveří. Asi týden, co jsem auto koupil, jsem se potýkal s tím, že po vložení ruky do kliky u dveří prostě auto nic neudělalo, někdy se odemklo třeba až napotřetí. Někdy vůbec.

Ano, někteří už tuší - za všechno může žena :joy: Když jsem do auta lezl sám, vždy do zafungovalo na výbornou, ale to si prostě člověk neuvědomí. Takže pak jsem zjistil, že žena má prostě ruku zastrčenou pěkně v madle dveří spolujezdce a čeká až z druhé strany odemknu :grinning:

Ano, někteří už tuší - za všechno může žena :joy: Když jsem do auta lezl sám, vždy do zafungovalo na výbornou, ale to si prostě člověk neuvědomí. Takže pak jsem zjistil, že žena má prostě ruku zastrčenou pěkně v madle dveří spolujezdce a čeká až z druhé strany odemknu :grinning:
Cherchez la femme... ;)

Jinak kluci, podařilo se mi vyřešit tu "závadu" s bezklíčovým odemykáním dveří. Asi týden, co jsem auto koupil, jsem se potýkal s tím, že po vložení ruky do kliky u dveří prostě auto nic neudělalo, někdy se odemklo třeba až napotřetí. Někdy vůbec.

A jsme doma :D

Za vším hledej ženu:laughing:.Já jsem si říkal, že problém musí být jinde.Já fungují bez problémů.:)Oni už doma vědí,že dokud se neotevřou zrcátka,tak nemá smysl to zkoušet.;)

Mě to motor na té půjčené nové M3 vypínalo, ale max. tak na 30-60 sekund. Takže místo setření je to spíš k smíchu :) Nicméně se motor startuje až při řazení, pokud si dobře pamatuju.
Co se týče meziplynu, tak pro plynulou jízdu je to lepší. A převodovka nedostává tak zabrat. Je jedno, jestli je to staré, nebo nové auto.

Už se taky hlásím do klubu "Nepřipravených I-Stopistů". Auto přestalo mít "připravený" motor. Po 12 000 km.

Tak už alespoň nemusíš vypínat istop.
Jojo, stejně ho vypínám. Spíš mne fascinuje to, že se něco může udát za "pár" km u nového auta, co způsobí nefunkčnost části auta. Předpokládám že za to může nějaká hloupá chyba.

Než chybu (kterou to taky může být), bych to spíš viděl že nedochází ke splnění nějaký podmínky pro zapnutí i-Stopu. Venku je teplo,takže klimatizace může být příčinou. Tak jako nedostatečný ohřátí auta na zapnutí i-Stopu má i vliv naprostý opak a to když s autem pojedete trochu agresivněji a budete mu šlapat víc na plyn. Potom taky i-Stop nezapne. Těch podmínek je tam docela dost.

Měl jsem půjčené auto a taky to tam přestalo fungovat po několika startech. Nejvíce mě nasral adaptivní tempomat. Říkal jsem si okey, když hodně pršelo, ale potom přestalo utřel jsem znak a pořád prd. Okno zamlžené nebylo.

@Max6 No já se sakra snažil s tou jízdou, ale i tak to vypínalo. To bych musel jet na okruhu asi :)

Než chybu (kterou to taky může být), bych to spíš viděl že nedochází ke splnění nějaký podmínky pro zapnutí i-Stopu. Venku je teplo,takže klimatizace může být příčinou. Tak jako nedostatečný ohřátí auta na zapnutí i-Stopu má i vliv naprostý opak a to když s autem pojedete trochu agresivněji a budete mu šlapat víc na plyn. Potom taky i-Stop nezapne. Těch podmínek je tam docela dost.
Já můžu ujet klidně 200 km lážoplážo tempem i bez klimy a stejně se mi už i-Stop nezapne. Beru to ale jako výhru. Snad to není nějaký potenciální průser do budoucna :) Ale já ho hned od novoty vypínal po každém startu, tak to třeba se mnou i-Stop po chvíli vzdal :D

Klasicky se mi "rozsvěcoval motor" jako splněna podmínka při cca 60 stupních na motoru a při klasické jízdě po městě bez problémů. Jezdím většinou stále stejnou trasu, ale i po delší jízdě mimo město se motor prostě nerozsviti. Baterie i A/C svítí - splněno.

Měl jsem půjčené auto a taky to tam přestalo fungovat po několika startech. Nejvíce mě nasral adaptivní tempomat. Říkal jsem si okey, když hodně pršelo, ale potom přestalo utřel jsem znak a pořád prd. Okno zamlžené nebylo.
To album máš jako soukromé, takže to ostatní nevidí.

@jirin_ Průser to je. Šetříš motor, startér a tak. To z tebe nebudou mít v Mazdě radost :D
Myslím to tak, jestli to, že je motor "nepřipravený" nemůže znamenat nějakou jinou závadu a mít do budoucna i jiný negativní důsledek než jen nefunkční i-Stop, ale asi ne...

Klasika. Stačí po oschnutí "vypnout" a "zapnout" auto a zase to funguje. Jednou už se mi to dokonce vzpamatovalo i samo při jízdě po dálnici. :p

Back