• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda3 BP 2019 - obecně

Octavií RS je asi 10 motorizací, poněkud vágní pojem. Auto s tlustou prdelí, co se v sériovém setupu kýve dopředu dozadu, nemůžeš srovnávat s HB. Porovnej krátký Leon FR...

Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk

Tak ta moje pointa je snad jasná i bez zcela přesných porovnání.

Ostatně proto jsem sám zmínil faktor řidiče, který dělá skoro nejvíc, protože je možné, že jsem narazil na ještě větší jelita, než jsem sám. Soudě dle motokár asi větší jelita existovat budou, protože na "velkých" motokárách jsem byl v životě dvakrát na dvě hodiny, a dvakrát na konci s odstupem první, i proti kolegům, kteří danou trať jezdili víckrát a na motokáry chodí pravidelně... samozřejmě do tabulek rekordů jsem se nikde nedostal, ale to zas nebývají lidi, co tam byli 1x, 2x, nebo 3x. Na druhou stranu nepoznám, zda mi u CX-30 s pískajícími pneu pomohlo AWD nebo stabilizace, že :sob:. Bez debat bude i plno schopnějších.

Jde o to, že v článku o Octavii RS (je jedno, který model 3. generace to byl) se dočteš, jak si na nedostatek výkonu nemůžes stěžovat, a u Mazdy 3 se dočteš, jak nedostatek výkonu je to, co to auto zabíjí ;). Já říkám, že pravda je uprostřed a pohled na tabulky zrychlení na x-tý převodový stupeň v automagazínu jí neodpovídá.

Poslední úprava:
Je to docela hardcore porovnávať dynamické zrýchlenie M3 alebo CX3 s tsi motorom na určenom prevodovom stupni. Kamosova CX3 s 2,0 120k sa na trojku dá tocit snáď do 150km/h?? , na taký výkon extrémne dlhé kvalty, docela to uberá na subjektivnom pocite akceleracie.. chápem že kvôli eko pravidlám, ale mazdu kúpia aj ľudia kvôli zážitku z jazdy.

Taky se mi nelíbí, když pružné zrychlení je stanovené na nějaký RS. Mělo by to být jen pružné zrychlení třeba 50-100 x sekund. Jedno jakým způsobem se k tomu dostanu. Pro atmosféry je to jasně diskriminační. Ale v daném duelu, daném časopise rozhodně ne překvapující. Kdoví jak by to dělali, kdyby v testu byl elektromobil nebo auto s bezestupňovou převodovkou.
Na druhou stranu jsem přesvědčen, že 1,5 tsi je silnější motor. Pokud někdo neřeší spolehlivost a servisní náklady, ale pouze výkonové parametry,t je jasné, že turbo motor vždy vyhraje. Proto koncern kupují firmy do flotil na 3 roky a Mazdu soukromník na dlouhodobé použití.
Mě ještě zarazilo, jak vychvalují mildhybrid v golfu, ale že je i v Mazdě tam skoro není. Navíc jeho přínos krásně zhodnotil Rasto Chvala ve svém testu golfu 8.gen. Celkově jeho video je zajímavým kontrastem k tomuto testu.

Dobrý den, před časem jsem popisoval své problémy (M3 BP X v plné výbavě) s vybíjením. V servise nahrály aktualizace podle Servisního upozornění a zase. Nakonec zjistili 1 vadný článek v baterce a tu vyměnili , přes týden to zatím drží. Tak snad to bylo tím a budu si jen užívat.

Poslední dobou jsem si několikrát všiml lehkých vibrací do sedačky (do zad) na světlech na volnoběh. Zdá se mi, že pokud vypnu klimu, je to OK, se zapnutým kompresorem klimy to někdy cítím a někdy ne. Může to tím být? Je to normál?

Ahoj, řešil tady někdo nákup nového pěkněji znějícího výfuku na svou trojku? Jediné co jsem našel tak byl CorkSport (dle jejich info pro 2,5l motor), ale ti k tomu nedají žádný papír co je tady v Česku potřeba. K tomu se váže druhá otázka, do všechno musí splňovat výfuk, aby s ním nebyl problém na STK nebo kontrole od policie?

