• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Nechapu, ze kazdy autorizovany servis na to ma jine ceny? To jsem u jine automobilky teda nezazil. U Balvina mi to nedavno nabizeli za 7000....

Dnes jsem se v Autotip Halfar (Dolní Benešov) informoval, jak to mají s CP/AA oni a prý se dnes domluvili "s Prahou", že to budou montovat jen lidem s iPhonem, neboť nemohou garantovat funkčnost Android Auto legálně v ČR díky dosavadní oficiální nepodpoře našeho regionu Googlem. Nicméně p. Zecha (garanční Technik a náhradní díly) mi potvrdil, že vzhledem k tomu, že jednotka i kabeláž je stejná pro iPhone i Android, nemohou zakazovat žádnému zákazníkovi, aby si to u nich nechal namontovat. Jen u Androidu nebudou garantovat funkčnost. A cena? Okolo šesti tisíc Korun včetně DPH.

Chcete to po kouskach, nebo v celku?.
Mám pozitivní i negativní informace.

Jdu si uvařit kafe a ke klávesnici...

Zatím pár obrázků pro slintání.

e39100f16abfb27e42899cad005b4c78.jpg199a0c14881d067b2a4ae175593329b6.jpg13897f75e364d9cbd39955cffe40da2c.jpg

Můj soukromý názor: Já vám teda nevím, byť mám auto na řízení tak nový technologie mám rád a rád je i využívám. Hodně jsem o Android auto uvažoval, ale přečetl jsem si tenhle článek co vlastně Android auto (mám Nokii 7plus) umí a tak nějak jsem zjistil že jediný co bych za těch 5000Kč dostal je navi Waze.
SMS, Email mi umí krásně ukázat i říct origo infotainment. Spotify mi funguje přes bluetooth a byť podpora ovládání třeba přes volant je jen omezená (pauza, další a předchozí skladba, +ještě něco co už si ani nepamatuju) tak to mi stačí. Volání i výpis volání ukáže taky origo infotainment. A navigace ? Ano Waze je Waze, ale nehodu/práce na silnici mi ukáže origo navi, kliknout na tlačítko naviguj domů/práce je otázkou vteřiny, počasí mi to ukáže taky... Nevím, někdo má rád holky jinej zase vdolky, ale dokud si tam nenainstaluju pořádnou střílečku nebo aspoň Tetris z Google play tak raději zůstanu u toho řízení . A to vůbec nezmiňuju možnost použití tweeků nebo jiných programů který jsou za nepopsatelně nižší cenu.
https://fdrive.cz/clanky/test-andro...ce=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

No já souhlasím s Max6 ... taky bych raději uvítal kdyby šly oficiálně přidat aplikace do origo MZDconnect ... ale stejně si to pak pořídím :)

Nechapu, ze kazdy autorizovany servis na to ma jine ceny? To jsem u jine automobilky teda nezazil. U Balvina mi to nedavno nabizeli za 7000....

U Balvina mi to mají dopoledne dělat - prý za 6200,-. Ještě mi dnes navečer volali, že jaký mám telefon - když jsem řekl, že jabko tak prý uff...že s tím to bude v pohodě..Android teda v hantýrce Mazda Anroid by se mi asi snažili rozmluvit:)

Takže shrnutí dnešního prvního dnešního dne s CP/AA.

Komunikace se servisem příkladná, montáž asi 2 hodiny i se študováním a domlouváním se.
Chtěl jsem navíc provléci originál kabel Apple tunelem. aby mne nezavazel nahoře. Doporučuji si rozmyslet tuto věc před montáží. je třeba asi délky 1m. Měl jsem i kratší 0.5m, ale ten byl už příliš krátký, nebo jen natěsno. Tedy 1m je OK. Než dáte androidí kabel, změřte si kolik v něm teče A, aby jste potom nebrečeli, že nedobíjí.

Po nainstalování jsem připnul iPhone na CarPlay okamžitě naběhl na systému. (možná budete muset v telefonu nastavit v nastavení povolení pro CP).
Potom jsem vyzkoušel AndroidAuto (SW jsem měl nachystán už den předem na telefonu z APK), ale se sklopenými ušami jsem opustil servis, že si to nechám na později. Prostě jsem to nerozjel. Měl jsem pujčený kabel ze servisu od servismana a dost možná nebyl kabel vhodný na přenos dat. Takže pozor na to jaký kabel dáváte pro android. Jakmile jsem si vzal svůj kablík, a připojil telefon a nastartoval aplikaci v telefonu a po potvrzení v MZD že ani chci spustit AA, se to rozjelo. Šparjapanosedminebeská, kdo ten paskvil vytvořil?! Nesmějte se, ono to CarPlay je stejná hrůza, no k tomu se dostanu později.

Android auto:
Ani při stojícím autě nejde ovládat dotykem na displeji, musí se ovládat klito...eee všesměrovým ovladačem, ale pokud si myslíte, že vidíte na jaké položce jste a jak to má fungovat a na co klikáte, tak to berte jak ve sportce, občas se trefíte na to co chcete, ale spíše nikdy.
Toto budu zkoušet a testovat později, bo nejsem zastáncem Androidu a telefon mám jen jako náhradní.

