- 3 468
Měl jsem na bývalý BM remap od OV. Omezovač byl opravdu někde cca 7300 a motor na to neřekl ani slovo. Jen už bylo z hlediska výkonu zbytečný to tahat nad 7000ot. protože tam už to bylo takový nijaký.@shrek zaujaly mě na první stránce ty detailní rozdíly u jednotlivých map pro PE motory... U OV 100oktan je omezovač opravdu posunut až na 7400ot/m ? Je to pořád pro ten motor bezpěčný točit ho až do takových oráček ? Četl jsem nějaký blog od kluků z BBRGTi a taky na mazda3revolution foru, kde si lité hráli s rev limiterem u různých remapů a v otáčkách přes 7000 už se motoru už evidentně nelíbilo a bylo to znát i zvukově...
Jinak ten motor zvládne krátkodobě i větší otáčky, takže toho bych se nebál.
K tý motorový brzdě: Neměl jsem v roce 2015 úpravu od shreka,ale ještě přímo od OV (na dálku) a když jsem měřil výkon před úpravou,tak průměr ze tří testů byl u G165 155koní. Po první úpravě (za rok jsem to nechal ještě dolaďovat na konkrétní úpravy sání a výfuku) se to vyhouplo na 168koní u sériovýho auta na 100oktan. Bylo to měřeno na tý samý motorový brzdě, cca týden a půl po sobě.