• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

Jezdim tedy hlavně s CarPlay, ale není problém ukázat AA.

Ahoj všem,

dnes jsem si přivezl Mazdu 6 z obchodu (Jeremiášova - Praha) domů, kde jsem si nechal namontovat AA. Doma jsem jako první stáhl aplikaci někde z netu a běžel to vyzkoušet. Navigace, hudba, telefon funguje super, ale ovládat to můžu pouze kolečkem. Vůbec mi to nefunguje dotekově??? Přitom týpek v Mazda obchodě když mi to ukazoval, tak tam připojil svoje jabko a normálně dotekově běhal na displeji.

Samozřejmě stojím v garáži a nemám ani nastartováno, jen zapnuto. Nejprve mi to pořád psalo že musím zastavit (i když nebylo ani nastartováno) a nechtělo se mi to ani připojit, ale to vyřešilo ruční zatažení automatické ruční brzdy.

V čem prosím může být problém?

Díky

CP se dá ovládat dotykem a to jen když auto stojí.
AA je v tomto úplně “tupé”

Mimochodem, někde jsem viděl, že AA se má designove srovnat s CP a CP se má od iOS 13 vylepšit.

Tak doufám že se trochu nad sebou zamyslí a přidají i podporu dotykem, když jabko to má. V tomto by se mohl google trochu pochlapit.

Mazda u AA nepodporuje touchscreen. Teoreticky se dá použít AiO a nainstalovat si AA přes něj, tam by pak touchscreen fungovat měl. Ale pokud máš origo AA, tak už máš MZD Connect ve verzi 70+, kde by se muselo jít na sériovou konzoli (rozebrat palubovku a vytáhnout MZD Connect) aby šlo nasadit AiO.

Aha, takže problém je u Mazda a ne u AA, tak to je jiná. Tak doufám že to v nějakém novém firmware vyřeší.

Když to vezmete obecně, jste zvyklí používat Mazda connect dotykově?
Já to za celou dobu vlastnictví auta nepoužil ani jednou. "Otočný ovladač" je tak intuitivní a rychlý pro mne, že nemám potřebu vůbec na displej sahat. A i AA se přes ovladač používá dobře a za celou dobu jsem snad nenarazil na chvíli kdy bych si řekl, že mi tam ten dotyk chybí.

Na display mám pár otisků... Ale jen proto, že update MZD Connect nejde ovládat přes ovladač...

Ikdyby jsi udělal hack, AA nejde ovládat dotykově.
Ja to mám. Některé věci v CP dělám radši dotykem než klitorisem. Od toho jsou tam dost velká tlačítka.

Dotyk se hodi pri zadavani nezapamatovaneho cile do navigace. To se rozhodne nedela pohodlneji koleckem. Samozrejme muzete udelat pokus hlasovym ovladanim, ale v tom pripade preju hodne stesti s ceskyma ulicema :D.

Adresa do navigace by měla jít zadat rovnou na telefonu (za předpokladu, že auto stojí :)) - teda aspoň dle toho co jsem teď o AA nastudoval.

U AiO AA by měl dotyk fungovat, co jsem četl - ale se stabilitou je to prý horší.

Poslední úprava:
Hlasové ovládání nevím, že v autě vůbec mám. :D Jinak ano, já právě u neznámých cílů na AA nastavuji destinaci přímo na telefonu a ty známé jsou ve Waze uložené z dřívějška. Ale chápu, je pravda, že toto může být kolečkem pomalejší než dotykově.

Ano jde mi primárně o zadávání navigace což dělám před zahájením jízdy a to psaní přes ovladač není nic moc. Hlasové to třeba i ulici najde ale zadat i s přesným číslem je např ve Waze o nervy.

Zamknutí dotyku je záležitost implementace u Mazdy a její preference commanderu pro bezpečnost ovládání, u jiných značek to jde.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Může někdo potvrdit kdo AIO skutečně v autě má (a povolený touchcreen za jízdy) že mu oficiální Mazda AA v sw70xxx dotykově NEFUNGUJE? Já taky myslel že to bude reagovat když to bude odemknuté.

Vzhledem k tomu, že AA dotykově nefunguje ani když auto stojí, tak bych nečekal že povolením dotykového ovládání za jízdy se povolí dotykové ovládání v AA.

Back