• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Proč si v servise nenechat nalít do motoru Mazda Original Oil?

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
@MK-M3

"není žádný problém ani s 0W20 A5 nebo C5 - třeba koncern na to jezdí dost dlouho" - to ze ty nemas ziadny problem alebo o tom nevies nemusi nutne znamenat, ze ziadny problem nie je
a koncern by som za etalon spolahlivosti rozhodne nedaval

suhlasim s tym, ze natahovanie vymen je velmi skodlive a malokto to chape, ked este aj mechanik posudzuje stav oleja iba pohladom a TBA a stav aditiv nikoho nezaujima

o kolko skor zaolejuje 0w-20 motor skor ako 0w-40? riedke oleje su fajn pre hybridy, ak jazdia v hybridnom rezime a olej sa neprehrieva. rozbehnutie, zastavenie. nie dialnica v lete do kopca. tam hybrid pobezi na spalovaci motor a teplota pojde hore

"Bude motor po startu točit chvilku ,,na sucho”…? Ano… A je to pro ten motor dobře? Ne…"
Toto je otazka, co prevazuje. Ak "na sucho" startujem kazde 2 minuty, je to vacsi problem, ako ak startujes 1-2 denne. Riedky olej sice moze zaolejovat motor skor (ale rozdiel medzi roznymi 0w-XX olejmi, kde XX moze by 10, 16, 20, 30, 40 by som fakt rad vedel), ale moze aj skor stiect do olejovej vane. Potom moze byt fajn esterovy olej, ktory nevytecie, alebo olej aditivovany protioderovymi aditivami proti opotrebovaniu pocas medzneho trenia.

Myslim, ze 0w-30 a 0w-40 ponukaju rychle zaolejovanie oleja riedkeho za studena s tepelnou odolnostou pre pripad vyssieho zatazenia (kludne aj hybrid na dialnici v lete).

Zítra ráno mám první garančku po roce s M3 BP. Byl jsem u Maxe cca po prvních 2000 km loni na podzim na výměnu oleje a dal jsem tam tehdy ještě Mazda Original Ultra 5W-30 (ten jsem lil celou dobu i do předchozí M3 BM). Max mi tehdy doporučoval Castrol Edge Titanium FST 0W-30, který jsem na jeho doporučení teď koupil a zítra mi ho budou měnit. Tím, že je to 0W-30 (a ne 5W-30), má to nějaký vliv na nájezd km na jednu výměnu?

Měním normálně jednou ročně a najedu za rok cca 20 tis. km.

Takže otázka - když použiju olej Castrol Edge Titanium FST 0W-30 měl bych měnit častěji než 1 rok / 20 000 km? Chová se ten olej jinak (míň "vydrží") než 5W-30? Nejezdím úplně pilu, ale semtam mu dám pohulit do červených čísel :)

Zivotnost urci TBN a sposob pouzivania (dlhe jazdy su ok), nie viskozita! 20000 km je vela na akykolvek olej, v kazdom navode k autu sa interval udava pri idealnom pouzivani, inak sa odporuca znizit! Pri kratkych jazdach na 10000 km, pri dlhych sa da 15000 km.

Já bych měnil raději po 10tkm 2x ročně zvlášť když ten edge je ACEA C3

Zítra ráno mám první garančku po roce s M3 BP. Byl jsem u Maxe cca po prvních 2000 km loni na podzim na výměnu oleje a dal jsem tam tehdy ještě Mazda Original Ultra 5W-30 (ten jsem lil celou dobu i do předchozí M3 BM). Max mi tehdy doporučoval Castrol Edge Titanium FST 0W-30, který jsem na jeho doporučení teď koupil a zítra mi ho budou měnit. Tím, že je to 0W-30 (a ne 5W-30), má to nějaký vliv na nájezd km na jednu výměnu?

Měním normálně jednou ročně a najedu za rok cca 20 tis. km.

Takže otázka - když použiju olej Castrol Edge Titanium FST 0W-30 měl bych měnit častěji než 1 rok / 20 000 km? Chová se ten olej jinak (míň "vydrží") než 5W-30? Nejezdím úplně pilu, ale semtam mu dám pohulit do červených čísel :)
Vymeniť 2x ročne a prispôsobiť tomu aj viskozitu.
Napr na zimu 0w30 a na leto 5w40 by som asi volil ja.

