• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Proč si v servise nenechat nalít do motoru Mazda Original Oil?

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Změř šířku měrky a takový průměr trubky by tam měl jít zasunout.

Na tom čerpadle je trubička o vnějším průměru 6mm, měrka oleje je 5mm.

Odesláno z mého Redmi 4X pomocí Tapatalk

Odsaval jsem s tím na 6tce 3ce i RX bez problému hadice je tuhá tak akorát za ty prachy dobrá věc. Jediné kde to zklamalo byl 1.6kovy motor Suzuki kde mají tu měrku fakt debilní.

Měrka na Skyaktivu G je plochá. Povedlo se mi zasunout až na dno ocelové lanko o průměru 3 mm, dlouhé 60 cm. Ale trubička nebo hadička musí být širší. Jaká se vám tam povedla dostat?

Měrka na Skyaktivu G je plochá. Povedlo se mi zasunout až na dno ocelové lanko o průměru 3 mm, dlouhé 60 cm. Ale trubička nebo hadička musí být širší. Jaká se vám tam povedla dostat?
Jo jasně, jsem to špatně napsal, je plochá široká 5mm, ale z toho čerpadla je 6mm tlustá hadička a dostat to tam jde celkem v pohodě

Jo jasně, jsem to špatně napsal, je plochá široká 5mm, ale z toho čerpadla je 6mm tlustá hadička a dostat to tam jde celkem v pohodě

Dík, pořídím hadičku 6 mm a zkusím to. Na odsání pár deci by snad mohla stačit větší stříkačka.

Zdravím po prečítaní viacerých fór pre Mazdu 3 BM, poradíte mi aký olej by ste odporučili pre krátke mestské trasy cca 10 km, dlhšia trasa 220 km na diaľnici je len raz za mesiac, doteraz po 5 garančkách tam bol vždy olej supra 0w20, ktorý by ste tam dali z týchto olejov - ravenol fo sae 5w-30, ravenol sso sae 0w-30, total classic 9 5w30 díky za pomoc.

Inak najlacnejšie riešenie na odsatie je z lekárne striekačka za pár korún a kúpil som tam k tomu aj hadičku za pár korún asi 30cm mala, je tvrdá a na GG som s tým vysal servoolej úplne zo spodu skoro do sucha. Výhoda je vidieť objem odsateho oleja

@Margod Royal Purple jsou prý hodně kvalitní oleje, ale to je spíš Amerika a není moc důvod to sem tahat, protože stejně kvalitní seženeš i u nás.
Každopádně k tomu HMX 5W-30 se nikde nemůžu dočíst nějaký specifikace. Všude jen samý řeči o tom jak je to super pro vylítanější motory a nic víc. Teda na nějakým obrázku kde je flaška vyfocena zezadu je nápis API SN Plus, přitom na ofiko stránkách píšou API SL (pravěk) což není moc konkrétní a je vidět že to je pro USA. Takže za mě nee do žádný Mazdy. Pokud to chceš nalít do něčeho co má +200000km tak to raději dej Valvoline Maxlife

Poslední úprava:
Ahoj,nechal jsem si při 2. garančce nalít do motoru olej Petro-Canada Supreme Synthetic 5W-30, je to stále dobrá volba, nebo se již vyskytuje něco lepšího.

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back