• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Proč si v servise nenechat nalít do motoru Mazda Original Oil?

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
To ztichnutí je kvůli silné aditivaci u řady olejů , která má USVO technologii, ta je mimo jiné zaměřena i na tichý chod. Když jsem přešel z jiných olejů na VST (5W-40) dosáhl jsem stejnýho efektu.

Říct že samotný ukazatel viskozity nevypovídá o tom, zda bude miznout olej je nesmysl, protože viskozní třída (provozní číslo) určuje viskozitu za provozní teploty a tím pádem i sílu olejového filmu (HTHS)...

Mám za to, že tím byla myšlena SAE vizkozita a jak zde par lidí píše s 5W-30 mají třeba nějakou spotřebu a někdo jiný jako já s 0W-20 naprosto neměřitelnou.

Nebo ještě jinak. Pokud mas předepsaný olej v kvalitativní třídě a k tomu SAE od 5W-30 po 0W-16 neznamená to automaticky ze 5W-30 neubyde a zároveň 0W-16 to sežere 2l do další výměny.
Myslím ze o tohle šlo.

Ono záleží jestli je ta 5W-30, standardní A3/B4, nebo lehkoběžná A5/B5, C1, C2, C5 či C6

co si myslíte o tomhle ? Placebo nebo ne ? Kámoš ( mechanik ) to používá na svých autech a motorce, lije to i lidem do aut a chválí si to, tak by mě jen tak zajímalo, jestli s tím někdo máte zkušenost . Dneska mi zrovna ukazoval ten váleček jak dělají tu zkouška na tom videu, taky mu to tam ten dealer takhle předváděl

K aditivum do oleje asi tak. Pokud je to neco lacinýho nebo se starou normou nepřišlo API SG, SJ apod tak asi není problém ale u silné aditivace např API SN bych se tomu vyhnul, protože to rozhodí rovnováhu aditiv od vyrobce a buď ten olej pujde do haje úplně nebo se rozpadne jedna z vlastností aditiv a vytvoří se např prostředí příznivé pro korozi (aditiva s vysokým obsahem chloru)... Takže bych to zvážil

Přesně jak většina tribotechniků píše aditiva do oleje jsou zbytečnost.

Dobry den vsem preji.
Prosim o radu. Mazda CX-5 2.5 benzin.
Muzu tam davat JEN tento olej (nejlepe) nebo musim jiny?
Jaky olej dostanu kdyz pojedu k dealeru na oficialni vymenu? Ten stejny Mazda Original Supra-X 0W-20, 5L nebo davaji tam jiny ?
Dekuji vsem. Prima den.

olej.jpg

V autorizovanem dostanes tento olej (na 99%). Hodne zalezi na servisu kam pojedes. Nektere autorizovane servisy ti dovoli si dovezt vlastni olej. Tam pak muzes cerpat z tohoto vlakna a koupit si lepsi olej nez je original mazda.

Já mám najeto cca 300km 2,0i 88kw s origo olejem tou vodou a po 1000km budu menit za lepší značku asi Müller Oil, chtěl jsem dát 5w30, ale po přečtení diskusí zůstanu u vody. Stejně ve 3tis. chci přehrát soft na 121kw ?

Poslední úprava:
Dobry den vsem preji.
Prosim o radu. Mazda CX-5 2.5 benzin.
Muzu tam davat JEN tento olej (nejlepe) nebo musim jiny?
Jaky olej dostanu kdyz pojedu k dealeru na oficialni vymenu? Ten stejny Mazda Original Supra-X 0W-20, 5L nebo davaji tam jiny ?
Dekuji vsem. Prima den.

Zobrazit přílohu 38484
Omnoho dôležitejšie je nečakať s výmenou na "oficiálnych" 20tkm. A keby mal díler aspoň Supra-X 5W-30, tak to bude asi lepšia voľba. Ten 0W-20 od Mazdy je redší než 0W-20 od iných značiek.

Omnoho dôležitejšie je nečakať s výmenou na "oficiálnych" 20tkm. A keby mal díler aspoň Supra-X 5W-30, tak to bude asi lepšia voľba. Ten 0W-20 od Mazdy je redší než 0W-20 od iných značiek.
Dobrý den. Děkuji moc za odpověď. Teď auto má 5250 km najeto proto chci vyměnit olej buď v servisu nebo sám, ale tak aby dealer nepoznal to, protože nechci přijít o záruku. Každý mi doporučoval v 5000 km nechat vyměnit olej a dále to dělat častěji. A máte svatou pravdu - určitě ne v intervalech 20000 km. Pokud tedy chci aby auto sloužilo dlouho.

Asi budu davat tohle protoze na ruskych forumech nejlepsi hodnoceni na tento olej

Screenshot_3.jpg

Mňa by zas prvé napadlo, že sa tam môžu predávať úplne iné značky ako tu, takže sa to ťažko porovnáva. Čo je tam top značka, to u nás môže byť priemer, ale samozrejme to môže byť aj naopak a na Ravenole tam robia hranolky. :grinning:

Toto bych raději nedával, už jen proto že nemá normu ACEA, a katalogy od LM jsou dost strohý na to aby se dalo určit do které ze 6 kategorií patří...

Asi budu davat tohle protoze na ruskych forumech nejlepsi hodnoceni na tento olej

Zobrazit přílohu 38489
Za takú cenu by sa dal asi zohnať i tento:

Myslím, že pri porovnaní názorovej rozmanitosti s udávanými vlastnosťami oleja, by tento ravenol mal šancu získať najvyšší počet hlasov od miestnej posudkovej komisie :)

Dobrý den. Děkuji moc za odpověď. Teď auto má 5250 km najeto proto chci vyměnit olej buď v servisu nebo sám, ale tak aby dealer nepoznal to, protože nechci přijít o záruku. Každý mi doporučoval v 5000 km nechat vyměnit olej a dále to dělat častěji. A máte svatou pravdu - určitě ne v intervalech 20000 km. Pokud tedy chci aby auto sloužilo dlouho.
O záruku nepřijdete, pokud bude olej splňovat parametry, které máte v návodu k použití. Každopadně by bylo fajn, kdyby Vám to nezávislý servis zapsal do elektronické knížky, registrace je zdarma.

Mazdar chlapi, tak teď jsem z těch příspěvků úplný jelen ?za 400km budu mít 1000km a chci měnit olej. Nyní mám 0w20 chtěl jsem dát 5w30, ale jezdím 10km do práce a 10km z práce. Hodně lidí píše, řídký olej a zase se píše, že pro zátěž to není to pravé. Rád motor výtočím a snažím se využít potenciál motoru. Nyní tocim max 4000ot/min, ale to jen občas až to je hodne zahřáte, jinak jdu 3500ot/min a nepodtacim. Jaký olej tedy nalít? ?Děkuji za jakoukoliv odpověď s pozdravem Tomek

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back