• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Odemčení výkonu u řídících jednotek motorů Skyactiv-G, Skyactiv-D (chiptuning, i pro RF, R2, LF, L5, L3 a ostatní)

Ahoj! taky mám od Shreka tu 129 kW verzi. Přímo u Shreka jsem po jednom projetí rozdíl nepozoroval, ale ted pár dnech už sou pocity jinde. Možná placebo, ale příjde mi to celkově živější, vytočenej zvuk hezčí a připojení na dálnici je dynamičtější.
Já jsem spokojen.. :)

- dobrá je, že jsem licencoval pro PE (všechny výkonové verze) 175 k/230 Nm (N95) mapu od profesionálů odladěnou na brzdě (ani se moc od těch mých předchozích úprav založených na 165 k příliš neliší, ale nějaké nuance tam přece jen jsou) - nic tedy nebrání ji použít pro všechny možné druhy jednotek i kalibrací (jen teda těm se svody 4-1 a kompresí 13:1 bych možná dal tu moji)

som zvedavy, ci sa to podari vyskusat na dakej G145/165 a aky to urobi rozdiel v dynamike , ci to dokaze vitelne rychlejsie roztocit tazku trojku o G145

Taky na to čekám a asi do toho taky půjdu :)

Dnešní návštěva u Shr3ka proběhla vskutku úžasně jsem nadmíru spokojenej software na 129ku auto po nájezdu na dálnici jako by dostalo kopanec na zadnici a na trojku nejakejch málo přes 170 km/h 6000 otáček za minutu,tímto Shr3kovi moc děkuji

Taky na to čekám a asi do toho taky půjdu :)
Taky bych do toho šel.Co jsem koukal ale na poláky,tak ty 145 moc přiškrcený nejsou a rozdíl na kolech je třeba jen 10K.Tam bude podstatný rozdíl v tý převodovce a to bohužel malinký navýšení asi moc nespraví.

Dneska jsem nazul 18" papuče, ještě že mám taky odemklej hořejšek, teď se ukazuje k čemu to je dobrý :)
Na 16 je to teda živější o dost. :)
Ale rozjede se i tak pěkně .)

Podělím se taktéž o dojmy z úpravy od Shr3k.

U mě není ten nárůst tak citelný, poněvadž mám v základu 110kw. Udělal jsem si měření z provozu a vypočítal spíše medián, než průměr, protože mi tam ve dvou případech vylezla nějaká hausnumera. Každopádně u každé "disciplíny" jsem měřil min. 5x, takže naměřené údaje jsou celkem přesné.
Měřil jsem tyto parametry:
zrychlení 0 - 100 km/h
pružnost 80 - 120 km/h
pružnost 60 - 120 km/h na 6. rychlostní stupeň (takový záhul z nízkých otáček - no prostě hovadina :mask:)

Měření proběhlo: 10. 4. 2020
Venkovní teplota u obou měření: 18°C
Pneu TOYO PROXES R40 215/50 R18 - předek nahuštěný na 2.6 a zadky na 3.0
Váha osádky - cca 180kg.

Před úpravou:
výkon 110kw, 204 Nm, AWD

obsah nádrže - 10l
palivo Efecta 95
měřeno dálnice: Otrokovice - Hulín - Kroměříž
Výsledky:
zrychlení 0 - 100 km/h - 9,8s
pružnost 80 - 120 km/h - 7,29s
pružnost 60 - 120 km/h na 6. rych. stupeň - 23,38s

Po úpravě:
výkon 129kw (+ 19kw), cca 230Nm (+ 26Nm), AWD

obsah nádrže: 40l (+ 30l)
palivo Efecta 95
měřeno dálnice: Otrokovice - Hulín - Kroměříž
Výsledky:
zrychlení 0 - 100 km/h - 9,6s (- 0,2s)
pružnost 80 - 120 km/h - 6,8s (- 0,49s)
pružnost 60 - 120 km/h na 6. rych. stupeň - 22,0s (- 1,38s)

Maximálku jsem neměřil, páč je pro mě nepodstatná...

Toť mé naměřené postřehy z úpravy.

Ještě údaje v procentech.

nárůst kw: + 17,27%
nárůst Nm: +12,75%
zrychlení 0 - 100 km/h + 2,04%
pružnost 80 - 120 km/h + 6,72%
pružnost 60 - 120 km/h na 6. rych. stupeň + 5,9%

Pěknou práci to dalo, kdybys měl v budoucnu ještě možnost změřit, jak to jede na Vervu nebo jiný 98+, bylo by to fajn.

Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk

Pěknou práci to dalo, kdybys měl v budoucnu ještě možnost změřit, jak to jede na Vervu nebo jiný 98+, bylo by to fajn.

To by asi bylo, ale neměl bych už srovnání s Verva před a Verva po... Kdyby se to chytlo a sdílelo se tu, bylo by měření určitě realističtější.
Každopádně Ti díky za úpravu a Tvůj ochotný, profesionální a naprosto pohodový přístup.

Odesláno z mého SM-N975F pomocí Tapatalk

Spíš jen pro info, co to udělá na vysokooktanový benzín... Jestli tam bude rozdíl.

Spíš jen pro info, co to udělá na vysokooktanový benzín... Jestli tam bude rozdíl.

Natankuju Vervu a změřím. Synátor bude opět, jakožto plnohodnotný navigátor a časoměřič, nadšený

Odesláno z mého SM-N975F pomocí Tapatalk

A já se snad dnes konečně dostanu k tomu videu :) Já tedy musím říct, že u té svojí je rozdíl znatelný. Půjčil jsem na projetí kamarádovi co s námi jel do Švýcarska a tak auto mohl řídit i před úpravou delší dobu a okomentoval to slovy, že "to jede jako hovado" :D Nejvíc poznáte na 2.,3. převodový stupeň takže na nájezdu na dálnici to je opravdu pecka. Nebo předjíždění dřív bylo také jako no stihnu nestihnu; co když si špatně podřadím? Teď pěkně za 3, roztočit a absolutně žádný problém :)

Dneska jsem nazul 18" papuče, ještě že mám taky odemklej hořejšek, teď se ukazuje k čemu to je dobrý :)
Na 16 je to teda živější o dost. :)
Ale rozjede se i tak pěkně .)
Rozumím to u správně, že na 16" je auto živější a na 18" je línější?

Rozumím to u správně, že na 16" je auto živější a na 18" je línější?

Jj, na 16" to je po odemčení velmi divoké auto... Jak někdo správně napsal, ten rozdíl je opravdu - jede to jak hovado-

Na 18" už to netlačí tolik, ale zase ten charakter podvozku je mnohem víc „UFO“
-Když se podřadí tak akorát, aby bylo přez 4000 otáček, děje se dost i na 18" a to je to co před odblokováním chybělo, teď teprve můžu říct že ty 18" nejsou overkill.

Vůbec bych Mazdu nenazval jako línou, jede teď fakt pěkně. A ještě mě čeká pořád jedna návštěva Shr3ka a to bude zase o chlupík lepší. Juhúú

Tak to tady pro vás mám přátelé. Omluvte amatérské záběry, točila přítelkyně ze zadní sedačky. Pokud by někdo měl zájem ještě o jiný záběr dejte vědět. Jinak auto taky má 16" a natankovaná tam je Verva 100 (aditivovaná 98). Dle mě dost dobré :)

Podobná vlákna

Odpovědi
224
Zobrazení
35K
Back