mr.neo
člen KLANu
- 52
Tak ono DSG v pravem slova smyslu automat neni, ale to neva. Posledni DSG, ktere jsem miloval, bylo v OII 2.0 Tdi - 103 KW, rok 2007. To byla proste ukazkova skrin, prislo mi, ze jsem si rekl, at preradi a ona preradila. Pak jsem mel SII 2011 a tak uz to DSG stalo za ho.no. Uz bylo bohuzel dotcene eko-demenci a tak je tomu dodnes. Budme radi, ze jeste vubec muzeme kupovat MT! Tyto prevodovky jsou bohuzel postupne vytlacovany. Bohuzel i kvuli zakaznikum, pro ktere je pohodlne mit auto bez klacku a vubec jim neni divne, ze jezdi permanentne na 1200-1300 rpm
Přesně souhlas, tohle byl problém v mojá OIII 2,0 TDi s DSG, někdy točila uplně nesmyslně nížko, motor dunil jak bláze. No fuj. Někdy pomohl sport režim (bohužel ten ji zase držel klido na 4500 a nepřeřadil). Na tohle byla super převodovka u BMW 8stup kde při sport režimu proste jen držel ty nízké otáčky nahoře a když se mu nešlapalo na krk tak si prostře přeřadil, ale pořád na vyšší otážky.
@detoxy Ano to jsem byl já, bylo to jen o zvyku. Ideálně aby toto šlo naprogramovat i do M6, abych si pořád nemusel v hlavě přepínat v jakém autě jsem. Určitě to nepřeplynovávám, prostě 1.zapnout motor, 2.tlačítko brány, 3. rukavice, 4. pásy, 5. ručka vypnout, 6. zpátečka a jedeeem )
@Michall No tohle se mi stalo včera omylem ... předjížděl jsem autobus a hodil jsem tam pádlama 1 -> motor skoro 6k otáček až jsem se lekl ... rychle pádlama 2. a frrr pryč.
@jirin_ Bohužel ano, bydlím v Praze, přesně dneska jsem se rozčiloval ... Praha totálně překopaná, všude něco opravují, zácpy v 11:45 v neděli... BOZE.