• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika MZD Connect nově s Android Auto a Apple CarPlay

V nastavení je tuším na poslední záložce systém a tam je informace o systému.

Tak jsem v pondělí provedl upgrade MZD Connect na cmu150_EU_70.00.021A. Postup upgrade dle manuálu (v tomto tématu příspěvek č. 173, instalace stažena z linku v příspěvku č.189).

Rozhodně lepší než co jsem měl předtím (59.00.443EU N).
  • Rychleji startuje, připadá mi to celé svižnější.
  • Mám iOS, takže zde došlo ke změně. Zařízení připojená do USB portů už nejsou Apple device #1 a #2, ale zobrazuje jejich jména.
  • Připojím-li kabelem iPhone, můžu ho zvolit hned jako zdroj hudby a naváže hned na to co jsem poslouchal v aplikaci Hudba. Ale pohybovat se po skladbách, autorech a albech mi dovolí až když je vše načte. A protože používám AppleMusic a v knihovně mám 9881 skladeb, tak to trvá tak 5-8 minut. Dříve jsem se do nabídky např.vybrat album dostal hned, ale bylo to o ničem, protože byla prázdná, takže asi lepší toto řešení.
Doporučuji tedy upgrade i pro ty, co neplánují pořídit HW pro používání CP/AA. Sám o tom zatím neuvažuji. Nevím, co by mi to přineslo za výhody. Navigaci mám, hovory to přijímá i vytáčí, SMSky čte, hudbu hraje, tak nějak nevím na co v mém případě CarPlay.
Skusal si ci funkcia AA je dostupna aj bez instalacie noveho HW modulu? Zo skusenosti mne staci na telefon aj 0.7A nato aby sa nevybijal a zaroven mirroroval sceeen tak zvysenie prúdu by som ani nepotreboval.

Odoslané z SM-A520F pomocou Tapatalku

Zdravím, už někdo má kompletně zaktualizováno? Rád bych si pro to skočil do servisu, nějak mě už nebaví současná navigace, kdy jsem kvůli ní před pár dny skončil v lese a těsně u prudkého srázu do jezera.

Skusal si ci funkcia AA je dostupna aj bez instalacie noveho HW modulu? Zo skusenosti mne staci na telefon aj 0.7A nato aby sa nevybijal a zaroven mirroroval sceeen tak zvysenie prúdu by som ani nepotreboval.

Odoslané z SM-A520F pomocou Tapatalku

Jako kdyby tohle šlo, tak to sem napíšu s 20 vykřičníky. :D

Nevím, jestli je to přesně ono, ale na Aliexpresu je již inzerován USB kabel pro "CarPlay USB Cable Adapter for Mazda 3 AXELA 6 ATENZA" cena jen cca 550,-Kč včetně poštovného. Ofiko u Mazdy, pokud je to ten správný kabel, stojí 1764,-Kč.

Odkaz na stránku Aliexpresu

Myslím, že se brzy od Číňanů objeví i ta jednotka, odhadem tak za tisíc peněz :-)

Auto Palace Brno a AA/CP:
[...] Včera dorazily všechny 3 ks. ( 1 do našeho dema, a 2 zákaznické ). Montáž všech tří je naplánovaná na nejbližší možný termín – 7.9.2018. [...]​

ze by to muselo jeste dozrat pri pokojove teplote nebo to ma jeste jetlag? :-)

Asi čekají na návod v několika kapitolách a ten jde přes Českou poštu. Si nechávají prostor. :-P

Mesic je standardni cekaci doba na servis v Auto Palace Brno:( Kdyz to jde, jezdim jinam. Myslel bych si, ze autorizovany servis bude mit dobrou marzi a zajem abych jezdil k nim, ale ne. No, jsme stejne offtopic.

Taky jsem měl termín...
Snad se brzo dockas. Ja uz ockuju sveho dealera aspon rok, tohle by mi nemohl udelat :D Protoze to do konce srpna nevydrzim, zajdu se tam podivat na demo kus a pak tu udelam kratkou recenzi, pokud to nebude mit nekdo driv.

Ja myslím, že v pražský SAPĚ už maj komplet HW
Taky jsem měl termín...
Já byl před měsícem na garančce a dneska koukám na verzi MZD a mám tam tu starou 53.00...... To není jako servisní úkon u auta v záruce nahrát tu novější verzi 70......?:mad: . co tam máš ty za verzi???

Dočteš se o kousek zpět.
70ka jen s novým HW dle interních předpisů.
Já na garancce neřešil ani aktualizaci, bo jdu rovnou do update HW dříve či později.

Já četl v #230, že si to Zeggjk nainstaloval sám, tak teď nevím......no asi není kam spěchat.:cool:

Já byl před měsícem na garančce a dneska koukám na verzi MZD a mám tam tu starou 53.00...... To není jako servisní úkon u auta v záruce nahrát tu novější verzi 70......?:mad: . co tam máš ty za verzi??

SW update trva 45 minut, Mazda to nepreplati, ak to nerobia ako opravu. Ak povies, ze ti pada navigacia, resetuju sa nastavenia systemu, nastavuje sa naspat do anglictiny alebo nieco podobne, spravia update. Ale vraj nie na 70, ale iba 59.

SW update trva 45 minut, Mazda to nepreplati, ak to nerobia ako opravu. Ak povies, ze ti pada navigacia, resetuju sa nastavenia systemu, nastavuje sa naspat do anglictiny alebo nieco podobne, spravia update. Ale vraj nie na 70, ale iba 59.
V Brne staci rict “prosim nainstalujte update” bez tech vymyslu kolem. V zaruce auta je to jejich povinnost (na prani zakaznika) a je to zdarma.

Back