• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Tak jsem tam dnes hodil AIO Tweaks a jsem dost zklamanej. Systém je o poznání línější, přestal mi fungovat zvuk z mobilu (AA i BT), občas se objeví černá obrazovka a občas se to zasekne úplně a musím to celý vypnout a zapnout (NAV + MUTE reset nefungoval). Zkoušel jsem to cca půl hodiny, takže to není jedno zaseknutí za 14 dní. Zkusím to poladit a když to nepůjde, odinstaluju to. Jinak AA přes wifi jde a je dotykový (což jsem nečekal).

Po delsim zkouseni a seznamovanim se s AIO to musim prehodnotit. Problemy zpusobovalo jejich Android Auto,ktere pro verzi firmwaru 70 zatim neni odladene. Odstranil jsem i videoplayer pro jistotu a vse funguje krasne.

Je to uzitecna vecicka a jsem rad,ze jsem to tam dal. Nejake vetsi zhodnoceni a vycet funkci bych udelal potom. Zatim muzu zminit>
  • odstraneni te otravne hlasky pri startu infotainmentu
  • zobrazovani diagnostických dat a to bud v nove aplikaci Speedometer (zobrazujici pekne graficky rychlost, otáčky ap.), v aplikaci speciálně pro zobrazování diagnostických dat a nebo v hornim radku kdekoli (ja si tam zobrazuju teplotu chladici kapaliny,abych vedel,kdy muzu s motorem zacit blbnout)
  • pauza hudby pri ztlumeni
  • dotykova obrazovka i za jizdy (asi i povoleni neomezeneho prochazeni seznamu za jizdy - zatím jsem nezkoušel)
  • odstraneni varovne hlasky pri zobrazeni parkovaci kamery
Nejvíc se těším ale na to, až opraví to AA. V infotainmentu tak budou dvě AA. Jedno ofic, druhý od AIO. To od AIO je dotykový (už jsem zkoušel - nefunguje multitouch, ale jinak užitečný), zobrazuje šipky v HUD a funguje přes wifi. V mobilu si nastavím, že jakmile se přes BT připojí k autu, zapne automaticky hotspot, auto se automaticky připojí a rovnou spustí AA. Takže vše funguje automaticky. To bude pecka.

Za zmínku stojí i aplikace Castscreen-receiver. To umí zrcadlit obraz z mobilu na infotainmentu. Zkoušel jsem, ale s v70 to nefunguje zatím. Na mazda3revolution.com je obrovská diskuze, tak si to ve volných chvílích pročítám. Posledních pár verzí se vydávalo s intervalem 1 - 2 měsíce a ta poslední je venku 20 dní, takže tak do měsíce tipuju by mohla být další verze a tam by už mohlo být AA opravený. Doufám :)

EDIT:
A pecka je i to, že borci udělali nějaký mini framework na vlastní aplikace. Ty se píšou v javascriptu, co jsem pochopil, takže to asi zvládne kde kdo. Tady lehká ukázka, co to umí: https://mazdatweaks.com/casdk/
Co jsem koukal do kódu, i ostatní věci se dají pěkně upravovat.

Dnes odstraněny AIO Tweaks. Nezjišťoval jsem s jakým modulem mi to dělalo, nebo jestli je to obecné při jakémkoliv tweaku, ale nefungovalo mi tlačítko BACK vedle klitorisu. Alespoň ne tak, jak jej používám - Obrazovka spotřeby - NAV - BACK - NAV - BACK ...., což mi při cestách stačí. Šlo jen vrátit se o jeden krok v nějakém podmenu. Mám verzi 56.230, na jiných to třeba funguje lépe.
Na Speedometru bylo krásně vidět jak je ten tachometr přesný oproti GPS. Jsem měl třeba 43 na tachu a 42 ukazoval Speedometer.
Jinak zobrazování teploty vody (kvůli čemu jsem to podnikal) ve StatusBaru také nebylo značky ideál. I když jsem byl na domovské obrazovce, tak to tam někdy naskočilo, ale většinou tam nebylo nic, jen hodiny.
To spíš zvažuji vrtnout do palubky díru a na vypušťák oleje dát čidlo teploty.

Záleží, co jsi tam měl za tweaky a taky co máš za verzi FW. Verze 56 není zrovna nejnovější a určitě bych doporučil update minimálně na jednu z verzí 59 a to ať už AIO tweaks instalovat budeš nebo ne :)

Mohla to být buď chyba nějakýho tweaku. Stačí nahlásit borcovi a on to opraví. Je fakt ochotnej. Instalace a odinstalace tweaků je jednoduchá a rychlá. Mohl sis vzít všechny svoje tweaky postupně a dávat tam jeden po druhým a zjišťovat, který to způsobí. Práce na čtvrt hoďky, tak moc nechápu, co jsi nad tím tak špekuloval :D

Mohla to být taky nekompatibilita s daným FW a pomohla by aktualizace FW. Jde o to, že existuje hromada verzí FW a pak se pro každej tweak musí řešit různý jeho modifikace odpovídající různým různým verzím FW. Jinými slovy, není to tak jednoduchý a u určitých verzí nemusí některý tweaky fungovat tak, jak mají. Já se ptal, která verze FW je na to nejlepší, a ten vývojář mi napsal:

Well it depends what you mean by "best" if you want the highest FW that is compatible with every tweak that would be 59.00.449 then from 59.00.502 on there are a few tweaks that aren't compatible like the USB audio Mod and when you get to v70 there are a few more like AA, pause on mute but the rest work with all FW.

