on totoiz bol v inom autorizovanomTak první majitel snad taky měnil olej v autorizovaném mazda servisu, když jezdil tři roky na garanční prohlídky....
Poslední úprava moderátorem:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
on totoiz bol v inom autorizovanomTak první majitel snad taky měnil olej v autorizovaném mazda servisu, když jezdil tři roky na garanční prohlídky....
No ale určitě by mu tam nedali něco co tam nepatříon totoiz bol v inom autorizovanom
Tak dnes jsem si dojel nechat vyměnit ten olej v automatu. Za 2 hodiny bylo hotovo, olej RAVENOL ATF FZ + nový filtr. Prý starý olej ještě nebyl úplně špatný (60160 km). Cena jak bylo uvedeno 8.690 Kč. Příští výměna ve 120000 km. Žádnou změnu v chování převodovky jsem nezaznamenal, což je asi dobře, protože jsem nejel řešit poruchu, ale včasnou výměnou oleje jí předejít. Za mne spokojenost.dej pak pls info, jak si byl spokojen a kolik te to stalo... taky to budu v budoucnu resit a uplne se mi kvuli tomu do Zlina nechce. diky
A to ti i sudaval vanu a měníl filtr ?? Já jen že mi to přijde moc rychlé ( 2 hoďky ), když je vana tmelená.Tak dnes jsem si dojel nechat vyměnit ten olej v automatu. Za 2 hodiny bylo hotovo, olej RAVENOL ATF FZ + nový filtr. Prý starý olej ještě nebyl úplně špatný (60160 km). Cena jak bylo uvedeno 8.690 Kč. Příští výměna ve 120000 km. Žádnou změnu v chování převodovky jsem nezaznamenal, což je asi dobře, protože jsem nejel řešit poruchu, ale včasnou výměnou oleje jí předejít. Za mne spokojenost.
Používej co doporučuje a užívá @Max6.Ahoj všem,
musím říct, že jsem si dal tu práci a pročetl příspěvky, neboť bych rád, aby mi Mazda vydržela nějaký ten pátek.
Mám G120, kupovaná v Bavorsku před 2,5 rokem, BM,
stav 17.000, olej měním sám po 10.000, až na jednu výměnu, kdy jsem dal original Mazda olej 5W30, dávám stále Total quartz 9000 NFC 5W30. Nyní najeto 113.000 km, na servisce jsem nebyl, trochu špatná zkušenost u minulé Mazdy BL.
Na emisích při 35.000 mi řekli, že "tato emisní kontrola byla bonbonek, že takové hodnoty se jen tak nevidí"
Spotřeba oleje za interval ca 0,5 L / 10.000 km max.Rád ale Mazdě dopřeji něco lepšího, nicméně jsem se v tom též ztratil.))
Takže se opatrně zeptám (když tak mě "dořvěte" ) )..
Který olej bych tedy měl dále používat? Jezdím autem téměř denně, do práce, po dálnici, cca 70 km, tam a zpět, samozřejmě i po městě, proto takový nájezd.Byl mi doporučen diesel, ale nějak k němu nemám důvěru, nevím, možná subjektivní pocit.
A k olejovému filtru: dávám tam Japanparts F0 313, zda nemám raději též použít Mann nebo originál Mazda?
Díky moc za jakýkoliv podnět, radu, doporučení, pomoc, nástin atd. a omlouvám se, že jsem možná semlel více témat najednou.