• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Add1) Ne, nevyjde. Naopak budou ještě v CP změny v kódu a podle toho se bude ladit dál.
Add2) moc roku uživatel Waze, moc roku betatester, moc roku editování, moc roku zabitého času na meetup a setkávání se správnými lidmi, moc roku nejvyšší človíček v daném státě ve Waze, a z celeho světa testuje Alfu nyní cca 10 lidí, kde je jistá spolehlivost, že se nedostane nic ven. Tím nechci nic naznačovat.

A fakt to nechceš testovat. Je to zatím hrůza. Jsem myslel, že se to jen zobrazuje na CP přes kabel, jenže skutečnost je taková, že se to musí celé naroubovat na CP dle toho co Apple povolí.
Jo, tak se snažte ať výsledek stojí za to :) Ale Apple si to pohlídá, to nemám strach :)

Samsung S6 je Táty.. , zkusil jsem to, jestli to je v mobilu, nebo v kabelu nebo v autě :) ha ha
IPhone ?? Na to, že mám všechno na Google... Tak zatím ne... i když by to vyrešilo problém..

Apple nemá dnes problém s čímkoliv od Google pracovat. To bylo někdy před 15 roky.

Tak Huawei p10 lite... instalace 64b a spojení s Android Auto funguje...:) Asi si budu muset koupit stejný mob. jak má mamka (i když se mi nechce)

Ty joo...tak to je teda taky slušný:)) už se na to taky moc těším - já tedy předpokládám, že mi bude CP fungovat tak jak mi funguje v každým jiným autě, které je má...androiďáky teda fakt lituju..nainstaluj tohle nebo tamto a když to nepůjde tak do fór a najít pro konkrétní telefon...fuj...i to jsem si osahal ale musí to bavit..

pro @MaTez
Není proč litovat, instalace je vážně jednoduchá.. jediným problémem je, že AA není oficiálně zatím podporován pro ČR, tzn. není dostupný na GooglePlay obchodu. Stačí tedy pouze z odkazu co tu někdo dával stáhnout správnou verzi pro můj telefon (jsou asi pouze tři, takže pokud vím co mám za mobil, tak se trefím hned; jinak tedy metodou pokus omyl až nejhůře na potřetí - nesprávná verze nepůjde ani nainstalovat, telefon jí odmítne). Pak pouze v meny povolit instalaci z neznámých zdrojů, nainstalovat, připojit telefon a tadáá.. takže vůči CP je tu jen ten krok stáhnutí mimo obchod trochu složitější, ale ostatní je stejně jednoduché. Ještě se může tedy stát, že mi to nepojede vůbec pokud mám starší telefon. Ale to si myslím, že je i u CP, že na starších iPhonech to nepůjde. Jinak AA provozuju ve firemní Octávce už rok a bez jediného problému :)

Poslední úprava:
Šikovnější a šikovnější. :)
Teď můžeš odzkoušet Waze. ;)

Uprednostnil by som komplikovanejsiu instalaciu a moznost pouzivat napr. Waze u Androida pred jednoduchou obmedzenostou iOS. Ja musim cakat na iOS 12 a nove Waze a dufat, ze Apple nieco nepreleti cez nos.

Kedze pozadujem okamzite updaty a chcem mat telefon viac ako 2 roky k Androidu sa uz vratit nemozem.

Tak po celo denní práci, tak jsem i Android Auto do mého Acer Liquid Z630 dal.
1) Stáhnout Apk Golge Play servises - Já jsem dal - https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-services/google-play-services-13-2-74-release/
2) Stáhnout A. A. https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-3-5-5830-release/

Vše už OK a s autem to funguje...

Ještě tam hodit nějaké aplikace...Aby tam nebylo tolik mrtvo...

Díky za rady...
Ktore aplikacie tam mas teraz?
mas Waze?
mas aj navigaciu od Mazdy a pri spustenom Waze sa ti zobrazuju znacky na heads-up displeji?