CarPlay:
Jak bych to jen řekl. Mám podezření, že vývojáři AA a CP chodí do stejné hospody na pivo a domlouvají se jak to jen udělat ještě hůře než to je. Ano, spustí se to hned při zastrčení samce do samičky, myšleno kabel do konektoru napájení. Super. Oproti AA to je 100:1. Momentálně nemohu moc napsat o Waze v CP, ale pokud zmáčknete navigaci na ovladači, prudí to s Apple mapy a nechce to nic jiného. To samé Apple music. Ani jedno nepoužívám, tedy to spíše otravuje a bohužel to asi nepůjde v nastavení někde vypnout.
Telefon a Zprávy a Právě hraje a Mazda a Spotify a Audioknihy fungují dle předpokladu. Právě hraje je univerzální nástroj pro všechny multimedia audio. Mazda tlačítko dělá to, že to vrací do základu MDZ.

Navigace originál:
Už podruhé se mne stalo, že to nezobrazují značky na HUD, nevím čím to je, ale pokud se to kousne, není to vidět ani v nastavení v menu. Prostě funkce neexistuje. Mám podezření, že se to někde kousá při zavedení navigace do paměti, protože stačí vypnout a zapnout navigaci a značky jsou. O dokonalém fungování si necháme zdát. Dnes příkladem jsem vjel do omezení na dálnici kde byla 80ka. OK, kamera načetla. Na konci je kulatá značka s pruhy o ukončení omezení a musím pochválit, kamera ji skvěle načetla, jenže dalších 15km to na mne svítilo, než jsem se dostal na další segment v navigaci, abych měl opět značku 130km/hod. Tak takto prosím opravdu ne. To že ve Zlíně dostanu echo o radaru, který je falešný a o úsekovkách nic, už přehlídnu.

Propojení AA/CP a kompatibilita s MZD:
Dostáváme se k otázkám, které nás zajímají asi nejvíce. Vzájemné propojení všeho.
Při navigování přes říkejme tomu XXXX (víme o čem je řeč) přes CP a spuštěné originální navigaci, to jakš-takš funguje. Ovšem Here je děsně ukecaná a pokud mají mluvit obě paní, tak rvete ten HW z palubovky a hážete to z okna. Prostě je toho moc a navíc se ty hlášky jako by vzájemně ruší a nejsou z toho celé slova. Jakoby řečeno do půlky slova. Tedy jsem úplně ztlumil originální navigaci na sound 0.
Tedy XXXX a originál navigace fungují současně (jasně že nemusí být spočítané trasy stejné) a i značky fungují. Jediný problém je, že originál navigace má nějaký mod, kdy vrchní lišta kde se zobrazuje směr překrývá úplně všechno a to i jakýkoliv text a další věci nahoře.
Další velmi nepříjemná věc, pokud si spustíte CP, rovnou se rozlučte s rádiem. Prostě neexistuje mít spuštěné CP a rádio spolu. Také to nechápu. Toto je dokonalý fail. Přitom to v AA funguje. Takže mám podezření, že je chyba na straně Apple. Tedy jediné co zbývá je si při navigaci v CP spustit Spotify, aby aspoň něco hrálo. Nemám ještě otestováno s USB či CD.
Co se týče XXXX, těch negativ bude později asi ještě více. Jakože místo sterea to potom hraje mono při řečení hlášky a pokud si myslíte, že necháte navigaci zobrazenou na MZD a budete si hrát s mobilem, tak nikoliv, spadne zobrazení navigace i na MZD na pozadí. A další a další špeky u kterých nevím, zda to dělá XXXX nebo systém Apple.

Vyhodnocení po prvním dnu a pár hodin?
51% pozitivní
49% negativní

Upřímně, tak za 1-2 roky se můžeme bavit o nějakém systému který možná funguje. To jedno procento navíc v pozitivu je jen to, že zákazník nemusí kupovat navigaci ala paskvil za 15.000, ale bude ho to stát jen 5.500kč, případně u nového auta asi 0kč a má navigaci zdarma. Co vím, tak bude na výběr do budoucna z Waze, Google mapy, Apple mapy a Sygic.

@anda22 paní K. ( všechno víme :D ) Už se na vás těší

Pokud se chcete na něco zeptat, klidně se ptejte. Vyzkoušíme a uvidíme. O XXXX v CP zatím mluvit nemůžu.

Ještě jedna věc. Kabel na CP či AA musí být zapojený pouze v tom jenom USB s obrázkem telefonu. Nikde jinde.

Me radio funguje s CP. Akorat tam byla prodleva, nez to zacalo hrat. Pak uz bez problemu.

Ještě projdu nastavení. Vyhodím Spotify. Vyzkouším bez XXXX. Uvidím.

Z toho, co napsal GinBook chapu, ze lze mit soucasne spustenou interni Mazda navigaci s CP navigaci (at uz XXXX nebo Apple Maps, pozdeji i Google Maps) ? To je zvlastni, protoze v nekterem z drivejsich dokumentu se psalo, ze pokud je aktivni jedna navigace (tzn aktivne naviguje do nejakeho cile) a spustit se druha, tak ta prvni bude automaticky ukoncena.

