• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Auto je nové, obuté na originál obutí. GPS ukazuje přesně předpokládám :) . A Mazda ukazuje relativně též přesně dle GPS.
Jak bude chvilka, natočím. ;)

Dnes 14 hodin montáž CP/AA. Ještě si radši zavolám pro potvrzení po zkušenostech v komunikaci se servisem.
Papír a telefon totiž snese všechno. :)

Prosím Tě - jak budeš mít potvrzenu cenu, dej mi hned vědět - fakturu od @Ter Leeloo II jsem viděl, na montáž jdu zítra, ale dnes mi zase potvrdili cenu více než 6t.....nebudu se hádat o pětistovky:) ale jen pro pořádek ať mám argumenty...

Ahoj, to CAR PLAY co ti doplnili do MAZDY dělá jen to že jde oficiálně zrcadlení telefonu na systému v autě že. Funguje ale MZD connect normálně, tzn. můžu to zrcadlení telefonu ukončit a přepnout se třeba na GPS nebo rádio a pak zase na telefon ??
Uz jsem to tu psal, ale muzes i zaroven pouzivat treba CarPlay (a Apple Mapy) a na pozadi poslouchat radio, nebo naopak mit pustenou hudbu na CarPlay a pouzivat klasickou Mazda navigaci.

Moje cena je teda nizsi s ohledem na pouzitou 7% slevu z "VIP programu" u CarStar.

Jasný.

Jen ta předešlá faktura. On měl aktualizaci zdarma, ale v tomto případě by se to mělo platit dle interního návodu. Takže to bude záležet dost na servisu kus od kusu.
Také mne varoval, že to možná bude dělat déle a může být vyšší cena. Jsem první u nich s trojkou.

:) Takže jak řekl ten ruskej herec vo tom dobrodružným filmu: Uvidíme....

Rozhodně pokud stojí aktualizace software 818,- Kč tak se připomenu, že ten už tam mají:) tzn.půlhodinka k dobru...

Já ještě zvažuji zda mne tam budou moct dát můj kablik do tunelu od USB někam dolů do té odkládací přihrádky pod CD mechanikou. Mobil mám na výdechu klimatizace. A chci to mít schované.

Takže máš teda GinBook pěkně sjeté gumy :) nebo WAZE ukazuje rychlost špatně (nižší).
@Kozlik, nerad bych ti bral iluze, že když budeš jezdit na malých kolech, že budeš mít větší rychlost, ale prostě to tak není. GPS samozřejmě není úplně přesná, třeba když stojím, tak mi tam občas z nuly problikne, že se pohybuji až 2km/hod, ale v rámci těchto rychlostí a pro obyčejného smrtelníka se dá považovat za etalon.

myslím že u MAZDY je to o 5% a při tacho 130 km Mazda určitě nejede 128 ale cca 124. Takže máš teda GinBook pěkně sjeté gumy :) nebo WAZE ukazuje rychlost špatně (nižší).

Mám stejně malou odchylku na svém autě. Srovnávám se Sygic nebo úsekovými radary. Už jsem to psal ve svém tématu, že tachometr v Mazdě je překvapivě přesný. Nevyplatí se jezdit 10km/h nad povolený limit, už se mi to jednou vymstilo. :rolleyes:

Já bych zas potřeboval něco v tomto duchu, ale aby to bylo vypolstrované - potřebuju do toho dát mobil, aby mi tam nelítal (mám USB v loketní opěrce). Máte někdo nějaký tip? Chtěl jsem v servisu, aby mi vyhodili CD mechaniku a místo toho tam dali do rámečku USB porty jako má BN (věřím, že by to mohlo pasovat), ale v servisu řekli, že to nejde, ještě než jsem dokončil větu :D

Přílohy

• s-l300.jpg
    s-l300.jpg
    14,1 KB · Zobrazení: 58
@Kozlik, nerad bych ti bral iluze, že když budeš jezdit na malých kolech, že budeš mít větší rychlost, ale prostě to tak není. GPS samozřejmě není úplně přesná, třeba když stojím, tak mi tam občas z nuly problikne, že se pohybuji až 2km/hod, ale v rámci těchto rychlostí a pro obyčejného smrtelníka se dá považovat za etalon.

No ale bohuzel průměr kol ti přesně mění ukazování rychlosti ... srovnej si to na letních a pak na zimních kolech (tedy pokud měníš třeba kola 19 letní a 17 zimní) dle GPS externí a uvidíš. Dle čeho si myslíš že ti auto počítá rychlost,hm vlastně ani já to nevím ?

Určitě ruzna kola/pneu mění odchylku zobrazování rychlosti, přesněji na brzdě v labolatoři v podmínkách na certifikovanem zařízení se můžete bavit o odchylkách.
To se nikdo nehada.

Já jsem uživatel. Tachometr ukazuje 130, GPS 129. A z toho to vyhodnocuji. Pripadne jedu okolo Fake-radaru a ty jsou certifikované na GPS rychlost. Tam to mám též potvrzené.
Jak prezuji na zimní, bude dost možná odchylka větší.

Odjíždím 100km do Zlina na montáž CP. Držte palce a peněženky.

@Kozlik Máš pravdu že čím menší kolo, tím musí udělat víc otáček, aby drželo stejnou rychlost dle GPS. A čím točí víc otáček, tím víc stoupá ručička na rychloměru. A zároveň čím víc se ti opotřebovává vzorek, tím víc jsi pomalejší oproti nějak nakalibrovanému tachometru v autě.

@Kozlik Máš pravdu že čím menší kolo, tím musí udělat víc otáček, aby drželo stejnou rychlost dle GPS. A čím točí víc otáček, tím víc stoupá ručička na rychloměru. A zároveň čím víc se ti opotřebovává vzorek, tím víc jsi pomalejší oproti nějak nakalibrovanému tachometru v autě.
A čím víc máš opotřebený letní pneu, tím líp drží na suchym asfaltu a máš menší spotřebu - jen pro doplnění :D

Takže namontováno.

26147967b99ad23701d24ad12b9fc00d.jpg

Cena je i s lištami na střechu.

Detaily večer....

Back