Ahoj, minuly rok som som sa pytal ci mozem pokracovat so Shell Helix Ultra 5w-30 v mojej Mazde 6 (rv2017 benzin 2.0 107kw). odpoved bola ze kludne s ACEA A3. cize by som kupil toto - Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W-30 5L

https://1olej.sk/produkt/oleje/moto...ly/shell-helix-ultra-professional-l-5w-30-5l/

Ak by som vsak chcel nieco lepsie pre svoju mazdu urobim dobre ak pojdem do niecoho takeho? - Motorový olej 5W-30 Petro-Canada Supreme Synthetic

https://pegasdily.cz/motorovy-olej-5w-30-petro-canada-supreme-synthetic-5l

Alebo viete poradit nejaku inu alternativu. Rocne nemam najazdene vela cca7tkm a to prevazne po meste, sem tam mimo mesta cca 200km. taktiez netalcim velmi na pilu.

Vdaka vopred ;)

A3/B4/C3 je nesmysl. Ta Petro-canada je C3

Ahojte ľudia, používa niekto dlhodobo mot. olej od Millers oils?5w30 A5B5 špecifikácie?môže sa olej naliať do CX 3 2,0 88kW??.. prosím napíšte len taký, ktorý máte skúsenosti s týmto olejom...,alebo radšej ostať pri orig.ultra 5w30?za odpovede ďakujem.

Kamarat pouziva dlhodobo Millers Oils EE Longlife Eco 5w-30 v 2.5l CX5 a spokojny. Ktory olej si myslel ty netusim. S XF skusenosti nemam, ktory olej myslis si nenapisal. Ja pouzivam MO tiez dlhodobo, ale kusok iny.

Kamarat pouziva dlhodobo Millers Oils EE Longlife Eco 5w-30 v 2.5l CX5 a spokojny. Ktory olej si myslel ty netusim. S XF skusenosti nemam, ktory olej myslis si nenapisal. Ja pouzivam MO tiez dlhodobo, ale kusok iny.
Ahoj,presne tento istý olej..EE!!,nie XF...

Používaš iný olej od MO?tiež máš skya tiv 2,0??... aký olej používaš od MO??(ak sa ťa smiem opýtať?)

Poslední úprava moderátorem:
Mam 6 GJ 2016 2.5l a pouzivam MO CFS 5w-40 NT+ uz takmer 100 tisic km. Ale jazdim takmer vylucne dlhe trasy po dialnici a menim po max 10 tisic km.

Mam 6 GJ 2016 2.5l a pouzivam MO CFS 5w-40 NT+ uz takmer 100 tisic km. Ale jazdim takmer vylucne dlhe trasy po dialnici a menim po max 10 tisic km.
Chápem a ďakujem ti za odpoveď.Ja by som moc nechcel vykracovat od originálneho oleja.. predpísané mám 5W30 orig.mazda...hladam alternatívu,pričom si myslím,ze originálny olej je kvalitou taký slabý stred.Zatial nemám problémy žiadne.Ten MO EE 5W30 sa mi pozdáva byť trošku kvalitnejší (možno,že nie),neviem.Preto sa pýtam tu,či mi vie niekto poradiť,či ísť do toho,alebo je to blbost a radšej si ponechať orig.olej.Auto jazdí väčšinou krátke trasy..obec-mesto.Rano 20km do práce a 20 km domou.Najazdene mám 40 tis/km.Viem,že MO stojí nejakú tú cenu a cenový rozdiel tam je výrazný,ale tu peniaze neriešim.A ak to má byť niečo účinné a kvalitné tak pôjdem do toho.

A aby som nezabudol pridať,olej sa mení každých cca 10 tis.km...

Poslední úprava moderátorem:
To je furt dokola. Kdyby nebyli lidi líní číst stačilo by tady do 10 stránek informací pak by se v tom každej zorientoval a nemusel se znovu ptát. Takhle jste sami proti sobě....

To je furt dokola. Kdyby nebyli lidi líní číst stačilo by tady do 10 stránek informací pak by se v tom každej zorientoval a nemusel se znovu ptát. Takhle jste sami proti sobě....
Viem,že sa to tu riešilo a viem aj to,že padla otázka ohľadom toho istého oleja, ktorý riešim aj ja,ale verdikt k danému oleju (tam nahore) bol aký?žiadny!...nikto mu neporadil,či sa smie,alebo nie.Preto som sa druhý krát opýtal,či by náhodou niekto.....

Marketing - ACEA A3/B4 a C3 jsou v jistých vlastnostech protichůdné a proto je nesmysl aby byly splněny zarás

Zdar. Mazda 6 2017 GH benzin - mam tam nove Castrol 0W30 a motor jen prede. Popravde, trochu sem se toho bal, kdyz v manualech najdete 0W20, nebo 5W30, ale nakonec sem dal na doporuceni mechanika a je to ok.

Ved to nie je nič nové...
Ja mam tiež 5w40 Ravenol a predtým Eneos 0w50 a všetko OK.
BTW 2017 je GL

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back