Pokud je to tak jak pises, tak tim padem by stale meli byt videt v head-up displeji navigaci pokyny Mazda navigace, pokud je na pozadi aktivni a pres ni bezi CP navigace na displeji infotaimentu. Je to tak ?

Jak vypada ten cesky manual k AA/CP co je v tom retrofitu za tech 8Kc ? Je tam neco zajimaveho, detaily ovladani a nebo ne to jen strucny zaklad, toho co jsme uz vedeli (jak zapnout AA/CP, jak z toho vylezt apod).

Jsem rad, ze uz jsou tu prvni vlastovky s CP/AA na klubu, tak konec spekulacim a konecne uz jen fakta ;)

HUD zobrazuje normálně pruhy a vzdálenost do odbočení plus značky rychlosti současně i se spuštěnou CP a navigaci.

Na HUD se z CP ani AA nic nezobrazuje, což je škoda ale chapu to. Nelze psát soft pro každý typ auta samostatně. Spíš doufejme ve vylepšení ovládání MZD a CP/AA v dalších verzích. Teď je to taková Alfa verze. :)

Neni to treba tim, ze XXXX ve vyvojove fazi neni systemem povazovane za “navigaci” a tim padem proto je umozneno, ze bezi oboje zaroven? Cemuz by i odpovidalo to, ze HMI tlacitko navigace tam u CP cpe Apple Maps. Protoze u hudby to nedela - nepreferuje to slepe Apple music (teda mam pocit, ja nemel moc cas si s tim hrat a manzelka zitra s autem jede pryc).

Takže změna informací.

Rádio s CP zároveň hraje. Nastavení jednoho zatrzitka v XXXX nefunguje a nechová se jak má v CP a tím vyrusilo funkci rádio.
Bohužel hned po spuštění CP hraje audio chvilku stereo a potom jen z pravé strany auta neboli mono a levá je vyhrazena pro navigační pokyny. Předpokládám to je chyba XXXX.
Prosím o ověření majitelů CP jak jim hraje zvuk z repraku při různých spuštěných aplikaci.

Odpověď na dotaz s manuálem za 8 Kč. Nedostal jsem ho. :-(
Ja ho prostě ani neobjednal, nenapadlo mne to.

Obětuje se někdo další? A naskenuje?

Ja to teda jen proletl ocima, ale nic moc me tam nezaujalo. Doma kdyztak mohu naskenovat. Je to spolecna brozkurka pro Cesko i Slovensko a CP i AA.

Prakticke veci ted nevyzkousim, auto budu mit zpet az v pondeli. Ted jezdim Octavkou :rolleyes:.

Žena už se taky pomalu ptá, kde že je ten slib, že to je její auto. ;) Pomalu se blížím také zpět k OII. :)

Tak u nas nastesti Octavka je "jeji" a Mazda "moje". Ale Mazda je mimo me dojizdeni do prace primarni rodinne auto (protoze je vybavenejsi, vykonnejsi, novejsi, lepsi a vubec ;) ), takze kdyz ted jedou na vylet, nechal jsem jim ho. Tech par dni to s tou OII preziju. Kdyby to bylo vic, musel bych si jit koupit neco jineho :D. Beztak uz ted pokoukavam do pujcoven, jestli si na tech par dni nepujcit radsi neco na zazitek :cool:. Ale ty ceny pujcovneho jsou pekelne.

Tak já nechal auto v servisu a čekám až mi zavolají, že je hotovo..jako náhradní mám M6 a i když je to nízké, není to špatné svezení:)) Když jsem se ptal na zkušenosti s CP tak včera montovali jednu M6 a zasekli se na AA, kvůli tomu co tu už bylo zmiňováno..
když jsem se ozval, že tam poslední software už mám, tak jsem si dost naběhnul:), prý...ale neinstaloval jste si to tam doufám sám..super otázka/co na ni odpovědět:)) Tak to lehce vyšumělo...podělím se o zkušenosti..

Takže změna informací.

Rádio s CP zároveň hraje. Nastavení jednoho zatrzitka v XXXX nefunguje a nechová se jak má v CP a tím vyrusilo funkci rádio.
Bohužel hned po spuštění CP hraje audio chvilku stereo a potom jen z pravé strany auta neboli mono a levá je vyhrazena pro navigační pokyny. Předpokládám to je chyba XXXX.
Prosím o ověření majitelů CP jak jim hraje zvuk z repraku při různých spuštěných aplikaci.
Díky za informace. Nechápu, proč by někdo měl chtít puštěné zároveň 2 navigace, jako kvůli čtení značek a navigačních pokynů na HUD? :cool: Nedovedu si představit, že by byl někdo ochotný 2x nastavit trasu pokaždé v jiné navigaci, to bych teda navigační pokyny na HUD oželil. Pokud vím, tak mono to hraje i při vestavěné Mazda navigaci, aspoň mně hlasové pokyny z navigaci ztlumí (minimálně) levý reprák. Zítra budu moudřejší ;)

Back