Já jsem na verzi FW 70 a jediný, co mi tam chybí, je to jejich AA, který je jednak bezdrátový a taky bude brzo umět zobrazovat šipky na HUD.

Speedometer umí zobrazovat i normální rychlost, ale tobě asi šlo jen o porovnání normální rychlosti s rychlostí spočítanou na základě GPS souřadnic. Speedometer umí zobrazovat spoustu věcí. Dívám se, že celkem 26:

Vehicle Speed:
Top Speed:
Average Speed:
GPS Speed:
Engine RPM:
Trip Time:
Idle Time:
Trip Distance
Fuel Gauge Level
Outside Temperature
GPS Heading
Altitude
Altitude Min/Max
Trip Fuel Economy
Intake Temperature
Gear Position
Transmission Lever Position
Engine Top RPM
Average Fuel Economy
Coolant Temperature
Engine Load
GPS Latitude
GPS Longitude
Total Fuel Economy
Engine Idle Time
Battery Charge State

Všechny zmíněný veličiny se dají zobrazovat nejen ve speedometru, ale i ve status baru. Já tam mám taky ten Coolant Temperature a zobrazuje se mi vždy. Nikdy nezmizel. Když zapnu auto, na chvilku se tam objeví jen 3 pomlčky, než se podaří načíst první hodnotu. Pak už to zobrazuje furt. Když to chci skrýt, jen na to ťuknu prstem. Odkrytí taky ťuknout. Mám tam zobrazenou i Trip Fuel Economy, což je průměrná spotřeba za danou cestu, takže se do aplikace spotřeba vůbec nemusím přepínat. Teda pokud nemám zrovna otevřenou aplikaci, která ma bílý pozadí. To se pak to bílý písmo blbě čte. Ale to si plánuju upravit, aby to bylo bílý písmo s černým okrajem, což půjde už přečíst všude.

mám plán udělat si appku na tankování, která by uměla načíst odometer, sledovat spotřebu i vs jízdní styly. Tak uvidíme, jestli to někdy nějak dopadne
To je nepraktické. Lepší řešení je: sežeň si (třeba zaslat z Číny) konektor do OBD2, který čte data z čidel přímo ze sběrnice a vysílá je přes Bluetooth. Do mobilu si nainstaluj nějakou šikovnou aplikaci (např. Torque nebo DashCommand), tak už je to vše krásně k dispozici.

. A poslední detail je, že hlášení to hlásí pouze z reproduktoru telefonu.
Dá se to nastavit v ovládání Waze. V režimu odpojeném od AA, klikni na lupu, pak zubaté kolečko, Hlas a zvuky, Přehrávat zvuk do reproduktoru.

To je nepraktické. Lepší řešení je: sežeň si (třeba zaslat z Číny) konektor do OBD2, který čte data z čidel přímo ze sběrnice a vysílá je přes Bluetooth. Do mobilu si nainstaluj nějakou šikovnou aplikaci (např. Torque nebo DashCommand), tak už je to vše krásně k dispozici.
To by znamenalo, že musím mít v autě držák na mobil, což u AA vůbec nepotřebuju. Mobil můžu schovat do přihrádky nebo nechat v kapse, pokud je to bezdrát. A pokaždé bych musel tu apku ručně spouštět. A to nezmiňuju i to, že můj OBD2 adaptér je třeba připojovat ručně a po nějaké době připojení spadne. Dle mého názoru je to zbytečně komplikovaný.

A tedy plánuješ napsat appku (zřejmě něco podobného jako je Torque nebo DashCommand), která ale nebude číst data přes adaptér OBD II, ale přes AA/CP ? A víš vůbec, zda to současná verze AA/CP už podporuje ? Plánuješ na to založit startup ? Hledáš investora ??? ;)

Zdravím pánové a dámy , cca do konce měsíce budu taktéž hrdým majitelem CX-3 ve výbavě Takumi.

Mám zatím jednu otázečku : má někdo nainstalováno v autě Apple Car Play / Android Auto ?
Když jsem se ptal prodejce na nějakou konektivitu se zrcadlením mobilu na obrazovce , nabídl mi toto za cca 4000Kč.

Bude to nějak fungovat ? Jako navigace třeba, co mám v telefonu ?
Četl jsem , že v Čr není podpora ! :confused:
Mockrát děkuji za odpovědi.

Našel by se tu nějaký dobrovolník, který by byl ochoten mě někdy ve Zlíně či okolí ukázat jak funguje ten Android Auto? Tak trošku začínám uvažovat o tom pořízení, ale rád bych to viděl na živo než bych do toho šel.Díky

Přemýšlím kdy pojedu Zlín.... určitě teď vím o Březnu,hmm.

OK, tak když si vzpomeneš tak pošli SZ. Zatím to nijak nehoří, ale rád bych si to napřed prohlédl funkční. díky

Back