Ahoj, řešil tady někdo nákup nového pěkněji znějícího výfuku na svou trojku? Jediné co jsem našel tak byl CorkSport (dle jejich info pro 2,5l motor), ale ti k tomu nedají žádný papír co je tady v Česku potřeba. K tomu se váže druhá otázka, do všechno musí splňovat výfuk, aby s ním nebyl problém na STK nebo kontrole od policie?
https://www.fox-sportauspuff.de/sto...nks-p-24857&cName=pkw/mazda/cx30-c-1_223_3508 optej se jich, BP je přece shodná s DM...

Kluci, vy co parkujete venku - jak ráno co nejlíp (nejrychleji) vyřešit v tomto období zamlžená skla zvenku? Skla mám umytá, odmaštěná. Ráno setřu stěračem (přední, zadní), pustím ofuk na čelní sklo (s AC) - vlastně se nic moc neděje, protože motor je studený, zahřát jízdou ho nemůžu, protože setřené sklo se okamžitě zamlží (udělá se na něm film) a nevidím na cestu. Zapnu vyhřívání zadního skla a zrcátek, odrosit zrcátka taky trvá věčnost. Zkoušel jsem i trošku stáhnou okna. Jediné co mi teď v Mazdě chybí je vyhřívané čelní sklo : unamused: Jak to děláte vy? Nějaký fígl? Obíhat s hadrou se mi to moc nechce, ale asi je to nejjednodušší a nejrychlejší.

Kluci, vy co parkujete venku - jak ráno co nejlíp (nejrychleji) vyřešit v tomto období zamlžená skla zvenku? Skla mám umytá, odmaštěná. Ráno setřu stěračem (přední, zadní), pustím ofuk na čelní sklo (s AC) - vlastně se nic moc neděje, protože motor je studený, zahřát jízdou ho nemůžu, protože setřené sklo se okamžitě zamlží (udělá se na něm film) a nevidím na cestu. Zapnu vyhřívání zadního skla a zrcátek, odrosit zrcátka taky trvá věčnost. Zkoušel jsem i trošku stáhnou okna. Jediné co mi teď v Mazdě chybí je vyhřívané čelní sklo : unamused: Jak to děláte vy? Nějaký fígl? Obíhat s hadrou se mi to moc nechce, ale asi je to nejjednodušší a nejrychlejší.
Nespíš náhodou v autě? :D Zkus pytlík se silika gelem. Už je to dlouho co se mi auto mlžilo, ale vždy stačilo zapnout klimu. Utření okna mi nikdy nepomohlo.

Tak já setřu stěračem okno, zapnu ofuk předního skla s AC a za 10 sekund je okno odmlžené. Zadní sklo nijak neřeším, jen když jsou zpětná zrcátka zamlžená, tak na 30 sekund pustím vyhřívání zadniho skla a je hotovo. V zimě jsem se naučil po příjezdu na sklo dávat hned fólii a ráno jen na pustím klimu a vše v pohodě. Když náhodou fólii zapomenu, tak musím okno škrabat a většinou mám led i zevnitř okna a to než odmlžím, tak to je tak na pět minut.

Já osobně si pomáhám ostřikem skla. Sice se pořád zamlžuje, ale ne tolik a tak dlouho. Samo, že mi běží ofuk okna.

Mám to podobně,zapnu odmlžení,šetřu stěrači a za chvilku to sléze.Pokud mrzne ideální sklo zakrýt,jinak se škrábe.

Mám to podobně,zapnu odmlžení,šetřu stěrači a za chvilku to sléze.Pokud mrzne ideální sklo zakrýt,jinak se škrábe.
Na námrazu po zkušenostech s poškrábáním skla (naštěstí už je vyměněný), mám obyč odmrazovač K-Classic. Funguje supr a pak stačí setřít.

Back