Dakujem za odpovede

si prvy s AA tak sa podel o skusenosti pre nas ostatnych.. :)

Včera mne přišla karta z UK s navigací. První test a musím říci, že na tom HUD displeji to vypadá hezky. Ale...
Jako jo, jsem zpovykaný od Waze, ale že by ty mapové podklady Mazdy od Here byly opravdu tak špatné! Těch vyhozených 1200.- beru jako dobrou zkušenost jak to nemá vypadat. A on to někdo kupuje za 15.000.- no páni.

Tadaaa ...
DSC_0002-opt.JPG DSC_0007-opt.JPG DSC_0009-opt.JPG

Zatim si musim zvyknout to ovladat. Jeste jsem s CarPlay nikdy nemel tu cest. Trosku jsem necekal, ze se vzajemne ty obrazovky ovlivnuji, takze kdyz skocim do hudby, tak se mi vypne Waze a vlastne jej nemam jak zapnout, nez znovu na telefonu. Inu, tak si jeste ten mesic na iOS 12 pockame a pak se uvidi, zda to pomuze.
DSC_0010-opt.JPG 18Q3-0827-carstar-carplay.jpg

Ahoj, to CAR PLAY co ti doplnili do MAZDY dělá jen to že jde oficiálně zrcadlení telefonu na systému v autě že. Funguje ale MZD connect normálně, tzn. můžu to zrcadlení telefonu ukončit a přepnout se třeba na GPS nebo rádio a pak zase na telefon ???

No neda se rict, ze to je primo zrcadleni. Spis bych to nazval jinou prezentacni vrstvou tech aplikaci. Ale jinak ano. A ano, dlouhym podrzenim Home se prepinas mezi prostredim MZD Connect a CarPlay.

Dnes 14 hodin montáž CP/AA. Ještě si radši zavolám pro potvrzení po zkušenostech v komunikaci se servisem.
Papír a telefon totiž snese všechno. :)

No neda se rict, ze to je primo zrcadleni. Spis bych to nazval jinou prezentacni vrstvou tech aplikaci. Ale jinak ano. A ano, dlouhym podrzenim Home se prepinas mezi prostredim MZD Connect a CarPlay.

Přesně tak, není to zrcadlení.
Aplikace se roubují na míru CP a tedy něco jede v CP a něco na telefonu dle toho co Apple povolí.
Momentálně jsou programátoři omezení Applem na zmeny, protože se ještě bude měnit v září API a nějaké blbosti v CP.
Z druhe stránky Apple perfektně reaguje na požadavky změn a opravy.

Naopak, jedna perlička z Waze. Tachometr se nebude! zobrazovat v CP ve Waze a zatím nevíme zda vůbec při tomto spojení se aspoň zobrazí v telefonu. Vše se opravdu ladí a roubuje a dělají se vzájemné mantinely.

Poslední úprava moderátorem:
Tachometr? Jakoze ukazovani aktualni rychlosti ve Waze? To je vzdy prvni vec, co vypinam na kazde navigaci. Jeste aby to svitilo na infotainmentu a kazdy v aute si to mohl precist :rolleyes::D.

Mazda na odchylku +2km u 130km. Skutečná tedy 128km/hod. Tady super.

Oktávka má +7až10km u 130km/hod. Takže ccaskutecnost 120km/hod.

Jezdím dle GPS rychlosti či tachometru ve Waze. A už se jinam nedivam.
Ale ten HUD displej je pravda v Mazde návykový.

Auta ukazují rychlost úmyslně vyšší než je skutečná a je na to tolerance domluvená a je to z důvodů, aby člověk nemusel pořád čumět na tachometr když dodržuje rychlost a kvůli opotřebení pneumatik ... myslím že u MAZDY je to o 5% a při tacho 130 km Mazda určitě nejede 128 ale cca 124. Takže máš teda GinBook pěkně sjeté gumy :) nebo WAZE ukazuje rychlost špatně (nižší).

Ja se jeste 2x vyspim a bude CarPlay :p Doufam, ze GinBook dokonci Waze co nejdriv. Absence tachometru me vubec netrapi, dokonce jsem rad, ze moje auto zadne znacky necte. Jeste to tak :D

Back